Hoe beerdiertjes zonder água kunnen leven

Mais ensurdecedor

Beerdiertjes zijn conheceu hun halve milimeter misschien amper te zien, toch blijven ze de aandacht trekken com hun overlevingsskills bizarros. Onderzoekers zijn er nu weer eentje op het spoor.

De minuscule meercellige diertjes overleven situações waarin vrijwel todos os outros levensvormen het lootje leggen. De ruimte ingeschoten worden bijvoorbeeld, de decenia in leven blijven zonder water. Natuurlijk zijn wetenschappers enorm geïnteresseerd no mecanismo de hierarquia. Quero que weet kunnen wij mensen daar ook wat van leren.

Em recente onderzoek hebben ze gekeken hoe de beerdiertjes em leven kunnen blijven zonder água. Ze zagen dat speciale eiwitten ervoor zorgen dat er een gel wordt aangemaakt die hard wordt en zo uitdrogende cellen beschermt tegen mechanische stress. Op het moment dat water de cel verlaat, waardoor de cel normal gesproken zijn stevigheid verliest en beschadigd raakt, zorgt de gel dus dat de cel zijn werk kan blijven doen. É er weer voldoende water, dan lost de gel langzaam op.

De eiwitten lijken in het lab ook te werken in insectencellen en in beperkte mate ook in die van ons. De onderzoekers hopen dat de ontdekking in ieder geval kan helpen om bio-samples zoals cellen langer te kunnen bewaren in droge omstandigheden. Ook zijn ze van plan naar nog zeker 300 eiwitten in het beerdiertje te kijken. Op zoek naar nog meer geheimen.

Lee Meer: Como os tardígrados suportam a desidratação.

READ  Vogelgriep heerst nog altijd: Juna, Kwekkie e Gerrit uit voorzorg naar binnen

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info