Isabelle en Daan van (der) Elst: Nederlandse schaatsers kiezen voor de Belgische driekleur | Schaatsen

Op twee maanden tijd hebben twee Belgisch-Nederlandse schaatsers gekozen om hun oranje pak in te wisselen voor de Belgische driekleur. Ele vem de Isabelle van Elst e Daan van der Elst. Waarom kiezen ze voor ons land en wat zijn hun ambiities? Een kennismaking.

Isabelle van Elst e Daan van der Elst. Geen familie, wel twee schaatsers die ervoor kiezen om Nederland, schaatsnatie bij uitstek, achter zich te laten. Isabelle van Elst (25) draaide al een tijd mee met het Nederlandse vrouwenteam, maar maakt nu dus de overstap naar ons land.

“Ik ben op een punt gekomen waarop ik keuzes moet maken”, vertelt van Elst . “Ik wil dolgraag naar de Olympische Winterspelen in 2026 en heb dankzij mijn moeder de Belgische nationaliteit. Na Holanda, zit ik al een paar jaar aan te leunen tegen de olympische norm, maar krijg ik weinig kan.”

Van Elst nunca foi aprovado nas palavras para a língua de Belgische. Haar beste tijden op de 500 en 1000 meter liggen ruim onde huidige Belgische records.

“Em het Belgische schaatsen kan ik me makkelijker plaatsen op meerdere afstanden, zo kan ik me tonen op internationale toernooien en hopelijk medailles winnen onder de Belgische vlag.”

Hopelijk kan ik me op internationale toernooien tonen en medailles winnen onder de Belgische vlag.

Isabelle van Elst

“België staat op de schaatskaart, maar het kan nog beter”

Van Elst werd geboren em Haarlem e woonde haar hele level em Nederland. Ze heeft nog veel familie in ons land wonen en voelt zich naar eigen zeggen “evenveel Belgisch als Nederlands.”

Veel tijd zal de schaatsster nochtans niet doorbrengen in ons land.

“Eu trem momento conheci de Noorse nationale ploeg mee. Zij hebben een plano de calcanhar uitgetekend conheceu o oog op de Olympische Spelen em 2026. Ele kan het een beetje vergelijken conheceu o esquema de Bart Swings. Hij traint in Nederland conheceu a “equipe IKO” mim.”

“Met Swings heb ik trouwens gesproken over mijn keuze om over te stappen naar België. Hij zei me dat ik de overstap best nu maak omdat ik dan nog een hele olympische cyclus kan meemaken. hen heb ik em Heerenveen em hetzelfde huis gewond.”

“België heeft zich mooi op de kaart gezet met hun recente sucesso”, vervolgt Van Elst.

“Toch denk ik dat het nog veel beter kan. Ik hoop dat we met het Belgische vrouwenteam op termijn kunnen meedoen met de teamsprints of ploegenachtervolgingen. Voor mezelf wil ik me nu vooral focussen op de 1000 en 1500 meter.

België heeft zich op de kaart gezet met huns recentes sucessos.

Isabelle van Elst

Nog een “nieuwe” Belg

Ook bij de mannen krijgen we binnenkort een nieuwe Belgische schaatser. Het gaat om Daan van der Elst (20). Ook hij heeft dankzij zijn moeder de dubbele nationaliteit.

“Ik ben geboren in Antwerpen en heb hier eigenlijk heel mijn leven gewond”, vertelt Van der Elst. Sinds een aantal weken ben ik officieel verhuisd naar Heerenveen om daar te kunnen trainen bij mijn nieuwe team.”

“Ik heb veel Nederlandse invloeden meegekregen van mijn vader, maar bovenal voel ik me toch vooral Belg. Wanneer België vrijdag tegen Nederland voetbalt, dan stem ik zeker for Rode Duivels.”

Ondanks zijn Belgische voorliefde leunt van der Elst wel dicht aan bij de Nederlandse schaatscultuur. Zijn amigo é Pien Hersman, Nederlands schaatsster e dochter van Martin Hersman. Hij heeft nog brons behaald op WK’s en é tegenwoordig schaatsanalist bij NOS.

Wanneer België vrijdag tegen Nederland voetbalt, dan stem ik zeker voor de Rode Duivels.

Daan van der Elst

“Het schaatsniveau in België is toch aanzienlijk gestegen en het sprak me dus wel aan om daar deel van uit te maken. Ik heb gesproken met de bond en hun project sprak me zeker aan. Ert ook een nieuwe hecycle was heolympis perfecte moment om over te grampear.”

Van der Elst schaatst momenteel nog niet bij de senioren, al moet daar snel verandering in komen.

“Het doel is om dit seizoen door te stromen naar het seniorenniveau. Ik hoop zo snel mogelijk de aansluiting te maken. Vooral op de 1500 meter heb ik het meeste potentieel.”

READ  BEKIJK: Boyata houdt Hertha Berlijn na Bundesliga com rake kopbal | Promoção/degradação dos play-offs 2021/2022

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info