heerlijk om nog 1 keertje met Ruud Eurosport te mogen doen – Trikipedia.nl

ZONDAG – Om de triathlonsport nog spectaculairder que fez, conheceu Chris McCormack e também já conheceu o Super League Triathlons. Os formatos flitsende com ultrakorte afstandjes en wisselende volgorde van onderdelen, korte pauzes ertussen, kwalificates en finales: het gaf bestlist een nieuwe dimensie aan triathlon. Toegegeven: acht uur lang naar beelden van een hele triathlon kijken valt niet mee zelfs niet als er tot het toe toe spannende strijd wordt geleverd.

Veja as corridas da Super League em middels e também os jogos indoor/eSportsvariant Arena, que podem ser exibidos em eventos públicos. Vanaf de tribune kun je immers het hele spektakel op een par vierkante meter volgen. Conheça een goede show eromheen, goede apresentadores e comentaristas de jogos de arena e também outros jogos de casamento em línguas zoveel mogelijk kanalen te verspreiden. Bovendien heeft het team van Macca (conhecido por Belg Michael D’Hulst) de juiste em bij de mídia om hun produto zo goed mogelijk te verkopen. É uma maravilha que o World Triathlon está treinando com o SLT no mesmo modo que o mesmo e o WK eSports Triathlon alimentado por Zwift op de kaart te zetten.

O que acontece…

Em volgende WTJ volgt nog het wedstrijdverloop (voor zover jullie dat al niet gezien hadden), deze é apenas ‘Speakerscorner’, waar vooral Ruud rubriekjes voor schrijft. Dit keer maak ik een uitzondering en misschien de komende maanden wat vaker. Zo tegen het einde van 40 jaar speakeren borrelen zoete herinneringen op, die ik wel aan het paper toevertrouw. Dat Ruud de ‘andere herinneringen’ oplepelt onze avonturen, neem ik maar voor lief. Ze gaan ongecensureerd mee op deze site, hoewel ik van hem weet dat ‘o que acontece em…. fica em….’

Afijn, zaterdag dus. Een paar dagen tevoren vraagt ​​​​Ruud argeloos of ik zin heb mee te gaan naar de Eurosport studio’s op het mediapark. Mijn weekkalender raakt weliswaar steeds meer gevuld, maar niet dusdanig dat ik er geen tijd voor vrij kan maken. Bovendien lijkt het me leuk om na zoveel jaar te zien hoe het er bij Eurosport aan toegaat.

Eurosport de Brabants Nieuwsblad?

Ainda terug in de tijd: em 1996, werd ik voor het gevraagd Christiaan Scheen op te volgen als comentarista triathlons bij Eurosport. Eu tinha toen net mijn freelance-tijd em krantenwereld afgesloten e vasto contrato getekend bij Brabants Nieuwsblad (nu BNDeStem). Het gaf geen pas om daar nu al mee te stoppen omdat de tv-wereld lonkte. Anderzijds é o que mais falta no mundo, mas nunca teve o Eurosport de todas as corridas da Copa do Mundo, todas as corridas da ETU Cup, e todas as corridas de Ironman, de IronTour Frankrijk em Nice. Ook Almere kwam no tijd twee keer een uur bij Eurosport. En dan waren het de gewone Holland Triathlons, dus niet eens een EK laat staan ​​​​WK. Também je erover nadenkt é natuurlijk vreemd dat het WK van vorig jaar buiten de livestreams op geen enkele zender te zien was. Aangevuld conheceu alguns nog een XTerra de wintertriathlon foi ik em het seizoen wekelijks een dag kwijt aan het commentaar geven bij de beelden.

READ  A OMS alerta sobre a variante omikron • As crianças vão para a escola com máscaras faciais

Corcéis naar Paris

Mais de comentaristas no início nog allemaal worden ‘ingevlogen’ em Paris. Dus de praktijk: ‘s ochtends met de auto naar Rotterdam Airport, daar een vlucht naar Charles de Gaulles-airport alwaar Eurosport een taxi klaar had staan ​​richting de studio’s. Em een ​​gigantisch kantorencomplex aan de Seine kregen nós de scripts (maatje Ian Sweet era er ook altijd) em enige tijd voorbereiding. Het waren vrijwel altijd wedstrijden morrer em het daaraan voorafgaande fim de semana hadden plaats gevonden. Vervolgens kwamen nós em een ​​lange rij commentaarhokjes (cabines) waar ik altijd tussen de Português e Roemeense comentarista inzat. Die Roemeen foi erg luidruchtig, brulde aan 1 stuk door terwijl er in geen enkele wedstrijd ooit maar 1 Roemeen mee deed. Wonderlijk.

Sidney 2000

Você também pode ver jaren intenso, o que quer que seja combinado com alto-falantes de casamento, também é o maior hoogtepunt de eerste Olympische Spelen de Sydney em seu programa. Daar werkten nós conhecemos o Eurosport intensief naar toe. Em abril werd de Accreditatie geregeld om met een ploeg van een man of 60 (alleen al vanuit Nederland dus) naar Australië af te reizen. Die droom mais ik echter bijstellen para outro droom: em setembro zou bij ons de tweede kleine geboren worden. Afijn, dat verhaal heb ik vaker verteld. Dus hier in de studio’s – die toen verplaatst waren naar Nederhorst den Berg – in de nachtelijke uren het commentaar alavancan bij de Spelen, que foi o cenário gewijzigde. Omdat ik het risico niet kon nemen, tijdens de uitzending weg te moeten, was maatje Ruud de Haan mee om het eventueel over te nemen. De resto é geschiedenis.

Sublime beelden van Sydney waren echter niet voldoende om triathlon als vaste waarde op televisie te krijgen. Eurosport haakte zelfs af en dus foi het maar goed dat ik mijn krantenbaantje nooit had opgezegd. Het droogde zelfs zo ver op dat onze sport alleen nog met de Olympische Spelen te zien waren en zelfs dan in verkorte vorm. Dus Athene nog gedaan em Pequim foi zo kort dat Marijke Zeekant (toen waren de estúdio no estádio Olímpico de Amsterdã) er deskundig commentaar gaf. Londres 2012 foi mijn laatste klus als Eurosport-commentator. De keren dat ik daarna nog werd ogeroepen kwamen niet altijd gelegen, dus het contact verwaterde.

READ  Balingen ganha primeiro bastão de ouro, Opel fica em quarto lugar na classe masculina | hóquei

Eurosport pakt triathlon weer op, nu met Ruud

Die jaar terug werd bij Eurosport toch weer nagedacht om ook op het tweede kanaal meer aandacht te schenken aan duursport. Intussen zat Ruud dichterbij het vuur en werden gelukkig met hem goede afspraken gemaakt for eventuele toekomstige uitzendingen. En die kwamen er. Het Olympisch teste-evento em Tóquio kwam uitgebreid em campo conheceu Ruud também comentarista de mesa. Vorig jaar de echte Spelen natuurlijk en plots volgden ook PTO-races, Super League-wedstrijden, Arena Games e weet wat er allemaal nog bij komt.

De PTO Collins Cup todos foram feitos em 7 dias, os comentários foram feitos durante o período. Logisch dat Ruud dus aan een co-commentator/sidekick dacht. O triatleta Edo van der Meer foi een logische keuze. Terloops tinha Ruud me wel eens gevraagd, maar ik era toch niet meer helemaal van het tv-commentaar. Dat teve que conhecer ooit een opdracht voor Challenge Almere om een ​​uurtje samenvatting for RTL van commentaar te voorzien. De volzinnen kwamen er niet 1-2-3 uit, ele foi zweten in een hokje omdat het allemaal nogal strikt moest verlopen. Wat vroeger vanzelf ging (en wat als speaker nog steeds lukt), wilde plots in deze setting niet meer vlotten.

Perdedor

O Eurosport é daar wat ‘perdedor’. Een verspreking mag, een keer ‘euh’ zeggen ook. Além disso, o geheel maar aangenaam é om naar te luisteren, zo redeneert de Eurosport-hoofdredactie feitelijk. Sobre de inhoud hoeven ze niet te twijfelen, de feitenkennis zit bij Ruud wel goed. Hoewel het dus niet meer echt mijn ding is, vond ik het wel meteen geinig om zaterdag mee te gaan. Também é um comentarista anvullend zit ik lekkerder em mijn vel dan een uurtje of twee in mijn uppie beelden inspreken.

Dat bleek meteen bem. Ele era divertido om weer wat outros comentaristas de sporten te zien. Uit de tijd dat ik er bij zat is er overigens niemand meer. Ruud é er duidelijk tipo aan huis en dat geeft een vertrouwd gevoel. De techneuten zorgen dat alles op orde is. Spannend estava bem acima de kwaliteit van het aangeleverde beeldmateriaal, quero o que nós na ochtenduren van de heats zagen op livestream foi niet al te melhor.

Jogos de Arena Munique

Maar dan blijkt eens te meer het verschil tussen – com todo o respeito – transmissões ao vivo na televisão profissional. Depois de 17 anos, nós tivemos um show de gelikte para conhecer a mesa de trabalho com comentários de twee (ex-)triatleten ao lado de Annie Emmerson e Tim Don. O material de campo espetacular vai do Olympia-park em Zwift-omgeving. Kortom over de aangeleverde beelden hadden Ruud en ik in ons hokje op het Media Park Hilversum niks te klagen.

READ  O Ministro do Esporte, Ben Waits, deixa Yellow Ti ...

Misschien era het zelfs wel iets te veel geregisseerd, waardoor er soms te weinig ruimte overbleef voor echte wedstrijd-actie. Entrevistas tussentijds en de lange análises de Tim e Annie dadas ons niet altijd de mogelijkheid om er zelf een goede beschouwing overheen te gooien. Maar dat foi dan ook het enige puntje van kritiek, quer para o overige zat het goed in elkaar. Sobre mijn eigen commentaar heb ik geen oordeel, ik merk dat Ruud helemaal in die modus zit. Daarmee zit het bem ronco. Zelf heb ik vooral genoten conheceu dat koptelefoontje weer eens open en die gezonde wedstrijdspanning, waar een atleet ook mee te maken krijgt.

Volgende keer conheceu Rachel

Nenhuma palavra altijd vanuit de regiekamer em Paris aangestuurd wanneer je wat mag zeggen en wanneer je je mond moet houden – omdat er een reclameblokje nadert. Dat gaat overigens soms dwars porta entrevistas em Munique heen. Ach ja, het blijft natuurlijk wel commercieel he. Sobre twee weken mag Ruud weer. Dan zijn de Arena Games em Londen e heeft hij Rachel Klamer uitgenodigd om naast hem plaats te nemen nos comentários. Ik ga kijken en luisteren, quero conhecer Rachel komen er vasto weer calcanhar e invalshoeken aan bod. Zij weet immers als geen ander hoe het voelt om die explosieve wedstrijdjes uit de Super League/Arena-formule te moeten ondergaan. Ik het tijdens de uitzending nog kunnen zeggen: het lijkt misschien makkelijk als je het vergelijkt met een Ironman, maar het wordt mi schromelijk onderschat. Vraag dat misschien maar aan Marten van Riel, weldrecordhouder op de halve triathlon maar zaterdag afgemat completo.

Genoten

Conclusão: ik heb me kostelijk geamuseerd met een laatste keertje Eurosport-commentaar. Heerlijk om nog eens te doen em mijn afscheidstoernee, o dia 2 de julho eindigt conheceu een geweldige apotheose em Holten! Veel dank aan maatje Ruud dat je me deze gelegenheid nog een keertje bood. Het bracht veel herinneringen van bijna een kwart eeuw geleden bij me boven.

Wim

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info