International Energieagentschap vindt Belgische maximumprijzen por benzine ‘nutteloos’

België zou het system van de maximumprijzen for motorbrandstoffen best zo snel mogelijk afschaffen. Ele aconselha o International Energieagentschap (IEA) em uma porta de entrada para a Belgische energiebeleiid.

O sistema de huidige, waarbij de overheid de maximumprijzen para meer benzine e diesel bepaalt, impede a simultaneidade de introdução de marcas hernieuwbare, schrijft het IEA em zijn uitgebreide en kritische doorlihting. Daarom zou er best zo snel mogelijk een streep doorgehaald worden.

De maximprijzen worden bepaald for motorbrandstoffen, maar ook for stookolie, kerosine, propaan e GLP (behalve als die verkocht wordt in flessen). No meeste lidstaten van de IEA heeft de overheid al lang geleden haar handen afgetrokken van de prijsvorming op debrandtofmarkt. ‘Dat resulteerde in een dynamische markt for motorbrandstoffen, zonder negativo impact for consumernten’, também a IEA.

O sistema de maximprijzen veroorzaakt administratieve kosten para zowel de overheid als de oliebedrijven, terwijl er geen duidelijke voordelen zijn. Het IEA tem grande quantidade de dieselprijs na Bélgica tot de hoogste van de IEA-lidstaten behoort.

Te afhankelijk van fossiele markstoffen

Een nadeel é mais seguro do sistema een ‘potentiële barrière opwerpt’ para o doorbraak van duurzame biobrandstoffen, omdat daarvoor een referentieprijs ontbreekt. Ele não é o que mais deseja da IEA de afschaffing de maximumprijzen bepleit. Dat gebeurde ook al in de doorlichtingen die in 2016 en 2013 werden doorgevoerd. Ook de setor zelf é para você een vrije prijsvorming. Onlangs nog sombrio dat het systeem van maximumprijzen de tankstations dwong om markstoffen met verlies te verkopen, hoewel ook dat door de wet verboden is.

Het IEA está em zijn uitgebreide rapport tamelijk kritisch sobre het Belgische energiebeleid. ‘Hoewel er successen geboekt zijn in de energietransitie, blijft België zeer afhankelijk van fossiele markstoffen. De vraag ernaar zal volgens de overheid blijven stijgen tot minstens 2030. Todos os setores hebben nog heel wat work para boeg om de doelstellingen para hernieuwbare energieconsumptie en emissiereductie te halen’, schirvoordzih.

READ  A política 1G pode funcionar em boates, mas as dúvidas permanecem

Nationale doelstellingen aanpassen

O rapport bevat tientallen aanbevelingen, waarvan de afschaffing van de maximumprijzen para fossiele markstoffen er maar een is. België moet vooral dringend werk maken van een aanpassing van de nationale doelstellingen, omdat de Europese Unie de klimaatambitie verscherpt heeft naar een uitstootreductie van 55 procent in 2030.

O conselheiro da IEA também forneceu recursos de energia para um consumo de energia, para enriquecer um pouco mais de consumo de energia. Ook de belastingen op energie moeten onder handen worden genoman, onde meer door de elektriciteitsprijs te ontdoen van een massa heffingen en taksen.

Dat elektriciteit in België duur is, terwijl gas tot voor kort juist goedkoop was, impedit de energietransitie. Het IEA vindt ook dat de procedimentos para infrastructuurwerken nu te zwaar zijn, wat traagheid in de hand werkt en de energietransitie afremt. Vooral de aansluiting van de tweede windmolenzone op de Noordzee pode geen vertraging opgelopen, waarschuwt het IEA.

Kama Beweegt: Stoken voor je levenWe will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info