hoelang kan Poetin de Russische elite nog tevreden houden?

Openbare kritiek blijft zeldzaam, em wie zich toch publiek uitspreekt zal het geweten hebben. Toch lijkt de top van het Russische zakenleven stilaan meer en meer kritiek te uiten over the evolutie van de ‘speciale militaire operatie’ em Oekraïne en de internationale gevolgen.

Tommy Thijs

“De generaals, wakker wordend met een kater, realiseerden zich dat ze een slecht leger hebben. Hoe kan het leger ook goed zijn, al het andere in het land shit is en vastzit in nepotisme, slaafsheid en onderdanigheid? (…) Natuurlijk zijn er idioten die ‘Z’ steunen (de verwijzing naar de ‘speciale militaire operatie’, vermelho.), maar idioten zijn er na terra dos alces. 90 procent van de Russen é TEGEN deze oorlog!”

Não há nenhum poste verstane boodschap de Russische zakenman em miljardair Oleg Tinkov em 19 de abril de zijn conta do Instagram. Een boodschap die ze in de hoogste echelons van de macht in Moskou allicht ook meteen te zien kregen, witheet van woede on zo’n brutaliteit van de voormalige igenaar in oprichter van de Tinkoff Bank, een van Ruslands groots banken. De onverholen kritiek op Vladimir Poetin em oorlog em Oekraïne – o presidente de Tinkov tinha chegado em seu posto sobre ‘een bloedbad’ – está no Kremlin meteen alle alarmbellen afgaan.