Griepepidemie begonnen, mede door loslaten coronamaatregelen

Nu veel maatregelen zijn losgelaten, hebben mensen weer meer contact met anderen en kan ook de kans op luchtweginfecties zoals griep toenemen, zeggen onderzoeksinstituut Nivel en het RIVM.

Aantal nam al toe

De afgelopen periode nam het aantal mensen met griep al flink toe. Semana Vorige Werd in nog meer keel- en neusmonsters een influenzavirus gevonden, blijkt uit gegevens van Nivel, Gezondheidsinstituut RIVM e Erasmus MC. Afgelopen week werd in ruim de helft van de monsters een influenzavirus gevonden.

“Nós spreken in het algemeen over een griepepidemie als twee weken achter elkaar meer dan 58 op 100,000 mensen bij de huisarts komen met griepachtige verschijnselen en minstens 10 procent van deze mensen het influenzavirus heeft Nievel leg”, .

Deze winter is het volgens de organisatie well lastig om te bepalen of er sprake is van een griepepidemie, zegt Nivel. “De klachten van griep lijken erg op die van het coronavirus en veel mensen met griepachtige zullen zullen naar een GGD-teststraat gaan of doen een zelftest. Er gaan daardoor minder mensen met luchtweginfecties naar de huisart.”

Ook GGD-monstros onderzocht

Sinds novembro 2021 wordt een van de monsters uit coronateststraten door het RIVM onderzocht op aanwezigheid van griepvirussen. “De stijging van het aantal griepvirussen zien we dan ook niet alleen in de huisartsenpraktijk, maar ook bij de GGD-teststraten”, zeggen de onderzoekers. “En ook laboratoria en ziekenhuizen geven een stijging aan.”

READ  Folha informativa sobre câncer de mama metastático | Maastricht UMC +

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info