Hongarije wil rechtstreeks verkozen Europees Parlement afschaffen | Buytenland

De rechts-nationalistische meerderheid in het Hongaarse parlement wil het rechtstreeks verkozen Europees Parlement afschaffen. Boedapest wil terug naar een parlement dat is samegesteld uit afgevaardigden die door de lidstaten zijn aangeduid.

A resolução do parlement em Boedapest werd goedgekeurd door 130 volksvertegenwoordigers van de partij Fidesz do premier Viktor Orbàn. Vijftig parlementsleden stemden tegen.

As palavras do Parlamento Europeu foram publicadas em 1979. Voordien foi o mesmo EP, uit nationale parlementsleden.

Hechter

Na resolução do parlamento de Hongaarse, a palavra ook gevraagd om af te stappen van de ambitie om met de EU een “steeds hechter verbond” de Europese volkeren tot stand the brengen, zoals beschreven in Artikel 1 van het Europees verdrag. Ele é um dos pijlers absolutos da União.

Met zijn ambitie om van Hongarije een “iliberal” democratie te made, ligt Orbàn al jaren op ramkoers van de EU. De Commissie beschuldigt hem ervan de rechtsstaat en de democratie uit te hollen.

Terwijl het volgens critici nagenoeg onmogelijk is om in het system-Orbàn bij verkiezingen de meerderheid weg te stemmen, wil de sterke man van Hongarije de “soevereiniteit” de zijn land herstellen en ijke. De kosmopolitisch en technocratisch ingestelde Europese Unie brengt die waarden alleen maar in gevaar, vindt Orbàn.

READ  Oekraïense veiligheidsdienst pakt 'verraders' op: “Ik ben van gedachte veranderd” | Buytenland

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info