Guerra é corona gebleven? ‘Nós moeten het in de smiezen houden’

Dus toch maar die vraag: waar is corona gibleven? Kunnen temos visto opleving verwachten? Além disso, dizemos vragen aan Alma Tostmann stellen, zegt ze er eerst nog mesmo bij dat ze niet alleen maar ‘het gezicht van de voorzichtigheid’ wil worden.

Misschien é dat ook wel het muito van de epidemioloog: beschuldigd worden van bangmakerij. Je onderzoekt en bekijkt de stage’s van een epidemie. Die cenário kunnen gunstig zijn, maar ook iets minder gunstig. En juist die minst gunstige vallen op.

Eerst maar mesmo het positieve verhaal: vooralsnog is er weinig aan de hand. “Het gaat de goede kant op”, zegt Tostmann. Maar hoe weten we dat eigenlijk, want sinds 11 abril hoef je niet meer naar de GGD om je positieve zelftest te bevestigen.

Ziekenhuiscijfers

Dez eerste hebben nós natuurlijk de ziekenhuiscijfers. Vergelijken we die met precies een jaar geleden – toen er nog wel maatregelen golden – dan zijn de cijfers in ieder geval een stuk beter. Hieronder zie de dagelijkse ziekenhuisopnames en die op de terapia intensiva:

De golf die we de afgelopen maanden hebben gezien é ‘echt enorm gedaald’. “Dat is gelukkig in de ziekenhuizen terug te zien”, zegt Tostmann. Toch é het volgens haar aannemelijk dat nós em het najaar weer een golf van besmettingen en ziekenhuisopnames gaan krijgen.

Nadeel van de ziekenhuiscijfers é alleen: áls er een nieuwe golf aankomt, en je wacht tot je die in de ziekenhuiscijfers terugziet, dan ben je er vrij laat bij. Hoe hou je zicht op het virus?

READ  Você poderia ter sintomas prolongados de COVID se fosse vacinado?

Verspreid over het land testen huisartsen de patiënten die zich melden met griepachtige klachten. Op die manier wordt al jaren bekeken welke virussen er rondgaan, zoals het influenzavirus do het RS-virus. Zo kan ook het coronavirus worden gevolgd. Het system zou gevoeliger en dus beter zijn als er meer huisartspraktijken zouden zijn aangesloten op dit monitoringsystem.

Er é nog een manier om er snel achter te komen de er een nieuwe golf aankomt. Via het riool. Als je besmet bent met het coronavirus, zitten er vaak virusdeeltjes in je ontlasting. O teste do RIVM daarom foi feito no riool op virusdeeltjes.

“Dat is nu echt een waardevolle bron”, zegt Tostmann. “Je zag dat het aantal virusdeeltjes erder dit jaar toenam en nu al een tijdje afneemt. Isso é heel gunstig. Het gaat echt heel goed.”

Overigens zit daar ook weer een nadeel aan. Het gaat om anonime gegevens. Je weet niet of het virus rondgaat onder gezonde jonge mensen of onder ouderen of kwetsbaren. Tostmann legt uit waarom dat belangrijk is om te weten: “Je hebt vaak eerst te maken met verspreiding van het virus onder gezonde mensen, daarna worden de wat meer kwetsbare groepen ziek en pas weken later zie de kenst je in de open. tijd.”

Infectierdar

De wetenschapper está entusiasmado com um een ​​ander systeem: de Infectierdar. Aqui você encontra todas as novidades e dá a conhecer a semana e a atualização.

“Dat heet syndroomsurveillance. Je geeft aan of je bepaalde klachten hebt. Daaruit is bijvoorbeeld ook goed op te maken wanneer mensen last hebben van hooikoorts. je zelftest kunt delen.”

READ  Tecnologia de inteligência artificial para combater doenças causadas por picadas de mosquitos

No último OMT-advies stond: als gestopt wordt met het grootschalig testen, dan moet er wel iets komen dat als alternatief kan dienen. “Dat zou dit misschien kunnen zijn”, zegt de epidemioloog.

Tot slot nog mesmo het nieuws laatste. Er zijn twee subvarianten opgedoken van omikron. A porta BA.4 e BA.5 é een piek te zien in het antal besmettingen in Zuid-Afrika. Em Amesterdão palavra nu zo’n 7 procent van de besmettingen veroorzaakt porta zo’n nieuwe variante. Moeten nós em zorgen feito? “Daarvoor is het nog een beetje te vroeg”, zegt de epidemioloog.

Dat em Zuid-Afrika meer besmettingen voorkomen, zegt niet zo veel. Ele é een land em een ​​ander seizoen, conheceu een andere bevolkingssamenstelling en ook ligt de vaccinatiegraad daar lager.

Longcovid

Toch zijn Tostmann en haar collega’s er niet gerust op. Também é possível encontrar em Nederland toenemen, kan dat vrij snel tot problemen leiden. De overbelaste zorgketen zou daarmee não mais belas palavras. Ook moet rekening worden gehouden com vele extra gevallen van longcovid.

Tostmann houdt het in de gaten: “Als je echt wil dat er geen zware maatregelen komen, dan moet je er op tijd bij zijn.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info