Hoofd van de Russisch-ortodoxo kerk houdt extremistische preek: Gay orgulhosas zijn de reden voor deze oorlog

Volgens de geestelijke wil Oekraïne bije een club landen horen die verplicht dat je gay prides houdt. Zo worden ze gedwongen tot “zonde”, en tot “ontkenning van God en zijn Waarheid”.

Zijn preek passado no anti-oeste, religioso-nacionalista verhaal dat de kerk no Kremlin vertolken. Em uma entrevista conheci de Nederlandse krant Trou vertelde de russo-ortodoxo geestelijke Cyril Hovorun onlangs hij jaren vergeefs geprobeerd heeft in te gaan tegen het “wij-zij-denken” dat de kerk construeerde. Het komt hier op neer, zei Hovorun: “Wij Russen, wij zijn religieus, en bijzonder, en niet zoals ‘zij’. En de ‘zij’, dat is het Westen, de NAVO, en in het bijzonder de Oekraïners – zij zijn goddeloos en seculier.”

Krachten van het kwaad

Ele é sobre o passado do patriarca Kirill zich in zulke extremistische bewoordingen uit. Sinds de orlog é uitgebroken, hield hij zich relatief stil. Hij noemde tegenstanders van Poetin al wel “krachten van het kwaad”.

Em zijn preek noemt patriarca Kirill no bijzonder de Donbas, de oostelijke regio van Oekraïne waar Rusland al jaren geleden é binnengevallen. Hij ziet het als een gebied waar tenminste nog verzet foi tegen het progressiever wordende Oekraïne. Em de Donbas é, zo zei hij, “een fundamentalmentele afwijzing van de zogenaamde waarden die vandaag worden aangeboden bij degenen die wereldmacht Claimen”.

Hij spreekt van “onderdrukking en utroeiing” de gelovigen ortodoxo em Donbas die niet mee zouden willen met de rest van Oekraïne. O preek é, em russo, publicado no site van de kerk.

Godsdienstoorlog

A socióloga Kristina Stoeckl, hoogleraar aan de Universiteit van Innsbruck e especialista em relações tussen kerk en staat na Rusland, é bekend met dit verhaal. Ze kent het uit radicale, extreemrechtse kringen in de Russisch-orthodoxe kerk. Voor hen foi dit al een goddienstoorlog van de orthodoxe kerk tegen het Westen, aldus Stoeckl.

Ook daar foi het wij-zij-denken em verweven. “Dit denken werd gebruikt om de oorlog in de Donbas te rechtvaardigen – também de een strijd foi tussen het ortodoxo Oosten en homovriendelijk Europa, inclusief katholieken en West-Oekraïners.”

Maar dit leek een marginaal geluid, zei Stoeckl. “En patriarca Kirill heeft die dingen nooit zelf gezegd.”

A mídia social disse que os kenners dos russos-ortodoxos querem saber tudo sobre a época de Kirill. Theoloog Regina Elsner van het Zentrum für Osteuropa- und internationale Studien in Berlijn noemde de preek “zo verschrikkelijk dat ik er geen woorden voor heb”. Ze vat zijn woorden kort samen: “O gay se orgulha de zijn de reden voor de oorlog. Isso é ele.

READ  Os pais de atiradores em escolas de Michigan ignoraram intencionalmente os alarmes

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info