Indonésia leger bant omstreden ‘maagdelijkheidstest’ de ‘tweevingertest’ para vrouwelijke rekruten | Buytenland

Tot nu era de zogenaamde ‘maagdelijkheidstest’ de ‘tweevingertest’ voor vrouwen een voorwaarde om te mogen deelnemen aan het rekruteringsproces. Gezondheidswerkers brachten twee vingers bij hen em om te controleren de maagdenvlies zogezegd nog intacto. Als dat volgens de medewerkers niet het geval was, werd de rekruut geweigerd.

Em 2014 veroordeelde de Wereldgezondheidsorganisatie de dicriminerende praktijk. Ze zei “dat de ‘maagdelijkheidstest’ niet aan de orde foi en op geen enkele wetenschappelijke base rustte”.

Vorig jaar vroeg de toenmalige landmacht-chef general Andika Perkasa om vrouwen alleen te beoordelen op hun fysieke proeven en niet op de omstreden test, maar dat voorstel kon rekenen op verzet bij de luchtmacht en de marine Em novembro benoemde de Indonésia presidente Joko Widodo de general tot leider over de drie defensietakken, waardoor zijn oproep om de test te bannen meer gehoor kreeg.

Human Rights Watch roept de Indonésia regering nu op om het aangerichte trauma bij slachtoffers te onderzoeken en hen te ondersteunen. “Vrouwen die zich willen aansluiten bij de strijdkrachten van het land, zouden daarvoor geen discriminatie en misbruik moeten doorstaan”, reagiu de organização.

READ  130 passageiros de barco afundaram na costa da Líbia no exterior

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info