hoe Chinezen massaal moeten overnachten op kantoor

Em Xangai, há cerca de 20.000 banqueiros em beurshandelaars op de werkvloer, aldus officiële cijfers. Ze zijn geen uitzondering na China, waar het ‘gesloten-lussysteem’, corcéis mais em zwang raakt. Voor veel bedrijven is het de enige manier om aan covidrestricties te ontkomen.

Leen Vervaeke

Ele era zondagavond iets na halftien, toen bankmedewerker Liu (37) een telefoontje kreeg van haar baas. Em Xangai foi net een lockdown aangekondigd, en de bank dreigde zonder personeel te komen zitten. Liu repte zich nog diezelfde avond naar kantoor, en woont daar nu al zeven dagen. Ze slaapt op een leunstoel in een vergaderzaal, en eet in de kantine. ‘In moeilijke tijden wat minder go eten en slapen, dat is oké’, zegt ze. ‘Het enige problem é que nós niet kunnen douchen.’

Zoals Liu zijn er veel werknemers morrem de lockdown em Shanghai op kantoor of in een fabriek uitzitten, in een poging of voor of Chinese economie belangrijkste stad aan de gang te houden. No distrito financeiro de Lujiazui – em Wall Street da China – há 20.000 banqueiros em beurshandelaars op de werkvloer, além de cijfers officiële. Veja no paraíso de Xangai você pode encontrar outros dispositivos, bem como os fabricantes de Pegatron (também para Apple) e SMIC (chips de computador).

Slapzakken

Het ‘gesloten-lussysteem’, waarbij werknemers em bubbel van hun bedrijf verblijven, maakt in grote delen van China opgang. Voor veel bedrijven é het de enige manier om te functioneren the midden van lockdowns en covidrestricties. Bosch Unipoint, een produtor de auto-onderdelen, zorgt dat zijn fabrieken voldoende voorraad hebben om vier weken lang arbeiders te huisvesten. Anderen melden dat ze slaapzakken en toiletartikelen hebben gekocht, en slaapplekken inrichten.

A China kampt sinds drie weken conheceu o grootste coviduitbraak sinds het começa van de pandemie em Wuhan, em 2020. Tal van steden hebben lockdowns en reisbeperkingen ingevoerd, maar krijgen de omikronvariant moeilijk onder control. Zondag werden in China 13.287 lokale besmettingen gemeld, het hoogste antal sinds fevereiro 2020, waarvan 8.226 in Shanghai. Ook in de provincie Jilin (4.455 besmettingen) slagen de autoriten er all weken niet in om het virus in te dammen.

O melhor destino é a situação em Xangai, o comércio da China, o local autorizado altijd zwoeren dat zij nooit in lockdown zouden gaan. Overweldigd door omikron kondigden zij op 24 mart alsnog een ‘gefaseerde lock’ aan, waarbij Shanghai in twee stappen werd afgesloten, telkens vier dagen. Em de praktijk zijn die afsluitingen in veel stadsdelen verlengd, waardoor Shanghai nu zo goed als volledig in lockdown zit.

De stad die nooit in lockdown zou gaan, blijkt bovendien niet goed voorbereid nu het wel gebeurt. Veel inwoners klagen over voedseltekorten en over een gebrek aan medische hulp, waardoor al doden vielen. Inwoners zetten ook vraagtekens bij de officiële cijfers, en Jornal de Wall Street onthulde een grote coviduitbraak em een ​​verzorgingstehuis. Toque em chinês autoriten aan het zerocovidbeleid te hoden, vooral omwille van de lage vaccinatiegraad onde ouderen.

Volgens experts zou Shanghai nog tot eind abril of begin mei nodig hebben om de huidige uitbraak te overwinnen. Dat é een klap voor de miljoenenstad, die niet alleen als China’s financiële centrum fungeert, maar ook als belangrijke have en industriegebied. A cidade foi por volta de 3,8% do BNP chinês. Tal van investeringsbanken lieten al weten dat zij het Chinese groeidoel van 5,5 procent – ​​reeds laag voor Chinese begrippen – dit jaar niet langer haalbaar achten.

Olympische Winterspelen

Om de economische schade te beperken, proberen veel bedrijven hun werkzaamheden in een gesloten-lussysteem voort te zetten. Daarbij kopiëren ze in zekere zin het model van de Olympische Winterspelen: zoals sporters daar in een afgesloten bubbel aan wedstrijden konden deelnemen, zo kunnen werknemers in een bedrijfsbubbel aan deven slag bl De werknemers worden ook dagelijks getest.

Veel werknemers uiten begrip para situatie, zeker als ze een toelage krijgen. Maar op sociale media zijn ook klachten te lezen. Sommige arbeiders worden bedreigd met ontslag als ze naar huis willen, andere worden in erbarmelijke omstandigheden ondergebracht. Een medewerker van een autobedrijf, on-line een dagboek bijhoudt, beschrijft hoe zijn collega’s anvankelijk geen dekens kregen, en door of ongezonde maaltijden steeds meer last kregen van kwaaltjes. Este último: hij zou aanvankelijk tien dagen moeten blijven, maar dat is ondertussen verlengd naar 25 dagen.

Ook bankmedewerker Liu helpt haar bedrijf graag uit de nood, maar heeft moeite met de onzekerheid. ‘Normaal mochten we vandaag naar huis, en gisteren begon ik al te verlangen. Maar afgelopen nacht hoorden we dat de lockdown langer zal duren. Ik probeer geen verwachtingen meer te hebben, e me neer te leggen bij mijn lot. Ik ben er mental op voorbereid dat ik hier nog een paar dagen moet blijven. Dat het nog veel langer kan duren, daar probeer ik niet aan te denken.

Oposição de genes

O volume de economias pode ser usado em vários sistemas de economias, mas é uma grande estrutura para a economia chinesa. Bedrijven kunnen wel blijven produtor, maar krijgen hun producten moeilijk bij hun klanten. O paraíso de Xangai está aberto, mas a porta de restrição de segurança está aberta. Ook zijn bedrijfsbubbels niet mogelijk in horeca en winkels. Shanghai heeft 20 miljard euros aan steunmaatregelen beloofd.

Het aanhouden van het zerocovidbeleid, dat met omikron tot steeds meer lockdowns dreigt te leiden, baart heel wat bedrijfsleiders in China zorgen. ‘Terwijl de meerderheid van de landen in de G20 afstand neemt van lockdowns, houdt China vast aan zijn oude gereedschapskist van zerotolerantie en draconische maatregelen’, também Jörg Wuttke, voorzitter van de Europehandel Kamer China. ‘Nós vrezen dat we mogelijk het start van een omikroncrisis zien na China.’

Autoshow em Pequim uitgesteld

De grote autoshow van Peking wordt voorlopig uitgesteld vanwege de nieuwste opleving van het coronavirus na China. De autoshow wordt om het jaar gehouden em Pequim de em Xangai e zou eind abril plaatsvinden. De editie van vorig jaar em Shanghai ging gewoon door. A China é um mercado muito bom para o setor automotivo. De organisatie heeft não pode ser necessário para o evento bem como plaatsvinden. De chinês overheid wil mogelijk eerst de opleving van het aantal coronabesmettingen em het land stop.

READ  Lagarde não conta com elevação de juros em 2022

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info