Hoe ele não conheceu Elisabeth (56), de dochter van incestvader Jozef Fritzl? “Ze está começando a conhecer haar 23 jaar jongere beveiliger” | Buytenland

De zaak-Fritzl zit in het geheugen gegrift vanwege het onmenselijk wrede karakter. Incestvader Josef hield zijn dochter Elisabeth 24 jaar lang opgesloten em een ​​ondergrondse kerker, gebruikte haar als seksslavin e verwekte zeven kinderen bij haar. Valt daar mental ooit nog van te herstellen? Zo goed en zo kwaad als kan, zo blijkt. De vrouw – 56 intussen – esquerda een teruggetrokken bestaan ​​​​em Oostenrijk en é naar verluidt getrouwd com haar 23 jaar jongere beveiliger.

Em 2008, leidde de agudo niercrisis van haar oudste kind Kerstin (19 op dat moment) tot een onverwachte doorbraak. Elisabeth wist Fritzl ervan te overtuigen hun bewusteloze dochter naar het ziekenhuis te brengen. Het ontbreken van een medisch dossier deed bij de dienstdoende arts echter alarmbellen afgaan. Toen Elisabeth, uma semana depois, plota opdook de Kerstin bij te staan, werd ze zelf aangehouden op verdenking van kinderverwaarlozing. Tijdens haar verhoor kwam de akelige waarheid aan het licht.

Elisabeth en haar gezin kregen vanaf dan een jaar psychologische bijstand em een ​​kliniek net buiten Amstetten. Daarna verhuisden ze naar een geheime locatie in wat de media enkel mag omschrijven als ‘dorp X’. De hele familie kreeg ook een nieuwe identiteit, zodat anonimiteit gegarandeerd blijft. De wining staat onder permanente camerabewaking en beveiligers houden een oogje in het zeil om eventuele pottenkijkers weg te jagen.

Het kleine kamertje in de kelder waar Elisabeth moest zien te overleven. © AFP, RV

“Ze lachen melhor veel”

Ook de lokale gemeenschap draagt ​​​​haar steentje bij door elke verdachte beweging meteen aan de politie te melden. “De familie stelt het goed”, ver een restaurantuitbater aan de ‘Daily Mirror’. “Ze komen hier vaak iets eten en dan behandel ik hen als elke andere gast. Iedereen in het dorp weet wie ze zijn. En ze lachen nog best veel, zeker als je weet wat ze meegemaakt hebben.”

Een jaar nadat Elisabeth haar vrijheid herwonnen teve, werd ze verliefd op Thomas Wagner. Hij foi een van de bodyguards die ingehuurd waren om de familie te beschermen. As relações humanas tiveram um envolvimento positivo nos processos de verificação. Wagner, 23 anos de idade, jonger é dan Elisabeth, ontpopte zich zo ook tot ‘grote broer’ para kinderen.

Het horrorhuis van Josef Fritzl em Amstetten.

Het horrorhuis van Josef Fritzl em Amstetten. © AFP

“Liefde kan alles overwinnen”

“Dit is het beste bewijs dat liefde alles kan overwinnen”, stelde de psychiater van de familie. “Dankzij hem tinha ze geen sessies meer nodig. Ze ging gewoon verder com haar leven, hielp haar kinderen com hun huiswerk en maakte vrienden in de buurt. Elisabeth verloor de beste jaren van haar leven in die kelder. Nu is ze vastbesloten om te profiteren van elke dag die haar nog rest.”

Ook Christine R., de tante van Elisabeth, benadrukt hoe alledaags haar leven er nu uitziet. “Ze leerde autorijden en is verzot op shoppen”. Vooral jeansbroeken com glitterzakken vallen bij haar in de smaak.”

De Oostenrijkse regering legde 60.000 euros op tafel para o jardim de infância de Elisabeth misgelopen foi. Een van haar kinderen zou nu voor de gemeente werken.

Een van de ondergrondse badtes in het huis van Josef Fritzl.

Een van de ondergrondse badtes in het huis van Josef Fritzl. © AFP

Religieuze sekte

De beproeving die Elisabeth Fritzl mais doorstaan, valt met geen pen te beschrijven. Haar lijdensweg começou em 28 de agosto de 1984, de dag dat ze officieel vermist raakte. Haar panikerende moeder Rosemarie zou wekenlang zonder nieuws blijven, maar dan viel er plots een breve in de bus. Van Elisabeth Zogezegd. Ze era haar familie beu geworden e era daarom weggelopen.

De agent die ter plaatse kwam, kreeg van Josef te horen dat ze waarschijnlijk naar een religieuze sekte vertrokken was. Op dat moment wist hij echter maar al te goed waar ze zat, namelijk zes meter dieper in zijn verborgen ruimte onder de grond.

Elisabeth Fritzl e seu irmão Rosemarie.

Elisabeth Fritzl e seu irmão Rosemarie.

Vastgeketend

De jongedame – 18 op dat moment – foi daar via een list beland. Josef escritura também de hij hulp nodig tinha om een ​​nieuwe deur in zijn kelder te installeren. Van zodra ze mooi in de hengsels zat, duwde hij Elisabeth in de ruimte en bedwelmde hij haar met een handdoek die besprenkeld foi encontrado ether. Toen ze wakker werd, bleek ze vastgeketend aan haar middel. De ijzeren ketting zou pas verdwijnen toen Fritzl “er te veel impet van ondervond tijdens de seksuele activiteiten”.

Hij bracht haar ook vaak in ademnood door zijn hand over haar mond te leggen. “Als je niet doet wat ik zeg, zal het alleen maar erger worden. De kans é nihil dat je hier ooit nog wegraakt”, bleef hij herhalen.

Net nadat de zaak losgebarsten foi, foi er heel wat beginkenis aan het huis van de Fritzls.

Net nadat de zaak losgebarsten foi, foi er heel wat beginkenis aan het huis van de Fritzls. © EPA

Onderzoek loopt dood

Gedurende de volgende 24 jaar zou Elisabeth geen daglicht meer zien. Haar vader bleef tegenover de buitenwereld en zijn echtgenote Rosemarie verhaaltjes opdisselen over een sekte. Het onderzoek van de politie liep uiteindelijk dood, de wereld vergat dat Elisabeth ooit bestaan ​​​​heeft.

Zo kreeg Fritzl vrij spel en kon hij haar systematisch verkrachten. Net zoals hij ook al gedaan had toen ze amper 11 jaar oud was trouwens…

Elke ochtend trok Fritzl zich om 9 uur terug in zijn kelder. Rosemarie dacht dat hij daar druk bezig era om plannen uit tekenen voor de machines die hij verkocht. Soms bracht hij er ook de nacht door. Zo ‘toegewijd’ era hij zogezegd aan zijn job.

Een van de ondergrondse badtes in het huis van Josef Fritzl.

Een van de ondergrondse badtes in het huis van Josef Fritzl. © AFP, RV

Kelderkinderen

Het monster kon zo echter ongestoord zijn gang gaan. Na twee jaar werd Elisabeth voor een eerste keer zwanger, er volgde echter een miskraam. Nog eens twee jaar depois – em Augustus 1988 – werd Kerstin geboren. Em 1990 kwam ook Stefan ter wereld. Zij zouden de hele tijd in de kelder blijven, em het gezelschap van hun moeder. Wekelijks kregen ze een bescheiden portie eten en water. Elisabeth probeerde hen in die vreselijke omstandigheden toch enigszins les en een deftige opvoeding te geven.

Em 1993, 1994 e 1997 werden nog eens vier kinderen geboren. A grande versão é dat Lisa, Monika e Alexander foram os nomes escolhidos por Rosemarie e Josef. Zij kenden dus een iets normalere jeugd. De tweelingbroer de Alexander stierf kort na de geboorte. Felix, de jongen, morreu em 2002 e foi o mais bem-sucedido de kerker blijven.

Lisa (10), Monika (8) e Alex (6) naast hun grootmoeder Rosemarie Fritzl.

Lisa (10), Monika (8) e Alex (6) naast hun grootmoeder Rosemarie Fritzl. © © EuroPics[CEN]

Lista de Nieuwe

Maar hoe verkocht Fritzl dat verhaal bij zijn echtgenote en de sociale diensten zonder enig argwaan te wekken? Opnieuw met een list, zo bleek… Hij maakte iedereen wijs dat de drie baby’s plots op zijn stoep gelegd werden. Em hun mand zat ook een briefje dat zogezegd van Elisabeth kwam. Daarin verklaarde ze dat zij niet voor de kinderen kon zorgen en hen daarom aan de ‘goede zorgen’ van haar ouders achterliet. Voor de officiële instanties volstond die uitleg.

Als het van Fritzl zelf afhing, zou hij Elisabeth waarschijnlijk nóg 24 jaar gevangengehouden hebben. De ernstige ziekte van Kerstin zorgde echter para een ommekeer. Elisabeth smeekte om haar bewusteloze dochter naar het ziekenhuis te brengen, Fritzl liet uiteindelijk een ambulância komen. Opvalend: hij had de hulp van zijn dochter nodig om Kerstin uit het huis te sleuren. 19 de abril de 2008 werd zo de dag waarop Elisabeth eindelijk weer (even) buitenlucht kon opsnuiven. Daarna vloog ze opnieuw de kerker in.

Lisa Fritzl em 16-jarige leftijd.

Lisa Fritzl em 16-jarige leftijd.

Schuldgevoel?

Maar de verlossing foi nabij. Op de spoedafdeling doken immers heel wat vragen op. Kerstin foi bijvoorbeeld al 19 jaar, maar sttond nergens ingeschreven. Om haar gerichte medische hulp te kunnen geven, moest haar moeder teruggevonden worden. Een kwestie van leven of dood, klonk het.

Media lanceerden daarop een oproep, zonder enig resultat. Tot Elisabeth zelf het spotje voorbij zag komen op de tv in haar kelder.

Bezweek Fritzl uiteindelijk onder de druk of kreeg hij toch enig schuldgevoel? Feit is dat hij zijn dochter op 26 April 2008 for het eerst de vrijheid gunde. Ze trok onmiddellijk naar het ziekenhuis om haar dochter bij te staan. Toen het personeel haar plots zag opduiken, werd de politie verwittigd.

Monika Fritzl em 14-jarige leftijd.

Monika Fritzl em 14-jarige leftijd.

Boze buitenwereld

Tijdens haar verhoor escritura Elisabeth alles uit de doeken. Ze had eerst wel expliciet de voorwaarde gesteld dat ze haar vader nooit meer onder ogen zou moeten komen. Diezelfde nacht nog werd Josef Fritzl gearresteerd. Op zijn process beweerde hij eerst nog dat hij zijn (klein)kinderen wilde beschermen tegen de boze buitenwereld, maar op de derde dag brak hij en betuigde hij spijt. De Oostenrijker foi em 2009 com o nível mais alto.

Kerstin zou uiteindelijk ruim een ​​maand in een kunstmatige coma gehouden worden. Daarna kon ze zich weer bij haar familie voegen. De behandelende artsen verwachtten dat ze volledig zou herstellen. Zij en haar oudste broer Stefan zullen uiteraard wel het langst de naweeën van hun gevangenschap ondervinden.

Josef Fritzl usa um kaft para zijn hoofd terwijl hij op de uitspraak wachtte.

Josef Fritzl usa um kaft para zijn hoofd terwijl hij op de uitspraak wachtte. © REUTERS

“In het openbaar gekleineerd”

De politie vond het moeilijk te geloven dat Rosemarie helemaal niet op de hoogte geweest zou zijn van de gruweldaden van haar man, maar uiteindelijk werd zij wel volledig vrijgepleit. “‘Rosi’ mocht hem niet eens koffie brengen als hij beneden zat. Ze werd gedomineerd en zelfs in het openbaar gekleineerd door Fritzl”, aldus haar zus Christine.

A banda conheceu Haar Dochter Elisabeth é Lange Tijd Gespannen Gebleven. Die último kon het moeilijk verkroppen dat de ‘bovengrondse’ kinderen Rosemarie mama bleven noemen. Elisabeth vond ook dat haar moeder te weinig gedaan had om haar te beschermen – zeker toen zij nog niet opgesloten zat – en dat ze onvoldoende naar haar gezocht had toen Fritzl beweerj weggelat openzi. Maar tijd heelt alle wonden: het vertrouwen tussen de twee is hersteld en nu komt Rosemarie éen keer per week over de vloer bij haar kleinkinderen.

Rosemarie Fritzl (links).

Rosemarie Fritzl (links).

READ  Malika Shabazz, 56, filha de Malcolm X, foi encontrada morta em sua casa

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info