Indra heeft van PMDD (Transtorno Disfórico Pré-Menstrual): “O impacto é geral”

“Een paar jaar geleden ben ik gestart met hormonale anticonceptie”, zegt Indra, “Ik reageerde daar vooral mental heel slecht op.” Indra teve última van depressieve gevoelens, stemmingswisselingen en raakte snel geïrriteerd. “Ik voelde me ook heel alleen en had geen zin meer in mijn dagelijkse activiteiten.”

Indra stopte met de anticonceptie, maar de klachten hielden aan. “Ik ben lang op zoek geweest voor ik uitkwam bij PMDD.” O PMDD (Transtorno Disfórico Pré-Menstrual) é een stemmingstoornis dielinkt is aan de menstruatiecyclus waarbij de sintomen optreden in de week voor de menstruatie.

Ik ben lang op zoek geweest para ik uitkwam bij PMDD.

“Die sintomen kunnen zowel mental als fysiek zijn, bijvoorbeeld krampen de gevoelige borsten. Isso foi um abridor de olhos para mij wel een.” PMDD sofre impacto no aspecto de mudança no nível. “O impacto é geral, zowel op je werk als privé in je relatie. Maar ook op je social leven, want als je dingen begint af te zeggen dan zie je je vrienden minder.”

Progesterona

Herman Depyre é professor de ginecologia verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Gent zegt dat de aandoening vroeger bekend was onder een andere naam, ‘premenstruele tensie’. “Dat komt voor bij vrouwen die gevoelig zijn aan het progesteron hormonal.” De sintoma kunnen bem verschillen. “Ik heb patiënten die zeggen dat ze in de eerste helft van hun cyclus heel lief zijn en dat dat in de tweede helft total omslaat. Bij anderen gaat het dan weer over een gevoel van agitatie of depressie.

“Als je dus de pil neemt, dan heb je dat hormoon meteen binnen.” De pil bestaat uit een combinatie van estrogeen en progestatief. “Gelukkig zijn er nu pillen die het hormoon van de tweede helft als een vochtafdrijvend hormoon bijvoegen. Dat kan ween oplossing zijn.” Volgens de professor hebben heel veel vrouwen last van de aandoening.

READ  O número de mortes por malária está aumentando novamente, e COVID-19 não está ajudando

Bespreekbaar

Veel vrouwen zoeken naar antwoorden op vragen over hun menstruatie. “Het is belangrijk dat het onderwerp bespreekbaar is. Daarom heb ik ook een boek geschreven over de menopauze”, zegt de professor. “Op die manier kunnen ze zelf dingen uitzoeken en hun idee vormen.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info