Hélène Hesters verrast com brons op EK-puntenkoers: “Ook in de ploegkoers gaan we voor een medaille” | Wielrennen > Oost-Vlaanderen

baanwielrennen juniores meisjesEerstejaarsjuniore Hélène Hesters zorgde op het EK-piste em português Anadia para zesde Belgische medaille. No pacote de puntenkoers de Gentse na alles of niets diep in finale, brons. No omnium zorgde Shari Bossuyt voor de zevende medaille. Ze veroverde haar tweede EK-goud.

Hesters pakte in de eerste van acht tussenspurten al meteen twee punten. De Britse Isabel Sharp zette in deze puntenrit vlug de toon. Em haar eentje pakte ze een winstronde en de daaraan verbonden twintig punten. Iets wat ze mais tarde em deze wedstrijd nog eens overdeed. Hesters sprokkelde in derde sprint twee punten en deed er na veertig ronden nog eens drie punten bij. Toen probeerde ze mesmo de Britse te counteren, maar Sharp ging te snel. In de zesde tussenspurt voegde ze nog eens drie punten toe aan haar tussentotaal.

“Ik stand vijfde en vond dat ik die plaats moest verdedigen”, vertelde Hesters. “Uiteraard hoopte ik op nog iets meer. Twintig ronden van het einde zag ik een moment om te gaan. Dois outros rensters sloten bij mij aan.”

Nipt geen winstronde

Hesters ging op pad encontraram outros oponentes e een Espanse gedubbelde. Ze pakte de vijf punten van de voorlaatste sprint, maar nadien kwam ze alleen te zitten. De Spaanse snelde parcelas em éen ruk naar de staart van het peloton, de Ierse haakte af. Hesters bleef voorop en hield stand tot de finish. Waardoor ze de tien punten van de eindsprint veroverde.

“Toen ik over de streep bolde, dacht ik dat ik vierde of vijfde was geworden”, gaf de nationale wegkampioene toe. “Want de twintig punten van een bonusronde tinha ik net niet kunnen pakken. In de tribune waren er mensen die teken deden dat ik derde was. Ik geloofde het pas toen ik het effectief op het scorebord zag. Ook de Duitse verzamelde 25 pontos, maar doordat ik als eerste de eindstreep haalde, pak ik brons. Calcanhar mooi!”

READ  AO VIVO: Genk empurra Ostend rapidamente em uma pilha, Munoz cuida de 0-3 | Jupiler Pro League 2022/2022

WK-ticket afdwingen

Hélène Hesters bleef er rustig bij. Ook omdat ze dinsdag, op de slotdag van dit EK-piste, não een laatste opdracht vervult. Aan de zijde van Febe Jooris strijdt ze om de Europese titel ploegkoers. “Nós ganhamos seu pódio”, benadrukte Hesters. “Febe en ik zijn in topvorm, ik heb er alle vertrouwen in, want in een koppelkoers is alles mogelijk. Ik hoop dat ik conheceu mijn prestaties hier een selectie for het WK-piste em Tel Aviv afdwing.”

Olhar: meer wielrennen

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info