Homem japonês (88) conheceu Alzheimer doodt kleindochter (16) maar pleit onschuldig: “Ik kan het me niet herinneren” | Buitenland

Japen foi afgelopen weken in de ban van een spraakmakende rechtszaak. Een man (88) conheceu Alzheimer moest er voor de rechter verschijnen voor de moord op zijn kleindochter (16). Hij gaf de feiten toe, maar pleitte toch onschuldig. Omdat hij het zich niet kon herinneren.

Het drama gebeurde twee jaar geleden. Susumu Tomizawa também conheceu zijn kleindochter Tomomi em seu huis van de oude man em Westelijke Havestad Fukui, aan de Japanse Zee.

Op de avond de 9 de setembro de 2020 kregen de twee ruzie. Tomizawa morreu avond Stevig Gedronken. Boos en onder invloed nam hij uiteindelijk een keukenmes com een ​​lemmet van 17 centimeter e trok hij naar de slaapkamer van Tomomi. Daar stak hij het meisje verscheidene keren in de hals.

Bebloede lichaam

Daarna belde hij naar zijn oudste zoon en aan hem vertelde hij dat hij het bebloede lichaam van Tomomi had gevonden. De politie kwam ter plaatse en arresteerde de man.

Tijdens zijn process – dat gelivestreamd werd op de Japanse televisie – gaf de man toe dat hij zijn kleindochter had gedood, maar zei hij ook dat hij er zich niets van herinnerde. De man lijdt aan Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie. Geheugenverlies é een van de sintoma, net als paranoia en agressie. Volgens zijn advogado kon hij niet juridisch veranwoordelijk gesteld worden para dood van Tomomi. “Hij foi ontoerekeningsvatbaar door zijn dementie en alcoholgebruik. Daarom pleiten we onschuldig”, klonk het.

De artsen die in de getuigenbank verschenen, waren het daar niet mee eens. “Zijn daden waren doelgericht en in overeenstemming met zijn intentie om te doden”, aldus forensisch psiquiatra Hiroki Nakagawa.

READ  Macron viaja a Moscou para se encontrar com Putin e Alemanha quer enviar tropas adicionais aos países bálticos | fora do país


Citar

Ondanks zijn ziekte kon hij wel degelijk het verschil maken tussen goed en kwaad

Openbare aanklager

Ook volgens de openbare aanklager era de man in staat om zijn daden te controleren. “Ondanks zijn ziekte kon hij wel degelijk het verschil maken tussen goed en kwaad”, klonk het.

De rechtbank volgde die redenering. “De beschuldigde estava em een ​​staat van mentale uitputting op het moment van het misdrijf en hij tinha het erg moeilijk conhecido het maken van het onderscheid tussen goed en kwaad”, aldus rechter Yoshinobu Kawamura. “Maar hij bevond zich niet in een staat waarin hij dat helemáál niet kon doen.”

Celstra

De grootvader kreeg uiteindelijk een celstraf de 4,5 anos. De zaak werd aandachtig gevolgd no Japão, dat een van de grootste oude populations heeft ter wereld. Mais de 20% dos japoneses são mais ou menos 65 anos e mais palavras. Dementie treft vooral ouderen. Er zouden meer dan 4,6 miljoen mensen aan de aandoening lijden in Japen en ook dat aantal zou nog aanzienlijk stijgen in de toekomst.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info