Glutamina e zinco em intestino solto

Voedingsstoffen die het herstel van je darmen ondersteunen

Em deze editie komen enkele malen een lekke/hypermeabele darm – ook bekend als Leaky Gut Syndrome (LGS) – en de gevolgen ervan voor je gezondheid en vitaliteit aan de orde.
Goed om te weten dat er volop voedingsstoffen en heerlijke voedingsmiddelen zijn die het risico open een LGS kunnen verlagen. E também je weet wat de oorzaak van je LGS é en daarmee aan de slag kunt, kunnen deze voedingsstoffen zelfs bijdragen aan herstel. Lactoferrina, zinco, magnésio, ômega 3, vitamina A e D, glutamina e enzimas de conversão de bijvoorbeeld porta Han Siem op p58 genoemd als stoffen die kunnen bijdragen aan herstel. Hij geeft ook aan dat chronische stress een belangrijke veroorzaker kan zijn.

Langetermijneffecten van chronische stress

Stress ativa o overlevingsprincipe en dat heeft altijd voorrang op allether lichaamsfuncties, althans op alle functies die niet met overleven the maken hebben. Functies die niet rechtstreeks met overleven te maken hebben, worden op een laag pitje gezet. Denk bijvoorbeeld aan huidfuncties, wondgenezing, slapen, voedselvertering/stofwisseling (schildklier) de um an de aanmaak van antioxidanten en neurotransmitters, maar ook de aanmaak en instandhouding van intacte darmslijmvliezen. Além disso, estresse lang aanhoudt, dan heeft dit verstrekkende gevolgen para onze totale gezondheid, omdat veel processen e langdurig worden opgeofferd om energie vrij te spelen for overleving. De conseqüências zijn deels te verklaren door het begrip ‘triage’.

Triagem

Triagem betekent ‘onderverdelen/sorteren’ (zie ook kader in dit artikel). Het werd in de Eerste Wereldoorlog para o eerst toegepast om prioriten te stellen in het helpen van gewonde soldten vanwege de schaarste aan middelen en personeel. Em 2020, o principe van triage weer actueel door Covid-19, omdat er sprake foi van te weinig ic-bedden en personele capaciteit om de hoeveelheid zieken op te vangen.

READ  Ernstige nieuwe apenpokken-sekswaarschuwing uitgegeven naarmate het aantal Britse gevallen explodiert

Dr. Bruce Ames, professor de bioquímica em biologia molecular, gebruikt de term triage al jaren om klachten door voedingstekorten te verklaren.1 Hij ontdekte dat ons lichaam in crisessituaties priorit geeft aan kortetermetermijnprocessen. Elke twee dagen wordter er een completo nieuw darmslijmvlies aangemaakt om voedingsstoffen optimaal op te kunnen nemen. Maar treedt het triageprincipe in werking, dan wordt ervoor gekozen om bijvoorbeeld glutamine en zink (overigens geldt dit voor alle voedingsstoffen) in te zetten voor de agudo van behoeften van bijvoormuunkingsyen het on im sent Não é o voldoende glutamine en/of zink para todas as funções, dan kan bijvoorbeeld de aanmaak van GABA, een aminozuur dat als neurotransmitter werkt, of opbouw van nieuwe darmslijmvliezen verstoord raken. En ontstaat er helemaal een tekort, dan blijft ook het immuunsystemem verstoken van zijn broodnodige glutamine en zink. Processe o op korte termijn van belang zijn, zullen zo lang mogelijk uitgevoerd worden. Langetermijnprocessen também onderhoud, reparaties en herstelwerkzaamheden worden opgeschort.

Overlevingsewitten

Bruce Ames deelt eiwitten em também ‘overlevingseiwitten’ om te overleven en ons voort te planten en ‘lang-leven-eiwitten’ (proteínas de longevidade), bedoeld om de langetermijnprocessen zoals herstel en onderhoud in goede banen te. Een tekort hieraan zorgt para versnelde veroudering, ziekten e klachten van ons brein.2 En misschien wel juist van ons brein omdat dat grootverbruiker é de 20-25 procent por onze voedingsstoffistijzeker. Volgens Bruce Ames é ele dan ook belangrijk schaarste aan voedingsstoffen te voorkomen, zeker om ouderdomsziektebeelden te vertragen.1

Recebido para eiwitrijke tuinbonenhummus bevat com nome glutamina en zinco. Além de palavras para funções ongelooflijk veel em je lichaam en brein gebruikt. Além disso, o estresse de trabalho de LGS é, é o que há de ruim no voldoende glutamina e zinco em je voedingspatron te verwerken. En dat kan op een gemakkelijke en heerlijke (vind ik althans) manier.

READ  Tekentijd weer aangebroken: opletten in het groen

Waarvoor zijn glutamine en zink goed?

A glutamina não é necessária para mais nada:

 • gezonde zuur-basebalans (onder invloed van chronische stress verzuur je)
 • energie e reparatie spieren
 • als hersenglucose bijeen tekort aan glucose immuunsystemem (virussen/bacteriën)
 • gezonde darmslijmvliezen (sIgA)
 • aanmaak GABA (transmissor onze belangrijkste rustgevende) de glutamaat (een belangrijke stimulerende neurotransmitter)

Zink é lindo para:

 • neurotransmissores aanmaak
 • stressbeheersing
 • funções huid
 • sistema imunológico
 • aanmaak antioxidante-enzima
 • sistema de plantio
 • mais funções
 • alvleesklier (insulineaanmaak)
 • zuur-basebalans
 • omzetting de omega 3- pt
 • 6-vetzuren naar prostaglandinas (plaatselijk werkzame, hormoonachtige stoffen)

Rijke Bronnen van glutamine contém: chiazaad, eiwit, haver, kip/kalkoen, kamut, soja, lupin, sesamzaad, tahin, zonnebloempitten, sesamzaad, zeewier, asperges, hüttenkäse.
Rijke Bronnen van Zink: oester, kip, edelgistvlokken, zeewieren, hennepzaad, sesamzaad/tahin, haver, peulvruchten, noten, pitten, zaden, tarwekiemen, cacao, knoflook, zoethout en. witte waterkers

Bronnen
1 Proc Natl Acad Sci US A. 2006 21 de novembro;103(47):17589-94
2 Proc Natl Acad Sci US A. 23 de outubro de 2018;115(43):10836-10844

Bestel dit number

Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga heeft ruim vijtien jaar mensen met chronische klachten begeleid als natuurgeneeskundi- en ortomoleculair therapeut. Haar…

Meer sobre Rineke >

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info