Hydrogel houdt vaccinatievloeistof tegen lage kosten lekker koud

Veel vacinas moeten tijdens het vervoer e bij het bewaren quanto aortdurend worden gekoeld. Een internacional onderzoeksteam onde leiding van de ETH Zürich heeft nu een especial hidrogel ontwikkeld die de houdbaarheid van vacinas aanzienlijk verbetert, zelfs zonder koeling. De uitvinding kan levens redden en de kosten van koelketens flink verlagen, aldus de ETH Zurique em een ​​persbericht.

Bijna de helft de todas as vacinas geproduceerde wordt weggegooid, zo stelt de ETH. De reden hiervoor zijn vaak logistieke belemmeringen bij het vervoer ervan naar verschillende regio’s van de wereld. De meeste vacinas moeten voortdurend worden gekoeld vanaf het moment dat zij worden geproduceerd tot het moment dat zij aan de patiënten worden toegediend. A temperatura em uma constante koelketen houden é onde omstandigheden optime al een hele prestatie.

Em veel Afrikaanse landen é dit echter nauwelijks haalbaar, omdat bijvoorbeeld de beperkte vervoersinfrastructuur en de onbetrouwbare elektriciteitsvoorziening het moeilijk maken om de koudeketen in stand te houden vac alavanca encins.

Wetenschappers van de ETH Zürich e ondernemers van de in Colorado gevestigde startup Nanoly Bioscience hebben daarom een ​​veilig, veelzijdig plataforma ontwikkeld om de thermische stabiliteit van vacinas te verhogen. Hun doel é de distribuição de vacinas intactas, massaal te verbeteren em Kosten van de koudeketen te verminderen.

Als een Tupperware-bakje

“Zie het als een ei”, legt Bruno Marco-Dufort uit, e está promovendo no laboratório de Engenharia Macromolecular do professor de ETH Mark Tibbitt. “Bij kamertemperatuur de in de koelkast behoudt het ei zijn visceuze eiwitstructuur. Maar in kokend water de in een koekenpan, verandert het volledig.”

READ  Europees netwerk Ecraid bundelt krachten in strijd tegen infectieziekten

Het é vergelijkbaar met de eiwitten in een vaccin: zodra zij aan bepaalde temperaturen worden blotgesteld, klonteren zij samen. Deze klonters kunnen niet ongedaan worden gemaakt, zelfs niet wanneer het vaccin weer in de koeling wordt gezet. “Je kunt een ei ook niet ‘ontkoken’”, benadrukt Marco-Dufort.

De onderzoeker en zijn team ontwikkelden daarom een ​​​​nieuwe hydrogel, die onlangs werd gepresenteerd in het tijdschrift Avanços da ciência. O gel é gebaseerd op een biocompatibel, synthetisch polymeer, PEG genaamd. Dit vormt een beschermend omhulsel rond zeer grote, complexe molecularn, zoals eiwitten em vacinas, antilichamen de die in gentherapieën.

De verpakking werkt als een moleculair ‘Tupperware-bakje’ die de proteïnen inkapselt en ze van elkaar gescheiden houdt. Hierdoor zijn eiwitten bestand tegen grotere schommelingen in een hoger temperaturbereik. Em todos os lugares, há convenções de twee tot acht graden Celsius dat em een ​​koelketen moet worden aangehouden, kunnen eiwitten dankzij inkapseling worden opgeslagen in een bereik van 25 tot 65 graden Celsius. Aan de hidrogel kan een suikeroplossing worden toegevoegd om de ingekapselde stoffen op de plaats van gebruik gemakkelijk vrij te geven.

Kankeronderzoek

De onderzoekers hebben echter nog een lange weg te gaan. Meer onderzoek en veiligheids- en klinische studies zijn nodig voordat de hydrogel daadwerkelijk kan worden gebruikt for het vervoer van vacinas. Niettemin é um meio de passagem de mogelijk, bijvoorbeeld bij het vervoer van warmtegevoelige enzima para kankeronderzoek de eiwitmoleculen para onderzoek no laboratório.

Borras hier het complete persbericht.

Afbeelding: Figuurlijke weergave van de gels die een vacina viral inkapselen. (© ETH Zurique / Jonathan Zawada)

READ  Deel 31: 'Mijn bloedwaarden zijn zorgwekkend laag' | Colunas & Openie

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info