‘Ik had benen uit de duizend’

Dag vijf van het WK en België prijkt al op vier medailles. Dat heet dan aardig op dreef. Dat de junioren van Carlo Bomans para eremetaal zorgen, é sempre verrassing. Een straffe lichting, die ook in de tijdrit al over sterke troeven beschikte. Waarom de tijdrit van Jens Verbrugghe de neblina em ging, weten ween intussen allemaal.

Ook de wegrit foi para o zoon de Rik Verbrugghe al voorbij wanneer het eigenlijk nog moest beginnen. Na een oponthoud door een val voor hem, keek hij na ronde één al tegen een achterstand aan van vier minuten. Duarte Marivoet foi toen al op weg naar het ziekenhuis na een botsing tegen een elektriciteitscabine. Er werd gevreeesd voor een hersenschudding, maar de schade blijkt mee te vallen. Marivoet wordt wel nog mesmo em het ziekenhuis gehouden ter observatie.

‘Benen uit de duizend’

De wedstrijd kon dus niet slechter starten voor ons land. Ele começou de Belgische juniores leek veel op dat van het WK 2017 em Noorse Bergen. Veja também o superlichting com Remco Evenepoel, Ilan Van Wilder e Maxim Van Gils meer naast e op de fiets. “Ik heb in heel de koers maar én ploegmaat gezien, Maxence Place, maar nadien ook niet meer. Veel verschil heeft dat niet gemaakt. No final foi het touch man tegen man”, zegt Vlad Van Mechelen. De 18 jarige kloeke kerel uit Bertem werd door zijn sterke sprint beschouwd als de Belg met de meeste kans op de prijzen en beschikte over goeie benen. “Al in de eerste ronde voelde ik dat ik benen uit de duizend had.”

null Beeld Photo News

Beld Photo News

Ex-ploegmaat van Cian Uijtdebroeks wint

Toch kreeg Van Mechelen está no final do kwaad op de steile Mount Pleasant. In de laatste twee ronden moest hij er telkens een gaatje laten, zeker na de vele demarrages van de Portugees Antonio Morgado. “Ele foi echt lastig op die klim. Ik moest er op de tanden bijten”, bekent Van Mechelen. “Ik wist echter dat ik niet mocht panikeren wanneer ik enkele meters moest prijs geven. Ik prentte mezelf in om mijn eigen ritme te blijven volgen, op de top eens diep adem te halen en dan aan de achtervolging te beginnen.”

A última vez que você gosta de Mount Pleasant reed de Duitser Emil Herzog, temos o grupo de Van Mechelen em um pedaço de Ontsnapte Morgado. De werdtitel werd bestlist na een sprint-à-deux, waarin de Portugees nipt de duimen legde. De Portugees foi wellicht de beste man in koers, maar misschien ook te enthousiast. Wereldkampioen Herzog pakte eerder al brons in de tijdrit. Hij foi vorig jaar een ploegmaat van Cian Uijtdebroeks em opleidingsploeg van Bora-hansgrohe.

null Beeld Photo News

Beld Photo News

Treinador de Evenepoel

Achter Herzog em Morgado probeerden een Fransman een Noor weg te rijden. Van Mechelen volgde op tien seconden. “Toen ik die twee zag rijden, pepte ik mezelf op door te zeggen: daar rijdt mijn medaille.” De strijd om het brons werd uiteindelijk beslecht door een sprint de twintig renners en daarin foi Van Mechelen de sterkste, snelste en de slimste. “De laatste honderden meteres loopen licht dalend en de wind blies in de tapete. Ik zette mij achterin de groep zodat ik een goed overzicht kon behouden en van achteruit aan hoge snelheid kon aanzetten en de rest verrassen.” Obteve sucesso. “Ik ben enorm blij. Vooraf durfde ik het niet luidop zeggen, maar met alles minder dan een medaille kon ik niet tevreden zijn.”

Voor Van Mechelen é uma medalha de bronze e um mooi afscheid de zijn juniorcarrière. “Ik wil bij deze graag de mensen bedanken die mij hebben gekneed. Dokter Kris Van Der Mieren e Erwin Koninckx van de Bond, maar zeker e meu treinador Fred Vandervennet, o eerder e o Samenwerkte com Remco Evenepoel. Fred zal heel blij zijn met deze medaille.”

null Beeld Photo News

Beld Photo News

Zona van Dynamite

Van Mechelen trabalhou al drie jaar com Vandervennet, maar net als bij Evenepoel komt er een einde aan, wanneer de grote ploegen op de proppen komen. “De komende twee jaar rijd ik para opleidingsploeg van Team DSM”. Zij verkiezen te werken conheceu hun eigen treinadores, e é assim que acontece... Em het verleden hebben ze al bewezen hoe goed ze jonge renners kunnen opleiden. Ik vertrouw hen en hoop dat ik ook bij de belaften aan een mooi verhaal kan beginnen.”

Nochtans haakten de voorbije jaren ou enkele jonge renners do bij Team DSM, dat bekend staat door zijn zeer rigide work. “Die verhalen zijn mij bekend”, zegt Van Mechelen. “Ik heb hen die vraag gesteld en ze hebben uitgelegd dat het bij die renners om especifieke problemen ging. Ele também pode ser visto em qualquer lugar do mundo durante o voo do WorldTour-ploeg. Daar ben ik nog niet aan toe.”

Van Mechelen wil wel degelijk profrenner worden, maar de dingen niet overhaasten. Ele é mijn doel om vanaf mijn 25ste de beste versie van mezelf te zijn. Ik wil mezelf de tijd geven om rustig te groeien”, zegt Van Mechelen die al fors gebouwd é para 18-jarige, maar ook opvalt met zijn mentale maturiteit. Zijn Engels é mais e mais rápido e mais koers sprak hij enkele worden em Russisch en Litouws. Mama Erika Aliskeviciute, aanwezig na Austrália, é namelijk een Litouwse. Samen conheceu zijn vader Francis leidt ze wielerjeugdploeg Cannibal Team, dat naast Vlad ook enkele renners uit het Oostblok telt.

Vader Francis kennen nós echter vooral também de man achter de muziekgroep Dynamite, dat twintig jaar geleden enkele Belgische hits scoorde, zoals ‘Seks met die blonde.’ “Dat klopt”, zegt zoonlief. “Maar ik ben er nooit veel over aangesproken op school. Ik heb mij nooit ‘de zoon van’ gevoeld. Mijn vader era een zanger, maar nu ook geen superster, hé. Ik volg vooral mijn eigen weg. Maandag word ik trouwens weer op school verwacht. Ik volg lichamelijk opvoeding in het TSO, maar hoop vooral dat ik mij verder kan ontwikkelen als renner. Ik zou het mij voor altijd beklagen, mocht ik niet geprobeerd hebben om profrenner te worden.”

null Beeld BELGA

Beeld BELGA

null Beeld AFP

Beeld AFP

READ  Veja GOUD para Lotte Kopecky, Jules Hesters e BRONS para comprar | Europese Kampioenschappen

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info