ik tinha morrido 150 minutos nog liever besteed aan een grondige anusbranqueamento

Ik heb de drie eerste afleveringen van de Iers-Vlaams-Canadese krimi Ativos ocultos uitgezeten, en achteraf gezien tinha ik die honderdvijftig minuten nog liever besteed aan een grondige anusbleaching. Daar lijk ik niet eens de enige in: ook de acteurs – met de Ierse Angeline Ball en Vlaming Wouter Hendrickx op kop – lopen erbij também de ze een armlange lijst op zak hebben, vol onprettige en misschien zelfijs com ongemengedkel keel dan dit. Ik kan me ook Voorstellen dat het geen pretje is om zulke onbeholpen dialooglijnen te moeten uitspreken. De mee te gaan em volstrekt debiele ideeën van de scenaristen, zoals agentn die een piada prática bij elkaar uthalen tijdens een gewapende inval.

Ativos ocultos gaat mais de um drugvangst em Limerick. Maar ook sobre diamanten uit Antwerpen. Mais de um bomaanslag em de Sinjorenstad. Er gebeurt véél in de reeks. Dus waarom zat ik bij iedere aflevering na de helft van de speeltijd al te knikkebollen?

Als HBO-monumento O fio een tien krijgt op de kwaliteitsschaal der flikkenreeksen, en de VTM-trashklassieker Comissários Roos een én, dan eindigt Ativos ocultos conheci veel goeie wil op een drie. Het is een volstrekt doorsnee, van alle visuele flair verstoken, op een wankel cenário steunende procedimento policialwaarin fictieve kranten Het Uur pt O papel Heten, en de acteurs – ook dus klasbakken als Ball, Hendrickx en de Canadian karakteracteur Michael Ironside – hun personagens op automatische piloot vertolken, conheceu hun gedachten bij de volgende koffiepauze de het einde van de draaidag. En dan ben ik nog bijna de Vlaams Blokker in het verhaal vergeten (Steve Geerts), die met zo’n gevoel voor overacting de fictieve nieuwscamera’s toespreekt dat het wel een scène uit De ideale wereld lijkt.

READ  Gunter Levy perdeu outro emprego na TV? “Talvez seja uma boa ideia não assistir TV por um tempo” | televisão

Niemand – van aan de schrijftafel tot op de set – heeft blijkbaar moeite gedaan voor Ativos ocultos. En ik denk te weten waarom. Estamos em Vlaanderen, sinds de komst van de taxshelterregeling, de afgelopen twintig jaar een ware explosie in audiovisuele productsies gezien, wat natuurlijk mooi is voor de jobzekerheid van iedereen die daar zijtn beroep ma van geep van Maar al dat voordelige geld dat naar de sector vloeit is niet bevorderlijk geweest for gemiddelde kwaliteit. Goed bedachte reeksen – zie Beau Séjour do Disfarçado – kunnen wellicht met ambitieuzere budgetten dan ooit tevoren worden gemaakt, maar er ontstond ook een veel te hoog maaiveld, waarin ook dingen als De bende van Jan de Lichte do Niets te melden groen licht hebben gekregen. Bij dat vadsige rijtje schuift dus ook deze serie aan.

Het mag ook geen toeval heten dat de productiehuizen achter Ativos ocultos é Vlaanderen (Potemkino), Ierland (Saffron Moon) e Canadá (Facet 4 Media) komen, não vale a pena todos os drie landen waar er zo’n genereuze taxshelterregeling geldt. Dat leert ons dus dat de impacteran op wat we op het scherm krijgen universeel is.

Ativos ocultos é te bekijken via Streamz.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info