Ikea-werknemer interecht ontslagen om etensbon van 2,50 euro

© REUTERS

Een medewerker van de Ikea-vestiging em Nederlandse Haarlem werd op staande voet ontslagen para het ophalen van een extra tegoedbon. De kantonrechter oordeelde nu dat dat onterech foi en draaide het ontslag terug. Ikea moet zijn salaris doorbetalen.

Bron: De Telegraaf

De man draaide een zondagdienst, waarvoor Ikea én maaltijdbon ter waarde van 2,50 euro ter beschikking stelt. Dat foi gecommuniceerd em een ​​nieuwsbrief. Voorheen werden de bonnen uitgedeeld, maar later werd bepaald dat werknemers ze moesten ophalen bij de receptie. De man haalde echter zowel om 12 uur als om 16 uur een bon.

Toen de medewerker daarmee geconfronteerd werd, ontkende hij. Het voorval foi echter vastagelegd op camera en vervolgens aan de man getoond. De man beweerde vervolgens dat hij de tweede bon voor een collega had gehaald. Die ontkende dat echter, waarop de bonnenhaler werd ontslagen. Hij stapte vervolgens naar de rechter.

De rechter erkent nu dat de ontslagen man een inconsistente verhaal vertelt, maar stelt hem toch in het gelijk. Hij oordeelt dat een dringende reden for ontslag op staande voet ontbreekt. Om dat te kunnen feito, zou het volstrekt duidelijk moeten zijn dat meer dan én bon halen resulteert em ontslag direto.

Er kan echter niet worden vastgesteld dat de werknemer de nieuwsbreef heeft gelezen en er sttond ook niet in dat werknemers geen bonnen voor elkaar mogen halen. Het ontslag foi daarom een ​​te zware sanctie. Het ontslag werd teruggedraaid, waardoor Ikea de werknemer het salaris vier maanden moet doorbetalen. Ikea hoeft het contract daarna wel niet te verlengen, omdat de arbeidsrelatie verstoord is.

READ  Marrocos no centro do conflito Ryanair e Portugal

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info