Het economische systeem moet anders en dat weten we. Ele é o dood de gladiolen | coluna

Anouk Kragtwijk.

Anouk Kragtwijk

Ik hoorde eerst altijd de Arabische muziek de straat em rijden, daarna de motor afslaan bij em keukenraam. De pakketbezorger. De man bracht mij vooral boeken. Aan deur zei hij lachend: ‘Alstublieft chef’, waarna hij meteen zijn busje instapte, gebutst door paaltjes die niet begrepen dat tijd geld was in de pakketbezorging.

Eind vorig jaar foi hij opeens verdwenen. Van zijn opvolger hoorde ik dat hij verplicht era om een ​​​​andere wijk te nemen. Geen gek verzoek als hij em dienst zou zijn, maar hij werkte als ZZP’er e kreeg een laag maar standaardtarief para elk pakketje dat hij bezorgde. Hij Weigerde. Grotere huizen conheceu tuinen betekende meer gedoe. Hoe rijker de wijk, hoe lager zijn inkomen para você.

Een van de boeken die de pakketbezorger me ooit bracht was ‘de onzichtbare hand-hoe markteconomieën opkomen en neergaan’ van Bas van Bavel, waar de schrijver de Spinozaprijs mee won. De economisch historicus vertelt sobre de terugkerende golfbeweging em markteconomieën van het verleden. Eerst foi er algehele groei van welvaart, maar daarna kwam de fase van groeiende ongelijkheid: voor een grote groep werd vrijheid ingeperkt en zakte het welvaartsniveau, terwijl de riijhtpolitposig hun. Uiteindelijk raakte de hele samenleving in verval. Zo ging het alle keren, de beweging lijkt inerente a uma economia de mercado.

Je hoeft geen groot licht te zijn om te zien in welke phase wij ons bevinden met flexwerkers en schijnzelfstandigen. Também nós op de bestelknop drukken bij Bol fantaseren nós vaak hoe die nieuwe jas, en dat nieuwe boek ons ​​​​slimmer en mooier maken, kopen en hopen zijn immers vaak hetzelfde. Maar terwijl de postbezorger een pakketje toekomst brengt, é a porta hem ongewis het ontbreken van pensioen een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze week werd bekend dat PostNL em 2021 flinke winsten heeft geboekt, maar denk maar niet dat geld structureel gaat naar de onderbetaalde pakketbezorgers. Nee, de aandeelhouders profiteren vooral.

Nós zien ook dat de druk van de vermogenden op de politiek is toegenomen. Neem Mark Rutte die de dividendbelasting wilde afschaffen omdat hij dat ‘in zijn tenen voelde’, wat inhield dat Unilever hem dat tinha ingefluisterd. De vermogensbelasting gaat ook maar niet omhoog.

Ele é ongelofelijk oneerlijk, ja. Maar dat niet alleen. Door Van Bavel kunnen nós rijken overtuigen dat het beleid ook para hen destructief is. Je kunt jezelf niet afsluiten van ellende die je bij anderen creëert, je gaat mee in de vrije val. Werkelijk egoïsme é uiteindelijk altijd altruïstisch.

Dat we die patronen nu doorzien, zorgt ervoor dat de misère bij on niet hoeft plaats te vinden. Net als dat ik het hoopvol vind dat we op dit kantelpunt staan ​​​​op het moment dat outro maatschappelijke vraagstukken ook een krachtige verandering afdwingen: de emancipatietsunami van iedereen die maniet de sis witli en Het economische systeem moet anders en dat weten we. Ele é o dood do gladiolen.

Você pode acessar a internet sem querer hoopvolle boeken die een visie hadden over die invulling. Maar die bestelde ik wel bij de boekhandel.

Anouk Kragtwijk schrijft, zingt en praat. Ze woont em Heemstede conheceu haar hond em português. Om de week schrijft ze op wat haar opvalt in de regio en in haar eigen leven.

READ  Groen licht para coronavaccin bij Amerikaanse kinderen vanaf zes maanden | Buytenland

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info