Haagse Bluf blijkt uit WOB-documenten

Samenvatting van het artikel

Uit recente vrijgekomen WOB-documenten blijkt hoe men achter de schermen em 20202 wist hoe zwak de onderbouwing foi van diversa maatregelen. Maar naar buiten toe werd dat gemaskeerd en in de modellen werd getalsmatig meegenomen wat de opbrengst van die maatregelen zou zijn.

Leia o artigo publicado: Haagse Bluf blijkt uit WOB-documenten

Leestijd: 3 minuto

Gene underbouwing

Een van de omschrijvingen waar ik altijd om moet glimlachen é “Een oplossing op zoek naar een problem”.

Dat é dus een oplossing, die op zichzelf mooi kan zijn of creatief, maar er é echter geen problem, waarvoor die oplossing gebruikt kan worden. Men moet zich dan in allerlei bochten wringen om die oplossing dan toch in te voeren.

Bije een nieuwe series WOB-documenten die vrijgekomen zijn, kwam bij mijeen variante van deze uitspraak naar boven. Os homens já haviam conquistado, mas era geen onderbouwing beschikbaar dat die aanpak inderdaad het veronderstelde effect zou hebben.

Op Indepen staat die serie WOB-documenten beschreven conheceu o título “WOB-documenten onthullen geen onderbouwing van maatregelen”. Vooral als je je nog goed kan herinneren conheceu welke “overtuiging” de maatregelen em 2020 (e mais tarde) werden aangekondigd. Die zouden een belangrijke bijdrage moeten gaan leven om de verspreiding van het virus en de druk op de zorg sterk te doen verminderen.

No modelo do RIVM/Wallinga foi o efeito cijfermatig do maatregel ingevoerd en doorberekend. “Maatregel X alavanque een reductie op van de verspreiding van het virus met Y %” nós dan. En na afloop hoorden nós dan ook weer dat die maatregel dat effect had gehad (maar dat de extra stijging was veroorzaakt, omdat we ons niet goed aan de maatregelen hadden gehouden).

READ  Onbekende typen kanker kunnen soms toch nog worden herleid - Radar

Ele foi onbespreekbaar als je hetzij kanttekeningen plaatste bij die cijfermatige annames of als je aandacht vroeg voor de nadelen van die bewuste maatregelen. Você quer que o waren não tenha necessidade de bepaling de invoering, terwijl die schade – e não todos os voos de volksgezondheid – heel groot werd.

Goede avalia sobre o genoman maatregelen wenst de meerderheid van de Tweede Kamer ook niet. Want dan zou wel eens kunnen blijken dat efeito em werkelijkheid veel kleiner foi dan steeds gesteld foi en de schade veel groter.

Uit de WOB-documenten blijkt dat men geen wetenschappelijke onderbouwing had voor de maatregelen. Achter de schermen era men op zoek ernaar en besprak men hoe men dat gemis toch kon maskeren.

Er volgen nu een aantal documenten waaruit dat blijkt:

Geen onderbouwing para 1,5 metros

E e-mail interno no RIVM.

Geen onderbouwing para sluiten van de scholen

Uit een communicatie tussen twee ministeries (waaronder Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij):

Haagse Bluf blijkt uit WOB-documenten - 46416

Mondkapjes blijven in de lucht hangen

Dit schrijft men elkaar em agosto de 2020 sobre niet-medische mondkapjes.

Haagse Bluf blijkt uit WOB-documenten - 46417

Vervolgens wordt er een experiment gestart, omdat anangenomen werd dat mondkapjes ervoor zorgen dat mensen daarom beter de 1,5 metros afstand zouden houden.

Crowdcontrol in de buitenlucht

Vervolgens é homens em agosto de 2020 onderzoek gaan doen de het dragen van een mondkapje ervoor zorgt dat mensen dichter bij elkaar komen dan als er geen mondkapje gedragen wordt. Het onderzoek wijst uit dat er geen effect é, zoals onderstaand nieuwsbericht van de veiligheidsregio’s Rotterdam en Amsterdam omschrijven. Onderaan staat dat men em beide steden dus em setembro de 2020 bezig is om de drukte te beperken. Men moest er immers alles aan doen om te zorgen dat mensen niet binnen een straal van 1,5 meter van elkaar zouden komen.

READ  OMS waarschuwt: “Volgende pandemie zal ontstaan ​​​​porta insecten. Risico wordt groter en groter”

Haagse Bluf blijkt uit WOB-documenten - 46418

Haagse Bluf blijkt uit WOB-documenten - 46419

Besef bij dit alles dat in die tijd, toen er rechtszaken werden gevoerd tegen bepaalde maatregelen, de rechter zich op de positie stelde dat de maatregelen wel goed waren onderbouwd. Isso foi immers wat RIVM/VWS toen altijd zeiden!

Lachen de Huilen?

Ik sluit af met drie foto’s die een beeld geven van de wereld waar we toen in beland zijn. Ik weet niet goed de ik erom moet lachen de huilen…..

Haagse Bluf blijkt uit WOB-documenten - 46420

Haagse Bluf blijkt uit WOB-documenten - 46421

Haagse Bluf blijkt uit WOB-documenten - 46422

Wel heel benieuwd wat er gaat blijken uit of WOB-documenten die VWS, on-lines rechtelijke uitspraken, niet naar buiten wil brengen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info