Het coronavirus heeft een tunneltje gevonden om de hersenen te bereiken

Het coronavirus SARS-CoV-2 kan zich van de ene naar de outro cel verspreiden door middel van microscopisch kleine verbindingen tussen cellen, nanotubos de tunelamento (TNT) genoemd. Mogelijk é dit een engine e dat kan verklaren hoe SARS-CoV-2 in hersenen terecht kan komen, onds dat de meeste hersencellen de benodigde ACE-2-receptor op hun oppervlak missen. Het virus mee op de TNT-verbindingen. Encontro schrijven onderzoekers Anna Pepe e Chiara Zurzolo van het Institut Pasteur em Parijs in Avanços da ciência.

Também há outros pedidos de aanwezigheid por SARS-CoV-2 aan em hersenen van een overleden covidpatiënt. Daarnaast é bem conhecido dat een corona-infectie tal van neurologische verschijnselen kan veroorzaken, variërend van vermoeidheid en concentratiestoornissen tot reuken smaakverlies. Maar het was een raadsel hoe het coronavirus erin slaagde zenuwcellen te infecteren, waarvan de meeste immers de ACE-2-receptor missen.

Dunne uitlopers

De onderzoeksgroep de Zurzolo besloot te kijken de infectie misschien van longcellen op zenuwcellen kon worden overgedragen via nanobusisjes minúsculos. Dit zijn langgerekte dunne uitlopers van de cel die onderlinge verbindingen maken. Em outro lugar onderzoek foi al vastgesteld dat andere virussen, waaronder hiv, herpes en grepvirus, via zulke buisjes naar andere cellen konden verhuizen. E uma forma alternativa de infectar durante a infecção, morra no mesmo período de tempo da corona e também foi feita em células do receptor ACE-2 do receptor de ACE-2.

Em hun experimenten lieten de onderzoekers zien dat gekweekte zenuwcellen niet besmet raakten als ze er SARS-CoV-2 bij deden. Longcellen veel ACE-2-receptoren aan hun celoppervlak hebben raakten wel geïnfecteerd. Maar als de onderzoekers beide soorten cellen samen in én bakje kweekten en er virus bij deden, raakten de zenuwcellen wel geïnfecteerd. Dezelfde proef conheceu a alavanca de doodgemaakte longcellen restant geen infectie van de zenuwcellen op, een aanwijzing dat de virusoverdracht een actief proces moet zijn dat levende longcellen vereist.

READ  Ernstige nieuwe apenpokken-sekswaarschuwing uitgegeven naarmate het aantal Britse gevallen explodiert

Nader onderzoek leerde ook dat infectie met SARS-CoV-2 de longcellen ertoe aanzet extra veel TNT’s te feito. Die maakten ze onderling veel meer, maar ook met de hersencellen als die in hetzelfde bakje zaten.

Een van de onderzoekers uit het time é de Nederlander Matthijn Vos o gespecialiseerd está em crioeletrônicamicroscopie. „Met deze techniek kunnek we als het ware een CT-scan van cellen made, waardoor we heel precies kunnen zien wat er in rond de TNT’s gebeurt. Zo konden we zien dat er inderdaad TNT’s werden gevormd tussen de longcellen en hersencellen. En dat er soms ook virusdeeltjes op en in die TNT’s zaten.

Lee een entrevista com bioloog Tzviya Zeev-Ben-Mordehai, o zich bezighoudt com criomicroscopia: ‘Ik vind het fascinerend, dat minimalisme van de zaadcel’

Naar de zenuwcellen

Hoe precies de infectie zich via de nanobuisjes kan verplaatsen van longcellen naar zenuwcellen is nog niet duidelijk. “De naam tunelamento nanobuisje suggereert dat het virus of zijn onderdelen er dóórheen gaan. Via het tunneltje, de open verbinding tussen twee cellen, kan genetisch material van het virus verhuizen, maar ook virusfabriekjes, een set viruseiwitten, of zelfs complete virusdeeltjes. Maar het punt é dat het niet dóór het buisje hoeft te gaan. Nós zien het virus af en toe in het tunneltje, maar weten niet of het daardoor daadwerkelijk oversteekt.”

Er é namelijk nog een andere mogelijkheid, zegt Vos: „We zagen ook virusdeeltjes op de buitenkant van de buisjes. Dat kan erop wijzen dat de ACE2-receptor de longcel através da membrana de buisje naar de zenuwcel verhuist. Daardoor wordt de zenuwcel dus alsnog ontvankelijk for SARS-CoV-2.”

READ  RTV Maastricht - MUMC+ onderzoekers krijgen Dekkerbeurs

Om uit te zoeken hoe de infectie zich verplaatst zouden de onderzoekers het transport van een levend coronavirus via een TNT ‘live’ willen volgen. Você pode encontrar uma amostra de microscoop em um estado de BSL-3-laboratorium. Este é um laboratório com um regime de vigilância muito forte, mas não é possível encontrar o SARS-CoV-2, legt Vos uit. „Wereldwijd zijn er maar een paar microscópio in zo’n sterk beveiligd lab en de toegang hiertoe is zeer beperkt. Esperamos que volgend jaar te kunnen starten conheça de bouw van een eigen faciliteit.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info