Janine Bischops: “Ik ben weer eens door het oog van de naald gekropen”

© ISOPIX

Janine Bischops (80) heeft er enkele zware jaren op zitten en kroop al enkele keren door het oog van de naald. Vorige maand gebeurde dat opnieuw, zo vertelt de actrice aan Dag Allemaal: “De dokter zei: ‘Had je nog een week gewacht, dan was het fataal geweest.’”

Afgelopen zomer voelde Janine plots een druk op de borst en moest ze naar het ziekenhuis. Ze kreeg twee stents in de aders en er werden bloedverdunners voorgeschreven die ze absoluut moest blijven innemen om geen hartinfarct te krijgen, maar die speelden haar nu parten. Want ze zou er te veel genoman hebben waardoor haar ijzergehalte ontzettend laag was.

“Afgelopen maand begon ik opeens enorm te bloeden”, vertelt ze, “maar het stopte niet. Zes weken aan een stuk verloor ik veel bloed. Ik zag wit als een lijk en was doodmoe, het ging gewoon niet meer.” Het was haar dochter die Janine verplichtte om naar de dokter te gaan, en die was meteen heel duidelijk: had ze nog langer gewacht, dan had dit de kwaal te veel kunnen zijn.

Ele é namelijk niet de eerste keer dat Bischops te maken krijgt met gezondheidsklachten. “Em agosto de 2020 verloor ik het bewustzijn. Eu tinha twee konijnenbilletjes met patatjes opgepeuzeld en twee glazen wijn gedronken. Kort daarna ging abre o licht uit. Ik werd uren mais tarde em het pikkedonker onderaan de trap wakker in een plas bloed”, vertelt de actrice.

“Ik ben mijn bed ingekropen zonder zelfs die plas op te kuisen. Anderdaags de ‘s tinha um enorme buil op mijn hoofd e foi ook mijn bed met bloed besmeurd. Em het ziekenhuis zei de neuroloog dat ik van geluk mocht spreken. Als die zwelling zich binnen in mijn hoofd had genesteld, had ik het wellicht niet meer kunnen navertellen. Maar hoewel ze geluk had gehad, merkte Janine dat ze plots geen teksten meer kon onthouden: “Dat was me nog nooit overkomen, ik was zó beschaamd”.

Intussen gaan het beter met Janine en is ze weer klaar om het leven met beide handen aan te pakken.

READ  Harvey Weinstein continua a se declarar inocente no julgamento | Famoso

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info