Inflatiecijfers beheersen opnieuw beursweek – Nieuws.nl


Foto: ANP

Inflatiecijfers staan ​​komende beursweek opnieuw central op de financiële markten. Het Europees statistiekbureau Eurostat maakt vrijdag bekend hoezeer de prijzen in de eurolanden zijn gestegen. De afgelopen maanden zorgt de hoog opgelopen inflatie bij beleggers for steeds meer nervositeit.

Door de hoge inflatie hebben centrale banken ook besloten de rentes op te voeren. De afgelopen week stak daardoor ook de vrees para een recessie de kop op. Als centrale banken door hogere leenkosten minder geld de economie in laten stromen, zou dat economische krimp kunnen veroorzaken.

Beleggers zullen daarom ook met veel belangstelling een door de Europese Centrale Bank georganiseerd evento em Portugal volgen. Na cidade de Sintra, komen bestuurders van centrale banken en outro kopstukken uit de financiële wereld bijeen om te praten over hun beleid.

De afgelopen week zorgde de recessievrees enkele dagen voor forse verliezen op de aandelenmarkten. Daarna herstelden onde mais de Amsterdamse AEX-index en de belangrijkste graadmeters em Nova York, waarmee ze de week toch nog met een plus afsloten. Op de obligatiemarkten foi sprake van grote schommelingen. Na een koersval, waarbij het rendement op de schuldpapieren juist stijgt, wonnen staatsobligaties weer aan waarde. De katalysator foi een cheira a cijfers macro-economische tegenvallende. Die maakte obrigações als veilige paraíso weer aantrekkelijker.

De recessievrees zorgde ook voor druk op grondstoffenprijzen, waardoor bijvoorbeeld olie goedkoper werd. Donderdag zijn in dat licht de ogen gericht op het manandelijkse overleg van oliekartel OPEP over productiequota. Het verbond van olieproducernde landen besloot bij de vorige bijeenkomst de oliekraan wat verder open the zetten om iets te doen aan de forse prijsstijgingen van de afgelopen maanden.

READ  McDonald's kondigt vertrek aan uit Rusland, restaurantes worden verkocht

Olie staat ook geopolitiek op de agenda. Tijdens de top van de G7, een groep rijke industrielanden, vinden gesprekken plaats sobre een prijsplavond para importação de Russische olie vanwege of oorlog na Oekraïne.

Beleggers kunnen zich ook weer buigen over enkele kwartaalberichten. Apresento a Nike que pode obter resultados sobre o vierde kwartaal. Afgelopen week waarschuwden analisten dat de sportkledingfabrikant last kan krijgen van de verminderde koopkracht van consumernten en de nasleep van lockdowns in China. Em Amsterdã, o início da beursweek conheceu os jaarcijfers van techinvesteerder Prosus.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info