Hoe gaat het in de ziekenhuizen? Dit moet je moet weten over de griepepidemie

1. Moeten nós em zorgen feito?

Em 2018 foi er een zeer heftige griepepidemie waardoor de ziekenhuizen volliepen met patiënten. Na de coronapandemie vragen we ons al snel af of dit nu weer kan gebeuren. Dat foi imerso vaak de reden dat we in lockdown gingen.

Maar is het mogelijk dat er nu weer een tekort aan bedden komt? A angústia é er op dit moment niet. Er zijn wel veel mensen ziek en er é een toename em de ziekenhuizen. “Maar niet zoveel dat er geen bedden meer beschikbaar zouden zijn”, zegt viroloog Adam Meijer van het RIVM.

Precieze cijfers van het aantal grieppatiënten in het ziekenhuis zijn er niet, maar een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen meldt wel ‘dat het nog erg mee lijkt te vallen’.

2. Hoe lang duurt het nog?

Hoelang de huidige griepgolf em Nederland zal aanhouden en hoe hog de piek van het aantal besmettingen wordt, laat zich moeilijk voorspellen. “Weten eigenlijk niet wat er gaat gebeuren met de griep, nu de coronapandemie hopelijk op zijn eind loopt”, zegt onderzoeker Meijer.

“Het kan nog weken aanhouden, maar het kan ook dat het wegzakt en we voor de zomer geen griepgolf meer hebben. We gan het zien.”

Hoe komt het dat de griepprik niet altijd mesmo goed werkt?

De bescherming van de griepprik wisselt per seizoen. Dat komt omdat griepvirussen steeds veranderen.

De voorspelling van het voorjaar, sobre welke griepsoorten zullen heersen in het najaar, kloppen niet altijd. Daardoor werkt de griepprik het ene jaar wat beter dan het andere.

Mensen conheceu een lage weerstand maken minder afweerstoffen aan na het krijgen van de griepprik. Daarom hebben zij toch kans op het krijgen van griep.

Bron: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

4. Waarom wordt niet iedereen geprikt tegen de griep?

De griepprik wordt gratis aangeboden aan kinderen en volwassenen o extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep. Maar niet aan iedereen dus. Waarom é isso?

Het kenniscentrum Nivel schrijft op de site: “Voor jonge, gezonde volwassenen vormt griep minder gevaar. Ze lopen niet alleen minder risico griep te krijgen, maar ook zal de griep, als deze welepj minder optreedt om zig niet gevaccineerd te worden.”

Bij corona liepen risicogroepen ook meer gevaar dan anderen, maar bij die ziekte kreeg wel iedereen een vaccinatie aangeboden. Het RIVM revelou que nós bij corona iedereen een vaccinatie aanbieden om de total weerbaarheid in de Nederlandse bevolking tegen de ziekte omhog te krijgen. Bij griep kiezen nós daar niet voor.

5. Hoe vaak heb je tijdens je liven griep?

Misschien hoor je nu vaak om je heen: ‘Ik ben ziek, waarschijnlijk een griepje’. Toch zal het in sommige gevallen – ook al is er een epidemie – om een ​​verkoudheid gaan. Epidemioloog Rianne van Gageldonk van het RIVM zegt dat mensen ‘zo’n één keer in de tien jaar’ gemiddeld de griep hebben. En dan voel je echt wel dat het geen verkoudheid is.

READ  Uma vacina contra a malária potencialmente revolucionária que passa com sucesso na primeira rodada de testes - Suriname Herald

Een bekend fenomeen in de volksmond é ook de ‘mannengriep’. Maar bestaat die nou echt? Dat zie je em vídeo onderstaande.

6. É er nu meer griep dan corona?

Er é een epidemie, maar hoeveel mensen precies griep hebben, é niet te zeggen, zegt viroloog Adam Meijer van het RIVM. “Dat komt omdat we niet iedereen testen zoals bij corona. Het gaat om steekproeven.”

Waar we dus bij corona gewend waren om dagelijks te horen hoeveel mensen er besmet waren, é dat bij griep niet zo. Epidemioloog Van Gageldonk: “Maar als je nu ernstige klachten hebt en je zelftest is negatief, is de kans groter dat je griep hebt, dan corona.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info