Hersenletsel – Mijn Gezondheidsgids

Patiënten conheceu hersenletsel kunnen tegen verschillende problemen aanlopen binnen de samenleving. Zo kan het voor sommige patiënten lastig zijn om te reintegreren op de werkvloer na een revalidatie periode, mas também é boodschappen feito ontzettend vermoeiend en zo zijn er nog meer onzichtbare klach Ele é daarom van belang dat de huisarts deze klacht herkent en erkent. Em Samenwerking conheci de hersensichting Heeft Mijn Gezondheidsgids e podcastreeks uitgebracht no dia de hersenletsel. Beluister de podcasts nu.

1. Podcast cognitieve problemtiek bij hersenletsel en hersenletsel na Covid-19

Nada de diagnosticar hersenletsel é gesteld kunnen patiënten problemen ervaren op cognitief gebied (denk aan geheugen problematiek, en moeite met aandacht en concentratie). Dit wordt bemoeilijkt doordat patiënten met hersenbeschadiging moeite hebben om inzicht in hun eigen beperkingen te krijgen. Hierdoor kan de revalidatie moeizaam verlopen. Daarom dient deze patiëntengroep goed begrepen en begeleid te worden.

In deze podcast falou bestuurder en revalidatiearts bij Merem medisch revalidatie Paulien Goossens como consultor da ciência cidadã bij de Hartsichting Liesbeth van der Wal over de zichtbare en onzichtbare gevolgen die patiënten met zowel aangeborenals niet aangeboren hersenletsel ervaren.

Nível da van Kwaliteit

Hersenletsel heeft een grote invloed op de kwaliteit van leven van patiënten. Patiënten beseffen dat hun leven niet meer is hoe het was. Dingen zoals alledaagse klusjes zijn niet meer zo vanzelfsprekend of patiënten ervaren teveel prikkels in bepaalde situações zoals bij het bijwonen van een feestje.

Covid-19 em Portugal

Er zijn verbanden tussen hersenletsel en Covid-19. Er loopen nog steeds onderzoeken naar neurologische klachten na een Covid-19 besmetting. Gelukkig wordt hier sneller meer over bekend . Liesbeth e Paulien vertellen no podcast wat er momenteel wel bekend is over het verbo tussen COVID en hersenletsel en wat nog niet.


2. Podcast sobre reintegreren op de werkvloer na hersenletsel

Patiënten conheceu hersenletsel hebben vaak moeite om na een revalidatieperiode weer te reintegreren op de werkvloer. Toch is het belangrijk dat dit wel gebeurd omdat thuiszitten de mentale gesteldheid van de patiënt vaak verslechterd en daarbij vervreemdt de patiënt langzaam van de samenleving. Em dez podcast falou Professor Coen van Bennekom, bijzonder hoogleraar arbeidsparticipatie, e Annemarie van der Sar, oprichtster van Fundação de Edwin van der over reintegratie op de werkvloer voor patiënten met hersenletsel.

Doorverwijzing

In de praktijk valt op dat patiënten soms na een diagnostic hersenletsel niet juist worden doorgestuurd of doorverwezen. Hierdoor krijgen patiënten met hersenletsel de verkeerde tips over hoe om te gaan met hersenletsel en worden ze op een verkeerde manier behandeld. Op deze manier komen de patiënten niet goed aan het work. Annemarie en Coen vertellen in deze podcast waar de huisarts op moet letten en hoe de juiste afhandeling van een paciente met hersenletsel er nu precies uit hoort te zien.

De Classe

De Classe é um projeto dat opgericht é a porta da fundação Edwin van de Sar. O projeto doel van dit é o mesmo que vem de um baan para jongeren com niet aangeboren hersenletsel (NAH). Hoe dit project precies ontstaan ​​​​is, hoe doelen behaald worden en hoe huisartsen eventuele patiënten kunnen aanmelden voor dit project verteld Annemarie in de podcast.


3. Podcast over het erkennen en herkennen van chronisch hersenletsel

Vele sintoma de chronisch hersenletsel zijn onzichtbaar. Hierdoor duurt het lang lang voordat patiënten met chronisch hersenletsel gediagnosticeerd worden wat een zware impact kan hebben op de kwaliteit van leven. Em deze podcast gaat Maarten le Fevre em gesprek conheceu a professora Carolien van Heugten van de Universiteit Maastricht sobre het belang de het tijdig erkennen en herkennen de sintomas bij chronisch hersenletsel.

Aspecifieke klachten

Klachten bij chronisch hersenletsel zoals slecht slapen, irritaties of zich niet kunnen focussen op werk worden vaak door de huisarts als vaag ondervonden. Dit is voor een patiënt behoorlijk naar om te horen. Daarom worden dit soort klachten aspecifiek genoemd. Em dez podcast legt professor van Heugten uit hoe de link tussen aspecifieke klachten en de diagnostic chronisch hersenletsel beter gemaakt kan worden.

Gerente de caso

Voor een patiënt met hersenletsel is het van belang datar een casemanager actif is. Deze rol kan door verschillende personen binnen de zorg ingevuld worden. Dit is van belang omdat de huisarts hier niet altijd tijd voor heeft. Neste podcast legt Carolien uit waarom deze casemanager zo handig é para um paciente com chronisch hersenletsel em sua maneira bem-vinda com o aspecto de kwaliteit de leven nu beïnvloed.


4. Podcast over het doorverwijzen van patiënten met chronisch hersenletsel

Hersenletsel kan in de chronische phase een grote impact hebben op het dagelijks leven van patiënten. Em dez podcasts, revalidatiearts em voorzitter van de landelijke werkgroep hersenletselrevalidatie Elbrich Jagersma em organisatorisch manager van het kennisnetwerk CVA Nederland Monique Bergsma sobre wat nu precies de reden é van deze grote impact en hoe de kwaliteit van leven verbeterd kan worden.

Chronisch Hersenletsel

Niet enkel zichtbare gevolgen zoals verlamming hebben een grote invloed op het dagelijks leven van patiënten met chronisch hersenletsel. Juist onzichtbare gevolgen zoals vermoeiidheid of de verandering van gedrag hebben een grote invloed op het dagelijks leven van de patiënt. Tijdens de chronische fase é o que há de melhor, dat de huisarts alerta extra é. Dit komt mede doordat de mantelzorgers tijdens deze fase vaak overbelast zijn. Em dez podcast gaat Elbrich Jagersma dieper em op dit onderwerp en komen ook onderwerpen zoals stemmingsproblematiek aan bod.

Rede

Een groot netwerk de zorgverleners conheceu trekking tot hersenletsel kan sterk bijdragen aan het melhor organizador de zorg. Dit é van belang para juiste doorverwijzing van patiënten. Leg de link é um projeto dat bijdraagt ​​​​aan het vergoten van dit netwerk waarbij kennismakingssessies opgezet worden tussen huisartsen. Monique verteld in deze podcast waarom het belangrijk é dat huisartsen maar ook zorgverleners met elkaar spreken en dat er entrevistas plaatsvinden.


5. Podcast over langdurig klachten na een hersenschudding

De gevolgen van een hersenschudding kunnen een stuk groter zijn dan dat patiënten vaak denken. Zo kunnen patiënten maanden na het ongeval merken dat ze nog steeds niet helemaal de oude zijn. In deze podcast falou Professor Joukje van der Naalt, hoogleraar in neurotraumatology bij het UMCG en auteur, ervaringsdeskundige en oprichtster van de costurando o delasenschudding Jeanne Roeland sobre o impacto een hersenschudding.

Het dagelijks ao vivo

Een hersenschudding kan voor het dagelijks leven van een patiënt problemtisch zijn. Er zijn verschillende sintomen die voor een patiënt op kunnen spelen die niet gelijk in verb band worden gesteld met een hersenschudding. Zo kan lawaai heel vervelend zijn, zijn patiënten snel geïrriteerd en patiënten zijn ze een stuk vergeetachtiger. Jeanne verteld em deze podcast, bem como verschillende sintomas de zij ondervond bij haar hersenschuddingen, en hoe uiteindelijk gediagnosticeerd werd dat deze sintomas nog in verb stonden met haar hersenschudding van een periode terug.

Richtlijnen

Joukje é uma van voorzitter de vereniging para Neurologie en verteld no podcast sobre o richtlijnen voor huisartsen com betrekking licht traumatisch hersenletsel. Deze richtlijnen worden momenteel gereviseerd. Você também pode encontrar uma maneira rica de zullen dragen para obter um diagnóstico melhor do paciente e encontrar o idioma mais antigo e o seu senso de humor no podcast.


Kijk para mais informações sobre a van do site De Hersenstichting

READ  Zorgprimeur: e-health toepassing definitief in zorgaanbod

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info