‘Het is belangrijk om voedsel te eten dat geen wereldreis gemaakt heeft’ | Verhalen achter het nieuws

Moeder

Laura komt uit een Groot Maastrichts gezin com vijf kinderen. Haar moeder bracht haar de liefde voor eten en vers bereide gerechten bij. „Zij deed de culinaire academy en haalde altijd verse producten van lokale leveranciers”, disse Laura. „Zelf heb ik Nederlands gestudeerd en een minor journalistiek gedaan, maar dat was toch eigenlijk niets voor mij. Ik vond een baan bijeen uitgeverij, wat ook niet helemaal beviel. Maar bij die uitgeverij dado que ook kookboeken uit, en daar ligt toevallig wél mijn passie.”

Rookworsten

Toen ze haar baan opzegde, bedacht Laura dat ze bij ambachtslieden en chefs een kijkje in de keuken kon nemen e daarover verhalen kon maken. Zodoende stond ze in die beginperiode bijeen slager em Leiden een varken uit te benen. „Een van de eerste dingen die hij mij vertelde, was dat varkensvlees het meeste op mensenvlees lijkt. Ook bezorgde hij altijd rookworsten bij klanten thuis, die hij, door ze een beetje plat te maken, gewoon door de brievenbus gooide. Naar aanleiding van die ervaring schreef ik een grappig verhaaltje waarin ik opgelucht meldde blij te zijn dat ik niet als een rookworst was geëindigd. Essa versão original foi aberta pela editora da revista do topchef Jamie Oliver. Zij vroegen me om voor hun tijdschrift te schrijven. Mijn switch naar foodjournalist had dus een vliegende start”, zegt ze lachend.

Popular

Os artigos de Laura são populares em binnen de kortste keren schreef ze voor meer food-gerelateerde media. Aproveite a ideia para o Amsterdam Kookboek. Daarin deed ze onderzoek naar voeding door wederom in de verschillende keukens mee te kijken en uitgebreid research te doen. Zo kwam ze er achter dat je bord avondeten soms wel 30.000 km de distância. „Na het succes van het Amsterdam Kookboek maakte ik nog een boek, waarvoor ik op mijn elektrische motor heel Nederland doorkruiste op zoek naar de beste producten van de streken waar ik verbleef.”

READ  AMD gaat 'upscaling de próxima geração para jogos' tijdens GDC 2022 – Atualização FSR 2.0

Samen conheceu o fotógrafo Hans de Kort, morreu de fotografia durante a escritura do livro, filosofou Laura sobre um projeto volgend. Quer hoe geweldig zou het zijn om ditzelfde te doen em een ​​ander land? “Zo ontstond Natuurlijk Oostenrijk”, disse Laura. „Oostenrijk é een land dat door zijn talloze microclimaten een ontzettende grote diversiteit aan smaken, gewassen en gerechten heeft. Wist je bijvoorbeeld dat de kaas die je em Oostenrijk vindt, anders smaakt als de koeien de schapen hoog op de berg hebben gegraasd? Ze hebben er veel bijzondere kazen, zoals Alpen Bergkäse e Montafoner Sura Kees, die qua smaak enorm vershillen met de kaas die in Nederland gemaakt wordt.”

Pompoenpitoli

Em ongeveer anderhalve maand tijd bezocht Laura talrijke boeren, Producenten, chefkoks e gastheren en verzamelde ze alle informatie for het boek. „Ik entrevistade wel 55 mensen en ontdekte zo allemaal verrassende dingen over de Oostenrijkse producten. Neem bijvoorbeeld de Kürbiskernöl, oftewel pompoenpitolie. Ik toerde com mijn e-motor door deelstaat Stiermarken en zag allemaal oranje pompoenen in het veld liggen. Dat trok enorm mijn aandacht, dus zocht ik de boer op en ontdekte dat er een fantastisch smakende olie gemaakt werd van die pitten. Iets wat je in Nederland vrijwel niet tegenkomt.”

Toetje

Zo vond ze in iedere deelstaat wel iets bijzonders en werd ze zich nog bewuster van het belang van lokale producten. „Ik hou er heel erg van als chefs met de natuur en de elementen werken. Dat gebeurt em Oostenrijk zeker. Chefs morrem hun eigen producten verbouwen em hun achtertuin en midden in dat veld een bank neerzetten, zodat je tussen al dat lekkers van je maaltijd kunt genieten. Dos chefs morrem aan de hand van de bergkam em hun omgeving een toetje ontwikkelen. Ik heb zoveel voorbeelden van koks die aan de hand van de natuur hun gerechten verzinnen. Daar word ik altijd ontzettend enthousiast van.”

READ  Há esperança: os astrônomos encontraram um planeta que escapou da morte de sua estrela

Culinaire schatkist

Het rondreizen voelde for Laura também f er een culinaire schatkist para haar werd geopend. „Wanneer je mijn kookboeken leest, kijk je als lezer over mijn schouder mee en ontdek je samen met mij deze schatten.” „Ik het zo geschreven dat je met mee kunt reizen en kunt zien dat het belangrijk is om voedsel te eten dat geen wereldreis gemaakt heeft, maar gewoon uit jouw omgeving komt. Ik koop bijvoorbeeld echt geen amandelen meer uit Californië. Daar heerst een monocultuur, wat inhoudt dat er slechts één gewas tegelijk wordt verbouwd op een stuk land. Er moeten zelfs bijen daarheen getransporteerd worden, zodat er überhaupt vruchten aan de bomen komen.”

Forel

Total niet duurzaam, vindt Laura. ‘Net als abacate’s. Een paar mensen profiteren er veel van en dat zijn niet de boeren. Als je op reis bent naar een land waar een bepaald product verbouwd wordt, dan kun je dat natuurlijk wel eten. Maar na Itália bestel je geen zalm uit Alaska. Em Oostenrijk kun je daarentegen prima een lekkere forel uit een bergmeer eten. Ik ben blij als mensen door mijn kookboeken te lezen de verhalen achter het eten leren kennen.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info