Herinaugurar Notre-Dame em 2024 é uma “gespannen doelstelling” | Buytenland

Volgens generaal Jean-Louis Georgelin, o verantwoordelijk é para a restauração de Notre-Dame, é a inauguração da catedral em 2024 “een gespannen, rigoureus en ingewikkeld doel”. Dat zegt hij em uma entrevista dat vrijdagavond werd gepubliceerd no site ‘Figaro’.

Iets meer dan drie jaar geleden verwoestte een zware brand de Notre-Dame. Em 2024, zou de kathedraal opnieuw moeten openen, zo staat toch in de presidentiële beofte om de kathedraal binnen vijf jaar herop te bouwen. “Nós zullen vechten om deze strijd te winnen, e em 2024 abrimos te kunnen gaan voor de eredienst. Tegen die tijd zal de Notre-Dame volledig zijn opgeknapt, zodanig dat bezoekers een visuele schok zullen krijgen als ze binnenkomen”, disse Georgelin na entrevista.

Georgelin geeft toe dat op een bouwplaats altijd gevaren en moeilijkheden zijn. “Maar tot nu toe hebben we altijd manieren gevonden om ons aan te passen, om vooruit te komen en om te luisteren naar de Indicatoren wanneer ze oranje worden,” voegt hij eraan toe.

Kostenplaatje

Sinds 15 de abril de 2019 é meer dan 846 miljoen euro ingezameld door 340.000 mecenassen en donateurs uit 150 landen. Em agosto de 2021, foi aprovado na primeira fase de werkzaamheden e foi consolidado em beveiligen van het gebouw. Die werkzaamheden kostte al zo’n 150 miljoen euro.

“Wij hebben 550 miljoen euro nodig om het interieur van de kathedraal, met inbegrip van het grote orgel, te reinigen, het metselwerk en de door de brand beschadigde gewelven te restaureren, de kaders, de daken en de torenspits wen de opnieuw technische uitrusting te vernieuwen”, Aldus Georgelin. Hij geeft aan dat in dit cijfer rekening é gehouden met de verwachte inflatie. “Net als de andere bouwplaatsen ondervinden wij momenteel een zekere druk op de prijzen,” voegt hij eraan toe.

READ  Um excêntrico caçador de recompensas acha que Brian Laundry ainda está vivo e afirma que ele está no caminho certo | No exterior

Na deze werkzaamheden zou er 146 miljoen euro moeten overblijven para restauratie van de buitenkant. “Ao longo de inhoud van het toekomstige programma van buitenwerkzaamheden en het tijdschema daarvoor moet nog overleg worden gepleegd met dos patrocinadores, stichtingen en natuurlijk het ministerie van Cultuur”, aldus Georgelin.

Ministro Bezoek van Cultuur

O ministro van Cultuur, Rima Abdul Malak, zal naar verwachting “in de komende dagen” e bezoek brengen aan de site, vertelde haar entourage aan AFP.

A marca em Notre-Dame – waarvan de oorzaken nog steeds niet met zekerheid zijn vastgesteld – teve het geraamte, de torenspits, de klok en een deel van het gewelf, die door de vlammen waren verwoest, doen instorten.

BEKIJK OOK:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info