Groeidiagrammen voor het brein geven inzicht in hersenziekten

“Bijna edereen kent de groeidiagrammen waarmee artssen de ontwikkeling van kinderen meten, bijvoorbeeld de groeidiagrammen die zijn ontwikkeld door de Wereldgezondheidsorganisatie,” zegt Andre Marquand, onderzoeker vanc. “Artsen wereldwijd zetten bijvoorbeeld het lichaamsgewicht of de lengte uit tegen de leeftijd. Zo beoordelen ze de ontwikkeling van een individueel kind ten opzichte van de variatie in de populatie, ze ontachstanden keling.”

De onderzoekers bieden nu hetzelfde para hersenen: groeidiagrammen para ontwikkeling e veroudering van de hersenen, niet alleen for kinderen, maar for hele levensduur van twee tot honderd jaar. “Nós temos a maior resolução de MRI-beelden geanalyseerd por cerca de 60.000 homens por 80 MRI-scanners sobre o mundo,” legt Saige Rutherford uit, promovendus eerste auteur. “Nós gebruikten metingen van het volume van verschillende hersenstructuren de dikte van de hersenschors op verschillende leeftijden, en maakten groeidiagrammen voor elk hersengebied.

Veranderingen in hersenstructuur

De modellen feito de mogelijk om op het niveau van een individuele persoon por orspellingen te doen over de groei en veroudering van de hersenen, ten opzichte van bevolkingsnormen. Marquand: “Nós hebben nu een referentiemodel waarmee nós variatie tussen individuen in kaart brengen en wat ons helpt om veel verschillende hersenaandoeningen beter te begrijpen, zoals van ADHD, schizofrenie, dementie en de ziekte.”

De toepassingen zijn legio. De modellen sporen veranderingen in de hersenstructuur op, die in een vroeg stadium kunnen wijzen op het ontstaan ​​van een psychische stoornis. Ze kunnen beoordelen of een gebied in de hersenen bijeen individu dikker of dunner is dan gemiddeld voor deze levensfase. Ok ajuda a modelar bij de stratificatie van psychische stoornissen. Bijvoorbeeld voor het vinden van overeenkomsten tussen mensen die verschillende subtypes van stoornissen hebben, of om in de toekomst mensen te zoeken die op een behandeling zullen reaageren. Bom volgt o modelo de voortgang de ziekte of het efeito de een behandeling.

READ  A escola ou creche está causando cada vez mais poluição

Vingerafdrukken van de hersenen

Zo’n grote breinatlas não era nog niet eerder beschikbaar. O modelo e o software de software para o modo de execução on-line podem ser executados. “Nós gerimos een gevestigd softwareprogramma genaamd Freesurfer, waarmee wet volume en de dikte van hersenstructuren meten,” legt Marquand uit. “Wereldwijd gebruiken duizenden ziekenhuizen deze software, dus dat alavancakkelijk de benodigde metingen op. Met onze software als referentie blijkt een hoe een group van patiënten of study doeelnemers uit et he een specnifiek de zie.”

Nabije toekomst kan de software de Groot nut zijn bij klinische estudos, denkt Marquand. “Als je een nieuw medicijn wilt onderzoeken tegen een hersenaandoening, bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, kun je met onze software proefpersonen zoeken met een bepaald profiel, zoals degeneratie in een vroeg stadium. Dat dr werkt enviado de ekt her onderzoek efficiënter, omdat je gemakkelijk verschillen tussen groepen mensen opspoort.

Porta: Nationale Zorggids

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info