Hersenen gedijen het beste bij rust en regelmaat, ook in de zomervakantie

In de zomervakantie verandert bij veel mensen het ritme. Het is langer licht, warmer weer, we hebben meer vrije tijd en gaan op vakantie. Mais tarde, chegamos à cama na varanda no ritmo normal. “Daar houden onze hersenen helemaal niet van”, diz Jolanda Schieving, kinderneuroloog van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. “Ons brein gedijt het beste bij rust, reinheid en regelmaat. Dus op dezelfde tijd naar bed en er’s morgens weer uit.”

Hersenen zijn hard aan het werk tijdens de slaap. Schieving: “Veel mensen denken dat slaap iets passiefs is, maar dat is het absoluut niet het geval. Ons brein moet actif aan de slag om te zorgen voor slaap. Als dat niet goed lap lukt, s lech direct: me je kan je slechter” concentreren en hebt meer moeite met dingen onthouden.” Vermoeidheid kan zorgen voor minder goede motorische vaardigheden en dat merken Schieving en haar collega’s in de zomer: “In de zomer zien we meer trauma’s, kinderen die met hersenletsel naar het ziekenhuis komen.

Vasthouden aan het normale ritme

Het belang van regelmaat geldt in het bijzonder for kinderen en volwassenen met een neurologische aandoening. Jolanda Schieving é especialista em educação infantil com bewegingsstoornis, zoals ataxie. “Met de zomer in aantocht, krijg ik veel ouders op mijn spreekuur die vragen naar tips for vakantie met hun kind dat een neurologische aandoening heeft”, vertelt ze. “Zij hebben nog meer baat bij het vasthouden aan het dagelijks ritme. Kinderen conheceu a epilepsia krijgen vaker última van aanvallen als ferrugem, reinheid en regelmaat worden losgelaten.”

READ  Coluna: a exclusão com base no status de vacinação é moralmente repreensível

Uit onderzoek weten we dat in de maand december, vol veranderingen door festdagen en de kerstvakantie, meer epileptische aanvallen voorkomen. Voor de zomer é dat nooit onderzocht, maar volgens Schieving é het aannemelijk dat dit ook zo is: “Algemeen bekend is dat slaapgebrek en afwijken van het ritme, typisch voor de vakantieperiodet.”

Porta: Nationale Onderwijsgids

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info