Hoe het aangrijpende beeld van de zwangere vrouw wordt ingezet in informatieoorlog | Buytenland

Wereldwijd werden beelden gepubliceerd van patiënten die het ziekenhuis in Marioepol ontvluchtten of op draagberries werden weggedragen nadat een bom van het Russische leger de kraam- en kinderafdelingen had getroffen. De Russische embaixada em Londres schreef gisteren op Twitter dat het ziekenhuis al langere tijd niet meer operationeel éwaardoor er geen patiënten getroffen zouden kunnen worden in Marioepol.

Rússia tem bijgevolg dat de foto de zwangere vrouw “fake” is. Volgens Rusland é de vrouw op de draagberrie Marianna Podgurskaya, een “model dat een gewonde zwangere vrouw speelt”. De vrouw é gewond aan het hoofd, maar volgens Rusland é dat “gewoon zeer realistische make-up”. Het aangrijpende beeld é gemaakt door Evgeniy Maloletka, “een fotografe die meewerkt aan de propaganda van Oekraïne”, zo beweert Rusland.

Oekraïne zegt dat er drie doden en zeventien gewonden vielen bij het bombardeio do kinder-en kraamziekenhuis em Marioepol. De Oekraïense autoriten bevestigen de identiteit van de vrouw niet, maar ze was well degelijk zwanger en aanwezig in Marioepol op het moment van het Russische bombardement. Uiteindelijk heeft Twitter het bericht van de Russische ambassade verwijderd.

A palavra de ordem do primeiro-ministro britânico Boris Johnson foi lá que o bericht “Russische desinformatie” é. “Je hebt de toename gezien van het aantal burgers dat het doelwit is geweest, en gewond is geraakt en gedood door Russische aanvallen”, aldus de woordvoerder. Beweringen dat slachtoffers eigenlijk zogenaamde crisisacteurs zijn, é een veelvoorkomende desinformatietactiek.

READ  Pentágono interrompe construção de muro de fronteira de Trump | no exterior

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info