Griepepidemie in het land, maar lage intensiteit

É antes de mais nada, twee jaar zonder griep sprake van een griepepidemie in ons land, zo bevestigt viroloog Steven Van Gucht op based van de cijfers van Sciensano. Gratuito Mais intensidade da epidemia ligt wel lager dan tijdens de jaren voor de coronapandemie.

De voorbije weken foi er een continue stijging van het aantal Belgen dat zijn arts bezocht met griepachtige sintoma. De tendens é nog altijd stijgend.

Volgens Sciensano kunnen nós falamos sobre “een begin van epidemie, maar met een eerder lage activiteit”, aldus Van Gucht. “Isso é antes de mais nada.”

Hij verwijst naar het afbouwen van de coronamaatregelen. Het griepvirus is minder besmettelijk dan het coronavirus en dus hielpen die maatregelen erg goed om de circulatie van het griepvirus tegen te houden.

De griepepidemie valt nu ook een pak later dan anders. Em normal, jaren começa a epidemia em janeiro de fevereiro, en kan ze zes tot twaalf weken duren.

“Dit jaar is dat dus later. Maar dat gaat ons ook helpen, normal is of griep tegen Pasen voorbij”, aldus Van Gucht. Hij riep donderdag wel op om voorzichtig te blijven, “quero que kennen een atypisch jaar. Al verwacht ik wel een korter griepseizoen”.

Gemiddeld kregen huisartsen de voorbije week 445 mensen met griepachtige sintoma op 100.000 inwoners over de vloer. Daarin zitten ook mensen morreu melhor quando conheceu o coronavírus.

READ  Tina de Roeselare canaliza frustração desenhando bonecas

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info