Impressoras 3D zouden een Marsmissie goedkoper kunnen feitas

Een team van onderzoekers heeft em julho een studie gepubliceerd waarmee zij anantonen dat Marsgrond kan worden gecombineerd com titânio om kwalitatieve material em 3D-printen. Dat zou wel eens grote implications kunnen hebben voor een toekomstige missie naar Mars.

De NASA irá binnenkort para o ano passado em meer dan 50 jaar tijd een raket naar de maan te sturen. Het ruimteschip está em staat om astronauten naar het hemellichaam te vervoeren. Uiteindelijk wil het ruimteagentschap conheceu o programa em 2025 terug mensen op de maan krijgen. Maar daarna wil het verder gaan. Het uiteindelijke doel van de Artemis-missies zal zijn om de maan als springplank te gebruiken onze planetaire buur: Mars.

Maar het ondernemen van een reis naar de rode planet, zal enorm duur zijn. Momenteel kost het minstens 1.500 dólares om een ​​quilograma material em een ​​lage baan rond de aarde te krijgen, também de goedkoopste optie, de Falcon Heavy da SpaceX, palavra escrita. Dit prijskaartje loopt nog eens enorm hoog op als dat materiaal ook nog eens naar Mars moet worden vervoerd, laat staan ​​​​astronauten en de bijbehorende systemen for levensondersteuning.

Een dure reis

Uit een analyze die in 2014 werd uitgevoerd door da NASA, samen met experts, bleek dat een bemande missie naar Mars maar liefst 100 miljard dólar zou kunnen kosten. Om die zal het van cruciaal belang zijn om het gewicht van een missie naar de planet te minimaliseren. Elke kilo material heeft imers een aanzienlijke impact op de kostprijs.

Wetenschappers zijn daarom al aan het onderzoeken hoe ter plekke materiaal kan worden vervaardigd, em plaats van het maandenlang mee te sleuren en zo een missie minder eficientemente. Er wordt bijvoorbeeld nagegaan hoe zuurstof pt ijzer kunnen worden gefabriceerd uit materialen die op Mars te vinden zijn.

READ  Tecnologia de inteligência artificial para combater doenças causadas por picadas de mosquitos

Op Mars impresso em 3D

Een time onderzoekers heeft nu een manier bedacht om op de rode planet een material dat gebruikt kan worden in 3D-printers, the Produceren. Você pode usar todas as palavras-chave: een mengsel dat enkel bestaat uit Marsgesteente, zou te snel barsten en zou dus niet geschikt zijn zijn gebruik in 3D-printers. Wel zou het kunnen worden gebruikt om beschermende bekleding o feito para a confiança dos astronautas.

Wat wel gebruikt kan worden em 3D-printers, é uma mistura de titânio em Marsregoliet. Hoewel het nog altijd om een ​​kleine proportie gaat – het mengsel dat werd getest bevatte slechts 5 procent gesimuleerd Marsgesteente – zou de ontdekking veelbelovend zijn. O produto zou immers een stuk sterker zijn e titânio dat niet werd gemengd.

Daardoor zou het mogelijk geschikt zijn om gebruikt te worden voor de bouw van bijvoorbeeld raketonderdelen, de outro essentiële zaken die toekomstige Marsverkenners zullen nodig hebben. De onderzoekers willen nu nagaan of er nog betere materialen kunnen worden ontdekt om Martiaanse 3D-printers een boost the geven.

(mah)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info