Grote hitte em Zuid-Europa, conheceu cerca de 40 anos: waar wordt heet? En waar zijn er bosbranden?

Em Frankrijk foi het de voorbije week al warm in het zuiden, en de bakoven lijkt er nog maar op temperatuur te komen. De volgende dagen blijft het warm in het zuiden en zuidwesten.

No departamento de Gironde, de gemeente Landiras, em buurt van de Dune du Pilat, ontstonden gisteren twee vuurhaarden. Landiras acende em 40 km de stad Bordeaux.

6.000 mensen die op vijf verschillende campings verbleven, zijn geëvacueerd. Ook buurtbewoners moesten geëvacueerd worden. Volgens de lokale overheid é er vandaag al zo’n 1.200 hectaren bos verwoest. Cerca de 445 hectares na construção de Dune du Pilat, em cerca de 800 hectares em Landiras.

Aan de hitte in Frankrijk lijkt nog niet meteen een einde te komen, want de Franse weerdienst Météo France voorspelt een canícula de hittegolf em het zuidwesten en het zuiden en geeft een waarschuwing (código laranja) voor zeven departementen, waaronder de Gironde, Lot-et-Garonne, Tarn, Ardèche en Drôme. De waarschuwing houdt em dat de inwoners “zeer waakzaam” moeten zijn, op alle vlakken.

Em Ronde van Frankrijk, die naar het zuiden trekt deze week, é de aangekondigde hitte een thema: sommige renners hopen er voordeel uit te kunnen halen, anderen verteren de hitte dan weer minder goed en hopen all dat nogval het.

Ook in Frankrijk é duidelijk de klimaatverandering te zien: in de lijst van warmste jaren ooit, staan ​​er drie recente jaren (2020, 2018 en 2019) in de topvier. Hier en daar waren er ook al bosbranden em Frankrijk, maar nog niet op grote schaal. Het blijft evenwel uitkijken na de ook al warme en droge lente.

READ  O McDonald's passou pela Starbucks e pela Coca-Cola na Rússia | Oorlog Oekraïne na Rússia

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info