Hitte in aantocht: dit zijn de zeven meest gemaakte fouten tijdens het rijden | Binnenland

1. Nit ventileren

Vooral bij goedkopere auto’s duurt het eeuwigheid voordat de ar condicionado e ongeventileerde auto afkoelt. Daarom moet eerst de hitte eruit: open kortstondig de deuren en/of alle ramen tijdens het wegrijden, dan heeft het system het makkelijker. Vervolgens de ramen sluiten e eventualmente enkele minuten de ventilatie op recirculeren zetten. Dan koelt het systeem namelijk alleen de lucht in de auto en dat gaat sneller dan met hete buitenlucht. Eigenaren van een híbrido plug-in de elektrische auto kunnen meestal hun auto op afstand laten afkoelen via een app.

Waarom wordt het zo heet? En é dat uitzonderlijk? Disse o homem do Weerman Frank Duboccage:

2. Airco te koud zetten

Het verschil tussen buiten- en binnenlucht mag idealiter niet meer dan zo’n 8 graden Celsius zijn. Een airco-instelling van rond de 20 tot 22 graden é ideal. Mensen die problemen hebben met hun bloedsomloop kunnen zelfs flauwvallen também de overgang tussen warm en koud te groot is. In de regel volstaat een maximaal verschil van vijf graden tussen binnen en buiten. Isso está bem melhor para as marcastofverbruik. Schakel vlak para o aparelho de ar condicionado. Dat helpt om de overgang van koud naar warm te verkleinen.

3. Koelluchtstroom rechtstreeks op je lichaam richten

Ele é bewezen dat kou verkoudheidsvirussen helpt om verkoudheid te veroorzaken. Hoe goed het in het begin ook aanvoelt, je moet daarom de koelluchtstroom van het airconditionedsystemem niet direct op je lichaam richten. Dit kan spierklachten veroorzaken, zoals een stijve nek, maar vergroot ook de kans op een verkoudheid. Quer hoewel kou alleen geen verkoudheid veroorzaakt, é de kans daarop groter naarmate het lichaamsoppervlak kouder é.

READ  Rechtse coalitie stevent de op absoluto meerderheid in Italië, uiterst rechtse Giorgia Meloni wellicht eerste vrouwelijke premier

4. Levende wezens achterlaten in je auto

De het nu een klein tipo de een hond é: als de buitentemperatuur hoog is, mag je nooit een levend wezen in de auto achterlaten. Zelfs niet voor vijf minuten en in de schaduw (het wordt zelfs zonder zon erg warm). Auto’s zijn als kassen, in de zon loopt de temperatuur binnen al snel op tot 60 tot 80 graden. Een folie achter de ruit of een enigszins geopend raam verandert daar weinig aan.

5. Rijden op blote voeten de chinelos

Je mag blootsvoets rijden in een auto, maar je moet te allen tijde de auto onder control hebben – en blootsvoets remmen helpt dan niet. Ook het dragen van chinelos de hoge hakken kan een crash veroorzaken omdat er vaak te weinig remdruk uitgeoefend kan worden. Em sommige Europese landen kun je een boete krijgen wanneer je chinelos draagt, na Bélgica kan het leiden tot problemen met je verzekeraar als er iets gebeurt.

6. Het negeren van dode insecten op je lak

Também há o voorruit de insectenresten ontdoet na een Lange rit op de snelweg, zorg je op voorbeeldige wijze voor een holder zicht – al was het maar omdat er anders een waas ontstaat in de regen doore deevenist deeveniging. Maar de lak é ok blij met een wasbeurt, quer anders verbrandt de zomerzon de insectenresten totdat er een soort kraterlandschap ontstaat dat alleen tegen hoge kosten kan worden hersteld.

7. Aanpassen van je bandenspanning

READ  Verenigde Staten adorado pertencer a 10 miljoen uit para todos os hackers russos | Buytenland

Também je je bandenspanning controleert na het rijden in de hitte, moet je niet schrikken van de hoge waarden en mag je geen lucht laten ontsnappen: de druk stijgt met 0,1 bar per tien graden en met warme banden zelfs met 0,2 tot , 4 barras. Wanneer je nu lucht laat ontsnappen en de standaarddruk kiest, heb je later bij koude banden en koeler weer vaak een te lage bandenspanning.

8. Waterflesje in je auto achterlaten

Água meenemen in de auto é zeer verstandig, maar je kunt beter geen lege waterflesjes in de auto laten slingeren. Bij tropische temperaturen warmt een waterfles op, waarna hij als vergrootglas kan gaan werken. De (gloeiend hete) stralen van de zon worden dan gebundeld, waardoor de temperatuur in het brandpunt zo hoog wordt dat er gaatjes in de stoel kunnen branden. Minder waarschijnlijk, maar niet onmogelijk: een waterflesje kan zelfs een brand in je auto veroorzaken. Dat gebeurde em 2017 bijvoorbeeld no Amerikaanse Idaho.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info