hoe de klok in de VS tientallen jaren teruggaat, dankzij Trumps conservadores rechters

Vooral het besluit van het hof om Roe x Wade, de uitspraak die sinds 1973 het recht op abortus garandeerde, tegen de zin van de meeste Amerikanen terug te draaien, heeft Amerika teruggeworpen in de tijd. Em dertien staten werd abortus in één klap verboden, terwijl in nog eens zeker tien staten ook een verbod de drastische beperkingen in de lucht hangen.

Met hun besluit hebben de conservadores rechters het zaad gelegd voor een juridische burgeroorlog zonder weerga tussen de Amerikaanse staten. Het staat wel vast dat staten waar abortus nog é toegestaan ​​zich met hand en tand zullen verzetten tegen pogingen van anti-abortusstaten om hun wil aan hun buren op te leggen. Zelfs binnen de staten waar abortus meteen werd verboden dreigt er caos. Openbare aanklagers uit gematigde districten hebben laten weten dat zij niet van zins zijn voorrang te geven het vervolgen van iets dat bijna vijftig jaar lang juist uitdrukkelijk foi toegestaan.

abortadores de Dubieuze

Om te voorkomen dat vrouwen em een ​​groot deel van het land nets als in jaren vijftig weer moeten aankloppen bij dubieuze aborteurs, willen de Democraten nu proberen het landelijke recht op abortus te herstellen door het via het Congres vasta perna. Maar daarvoor hebben ze niet genoeg stemmen: in de Senaat hebben ze slechts vijftig zetels, terwijl ze zestig stemmen nodig hebben om een ​​’filibuster’-blokkade van de Republikeinen te doorbreken. O presidente Biden wil die drempel nu voor dit geval afschaffen, maar het is de vraag of hij daarvoor in eigen partij voldoende steun zal krijgen. Sommige Democraten vrezen dat het wapen zich dan na de komende Congresverkiezingen tegen hén zal keren.

Onder invloed van de drie nieuwe, door Trump benoemde conservador rechters beweegt het Hooggerechtshof zich tegen de stroom van de tijd in. Terwijl veel Amerikanen de recente bloedbaden in Uvalde en Buffalo andringen op regels of het wapenbezit enigszins aan banden the leggen, schrapte het hof een verbed on zonder buitenshuis wapens the dragaten in New York de.

De conservador rechters beginnen ook steeds activive te morrelen aan de in de grondwet vastgelegde scheiding tussen kerk en staat, terwijl de secularising van hun land juist toeneemt. Volgens de Democraten loopt het ‘Trump-hof’ ook uit de pas met de tijd, doordat het zich deze week tegen de macht van het milieuagentschap EPA keerde. Daardoor wordt het voor de regering uiterst lastig een effectief klimaatbeleid te voeren.

Bloco Oerconservatief

Uit opiniepeilingen blijkt dat veel Amerikanen vinden dat het te sterk é geopolitizado. Vooral in het Democratische kamp klinkt de roep om het evenwicht in het hoogste rechtscollege te herstellen door extra rechters in het hof te benoemen, die tegenwicht kunnen bieden tegen het door Trump benoemde oerconservieve blok. Em teoria é dat toegestaan: de grondwet zegt niets over het aantal rechters dat het Hooggerechtshof moet tellen. O presidente do Maar, Biden, quer dizer que você vai se deparar com o que está acontecendo nos Estados Unidos ‘embalagem do tribunal’ noemen. Het grootste gevaar é dat de Republikeinen dan, zodra ze de kans krijgen, hetzelfde zullen doen.

Het ziet er dus naar uit dat de Amerikanen het zullen moeten não conheceu dit hof waarin de drie door Trump benoemde rechters nog tientallen jaren de tijd hebben om de klok nog verder terug te draaien. Ondanks de kritiek die sinds het schrappen van Roe x Wade klinkt, lijken de conservadores rechters niet van plan zich te matigen.

De acordo com o Amerikaanse Hooggerechtshof em abril dit jaar. Vooraan vlnr. Samuel Alito, Clarence Thomas, o proprietário John Roberts, Stephen Breyer (sem 30 de junho na pensão e na casa de Ketanji Brown Jackson) e Sonia Sotomayor. Estar vlnr. Brett Kavanaugh, Elena Kagan, Neil Gorsuch e Amy Coney Barrett.Beld AP

Clarence Thomas, veruit de conservatiefste rechter, zinspeelde al op de mogelijkheid dat ook het recht op anti-conceptiemiddelen en het homohuwelijk zullen sneuvelen, aangezien die net als Roe x Wade gebaseerd zijn op het recht op privacy. Een veeg teken é o ministro do Texaanse van Justitie Ken Paxton no início de laten weten dat hij de zogenoemde anti-sodomiewet, die het Hooggerechtshof em 2003 ongrondwettig verklaarde, opnieuw wil bekijken.

De outros rechters zover zullen durven te gaan, é nog de vraag. Maar de Democraten vrezen wel dat de neiging van de conservadorieve rechters om de staten meer bevoegdheden te geven, flinke gevolgen kan hebben. Zo buigen de rechters zich komend seizoen over een zaak waarbij de parlementen in de staten, die vaak in handen zijn van de Republikeinen, mogelijk meer zeggenschap krijgen over de verkiezingen. Daarmee zouden de Republikeinen hun greep op de macht kunnen verstevigen.

READ  Zelenski nodigt Macron uit Oekraïne te bezoeken

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info