Itália zelf veranwoordelijk voor obrigatierente – Wel.nl

BRUXELA (ANP/BLOOMBERG) – Itália moet er zelf voor zorgen dat de rente op zijn staatsleningen niet te hoog oploopt. O primeiro-ministro Mark Rutte chegou ao topo da UE em Bruxelas. Daarmee geeft Rutte aan dat hij niet snel geneigd is extra steun voor Italië goed te keuren.

Er é de laatste tijd weer meer aandacht voor de groeiende verschillen tussen Italiananse en Duitse staatsleningen. A porta está disponível para o programa de opções do Banco Central Europeu (ECB) e para a avaliação de aluguel de prêmios de obrigações de pagamento. Daardoor kwam de opbrengst van die obrigaties, ook well ‘yield’ genoemd, boven de 4 procent uit. Met het opkoopprogramma kocht de ECB de afgelopen jaren veel Italiano staatsobligaties op, waardoor de rente die Italië hoefde te betalen laag bleef.

Het gat met de Duitse staatsobligaties groeide daarmee omdat dat land als veel kredietwaardiger wordt gezien. Duitse staatsleningen zijn daarom een ​​veiliger belegging, menen investeerders. Dat verschil komt onde meer doordat de italiano staatsschuld veel groter é dez opções de omvang van de economie.

Espalhar

Economen kijken scherp naar het verschil tussen de Italiaanse en Duitse staatsobligaties, dat ook wel ‘spread’ genoemd wordt. De ECB moet daar bij zijn beleid namelijk op letten, omdat bijeen te groot groot gat het risico bestaat dat de italiano staatsleningen te duur worden om af te betalen en er een nieuwe eurocrisis ontstaat. Groot verschil ten opzichte van landen als Portugal, Ierland e Griekenland é dat de economia italiana veel groter é de staatsschuld dus ook.

Van zo’n crise é nog lang geen sprake, stelde Rutte echter, die de situação “beheersbaar” noemde. As primeiras semanas estão perto de hervormingen na porta do armário italiano. “Dat zal de fundamenten van de Italiaanse economie helpen verbeteren.”

READ  In dit land riskeer je een boete van 1.500 euro wanneer je een flitsmelder gebruikt | Mobiliteit

Handrem

Tegelijkertijd wees Rutte op de handrem die Nederland e outros landen uit het vuur sleepte in ruil para steun aan een steunpakket de raça da UE de 800 miljard euro. Als landen niet aan de eis van hervormingen voldoen, worden betalingen uit dat fonds stilgezet. “Esse instrumento é er om gebruikt te worden als het nodig is. Heeft niet alleen maar een afschrikwekkende functie.”

Overigens heeft de ECB al anangekondigd te proberen de ‘spread’ klein te houden. Itália zelf zegt dat de staatsschuld nu weliswaar verhoudingsgewijs hoger is dan tijdens de eurocrisis, maar dat de gemiddelde rentelast veel lager is. Met de verwachte groei van de economie zal de schuld verhoudingsgewijs ook weer afnemen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info