“Ik heb nog nooit zo’n pijn gehad”: jonge mannen getuigen sobre o apenpokkenvirus | Buytenland

De opmars van het apenpokkenvirus baart de Wereldgezondheidsorganisatie (OMS) zorgen. Inmiddels zijn er al meer dan 6.000 besmettingen weldwijd. Toch zijn getuigenissen sobre het verloop van de ziekte vooralsnog schaars. Twee jonge Franse mannen die het virus eind juni opliepen, vertellen over hun beproeving.

In ons land zijn er tot nog toe 168 bevestigde en één waarschijnlijk geval van apenpokken geregistreerd. Semana Vorige de Teller nog op 117 Bevestigde Gevallen. Em Frankrijk gaat het inmiddels om bijna 500 besmettingen.

Ook de 24-jarige Nicolas Prata uit de Zuid-Franse stad Lyon kan ervan meespreken. “Toen ze me in het ziekenhuis vertelden dat ik misschien het apenpokkenvirus had opgelopen, kon ik dat eerst helemaal niet geloven”, zo vertelt hij aan ‘BFMTV’. Tot afgelopen woensdag dacht Nicolas dat hij een hevige angina teve. Vóór zijn diagnostic wist de jongeman nauwelijks wat het apenpokkenvirus era.

“Ik had er vaag over gehoord op tv, maar ik maakte me er total geen zorgen over”, vertrouwt hij de Franse nieuwszender toe. Hoewel teve pela última vez van ernstige keelpijn en koorts, legden noch de artsen noch Nicolas meteen het verb at het apenpokkenvirus. Em outras instâncias gaf de arts hem antibiótica, omdat het vermoedelijk om een ​​angina ging.

Herbekijk hieronder ook een getuigenis van een Brit die het apenpokkenvirus opliep:

Vergrootglass

Maar twee dagen depois começou de jongeman zich toch vragen te stellen anangezien zijn toestand niet verbeterde, integreel zelfs. “Ik had nog nooit zo’n keelpijn gehad”. Een paar uur depois verschenen puistjes over zijn hele lichaam en aangezicht. “Ze zagen eruit als minuscule muggenbeten, maar eerlijk gezegd, als men mij er niet had naar gevraagd, zou ik ze nooit hebben opgemerkt. Ik moest met een vergrootglas naar mijn lichaam kijken.”

READ  België trekt meer dan 27 miljoen euro uit for doadorconferentie Syrië | Buytenland

“Toen ik positief testte, was ik enigszins opgelucht dat mijn sintomen serieus werden genoman, maar ook erg bezorgd omdat we er nog niet veel over weten en mijn sintoma erg hevig waren”, legt Nicolas uit. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis van Lyon. Ongeveer tien dagen na het begin van de sintoma begon zijn toestand langzaam te verbeteren, hoewel de keelpijn aanhield. Hij denkt het virus te hebben opgelopen nauw contact met een vriend op de avond van het ‘Fête de la Musique’, maar “het is onduidelijk”.

Ilustrado © REUTERS

Slapeloze nachten

Toen op 21 juni de eerste sintoma de apenpokken opdoken, dacht de 27-jarige Corentin Hennebert eerst dat hij Covid-19 had opgelopen, maar de test bleek negatief. De Parijzenaar kreeg vervolgens erg pijnlijke laesies ter hoogte van de geslachtsdelen. Tot slot volgden er een soort van puistjes op het lichaam en aangezicht.

“Eerst dacht ik dat het voorbij zou gaan”, legt de jongeman, een theaterregisseur, uit. Maar de sintoma, die volgens hem op aambeien leken, waren “zeer pijnlijk en verbeterden niet”.

“Ik vond het abnormaal en ging daarop naar het ziekenhuis”, vertelt hij. “Ik kon niet meer slapen. Ik kon niet meer eten, ik ‘meed’ uiteindelijk zelfs voedsel omdat ik veel pijn had als ik naar het toalete moest.”

Dagen mais tarde, een paar stalen die op de spoeddienst waren genoman, vernam Corentin dat hij het apenpokkenvirus heeft opgelopen. “Ik was zeer verrast omdat er in die tijd maar een paar gevallen waren in Frankrijk” zegt de jongeman die vijf dagen voor zijn eerste sintomen besmet context denkt te zijn, tijdens een “een nauwke contact met ee.”

Corentin moet zich net zoals Nicolas drie weken volledig isoleren. Vooraleer ze hun normale leven kunnen hervatten, zullen ze uiteindelijk moeten wachten op hun volledige genezing en al hun kleren moeten wassen op 60 graden.

‘Ondraaglijk’

Ongeveer tem dagen na primeira van de besmetting slikt Correntin nog steeds pijnstillers. “Ik kreeg sterke pijnstillers voorgeschreven omdat de pijn ondraaglijk was. De puistjes zijn er nog steeds, ook al beginnen ze wat weg te ebben. Dit wens ik echt aan niemand toe.”

Ele foi encontrado com o vírus stijgt snel e anangezien het test and het virus een uitdaging blijft, worden veel besmettingen waarschijnlijk niet opgepikt, zei de director-generaal van de Wereldgezondijondheids ed. Ele está na Europa e o epicentro é de uitbraak, com meer e 80 procent de besmettingen. Ghebreyesus roept fez dez últimos na semana de 18 de julho no noodcomité da OMS mesmo om de ernst de uitbraak te bespreken.

Lee ok: Serieuze zorgen sobre snelle verspreiding apenpokken: “Kan volgende pandemie worden” (+)

Tudo bem: ‘Wat zijn apenpokken?’

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info