Giro 2022: Voorbeschouwing etappe 16 sobre de Mortirolo naar Aprica

De renners zijn vermoeid, de benen schreeuwen om rust. A chegada em Verona é em zicht, maar é tegelijkertijd ook nog erg ver weg. De renners beginnen dinsdag, een derde en laatste rustdag, um slotweek de Giro d’Italia 2022. De ronde nadert zijn apotheose. Beginnen nós conhecemos een Loodzware bergrit naar Aprica. WierFlits Blikt vooruit op de ‘Mortirolo-rit’!

Parques

Daags na rustdag staat de tweede Alpenetappe no menu. No total, liggen er vier zware beklimmingen op de route van 202 km, maar zal de finish in Aprica na een afdaling zijn. Aangekomen in de finishplaats hebben de renners ruim 5.200 hoogtemeters overwonnen. Em 2015 terminou de Giro para o último em Aprica. Mikel Landa só conseguiu vencer a vitória no ritmo de jogo, por Steven Kruijswijk e Alberto Contador.

Planimetria / Perfil Tappa 16 Etapa 16 Giro d'Italia 2022

Vanuit het vertrek em Salò aan het Gardameer rijden de renners naar het noorden tot em Bagolino. Em Bagolino comece de klim naar Goletto di Cadino (19,2 km a 6,2%). Een lange afdaling brengt de renners naar Capo di Ponte en zal een tijdje de rivier Oglio volgen tot aan Edolo. Hier begint een van de zwaarste klimmen na Itália: de Passo do Mortirolo.

Além disso, há muitos renners de relatief kant van de Mortirolo bedwingen, é de klim nog steeds zwaar com um comprimento de 12,6 km a 7,6%. Op de top van de Mortirolo volgt een technische afdaling naar Mazzo, waarna de renners snel weer moeten klimmen. Em Bianzone comece de klim naar Teglio (5,6 km a 8,2%). Hier ligt op de top de tweede tussensprint van de dag, waar drie, twee en een seconde te verdienen zijn voor de eerste drie renners.

Al vrij snel na de afdaling van de Teglio begint het uitgedunde peloton aan de Valico de Santa Cristina (13,5 km a 8,0%). Deze klim gaat over een smal bergpad en is loodzwaar, omdat de stijgingpercentages in het slot niet meer onder de dubbele cijfers komen. Deze steile sectie onder de top nodigt ook uit tot aanvallen van renners die over de nodige daalkwaliteiten beschikken.

Dat komt omdat na top van de Santa Cristina een technische pequeno e technische indo de 11 km para um volgt Aprica. De laatste quilômetros gaan rechtdoor richting de aankomst, maar de renners zullen met hoge snelheid, meegenomen uit de afdaling, op de finish afstevenen.

De rit lijkt een prooi te worden voor een van de klassementsrenners. De Mortirolo em Valico di Santa Cristina zijn zwaar em zullen para onderlinge verschillen na classe gaan zorgen. Mocht een vluchtgroep toch de ruimte krijgen, dan krijgen nós een strijd op twee fronten.

Início oficial: 11h00
Início oficial: 11,15 horas
Terminar: tosse 16,50 e 17,40 uur
Afstand: 202 quilômetros

Passagens Tijdschema belangrijke:
Passagem Goletto di Cadino: domingo 13h00 às 13h15
Tussensprint Edolo: Tussen 14h10 às 14h30
Passagem Passo del Mortirolo: 14h55 to 15h30 uur
Tussensprint Teglio: tussen 15,55 e 16,35 uur
Passagem Santa Cristina: Tussen 16h40 às 17h30 uur


Favorito

In de eerste twee weken werd het klassement al stevig opgeschud, maar in de eerste rit na de laatste rustdag worden de mannen van de jongens gescheiden. Weten dan misschien nog niet wie de Giro d’Italia gaat winnen, maar wel wie niet meer meedoen in de strijd om de roze trui. Dit is een etappe voor de echte kampioenen, voor de mannen die in derde week nog over genoeg fond beschikken. Een strijd op twee fronten is mogelijk, maar lijkt ons dit keer niet van toepassing.

Richard Carapaz – foto: Cor Vos

Nós verwachten dat de klassementsrenners het gaan uitmaken voor de ritzege. De toppers em het klassement zijn momenteel nog aan elkaar gewaagd, maar dinsdag zullen er verschillen ontstaan. Onze é o favorito? De man die op dit moment de roze trui in zijn bezit heeft en op weg lijkt naar een tweede Giro-zege. Ricardo Carapaz staat na vijftien etappes helemaal bovenaan, maar de verschillen zijn nog klein en de Ecuadoraan voelt de hete adem van onder meer Jai Hindley e João Almeida in zijn nek. Carapaz zal nog ergens tijd willen pakken op de concorrente, zeker conheceu de individuele tijdrit em torno de Verona em het achterhoofd.

READ  Jan Vertonghen voor twee seizoenen naar Anderlecht: 'Ik kan deze groep iets bijbrengen'

No rit van dinsdag, sobre Goletto di Cadino, Passo del Mortirolo e Valico di Santa Cristina, kan Carapaz de koe bij de horens vatten en misschien wel de koers in een (eerste) plooi leggen. Nós caminhamos no terreno do gedroomde van de kopman van INEOS Grenadiers, het hooggebergte, e bovendien zijn nós aanbeland na derde week. Na semana seca é o melhor 28-jarige klimmer op zijn. No rit naar Turijn maakte hij al indruk conheceu een verschroeiende demarrage op de Superga, maar kon hij zijn inspanning niet doortrekken tot de finish. Carapaz zal nu wellicht wel het goede moment kiezen, en is er dan iemand in staat om te volgen?

Jai Hindley – foto: Cor Vos

Carapaz zal onderweg vooral de mannen van BORA-hansgrohe in de gaten moeten houden. De Duitse formata heeft conheceu Emanuel Buchmann de nummer zeven no klassement in the rangen, maar zal toch vooral kijken naar de voorlopige nummer twee in the stand: Jai Hindley. De Australische klimmer ganhou todos os etappe in de Giro, de zware bergrit com aankomst op Blockhaus, e lijkt op dit moment de voornaamste uitdager van Carapaz. Hindley kende na zijn tweede plaats in de Giro van 2020 heel wat fysieke problemen, maar is bij zijn nieuwe werkgever weer helemaal opgebloeid en maakt dus kans op de Giro-zege.

BORA-hansgrohe kan dinsdag kortom meerdere pionnen uitspelen, in de hoop rozetruidrager Carapaz on druk te zetten. Buchmann zal misschien erder dez aanval trekken om zo een tactisch overwicht te creëren, Hindley é dan weer de man om op de slotklim van de Valico di Santa Cristina aan de boom te schudden. De Duitse ploeg, net als in de veertiende etappe naar Turijn, in staat om op een onbewaakt moment een putsch te plegen en zo de koers op zijn kop te zetten? Met superknechten als Lennard Kämna, Giovanni Aleotti e Wilco Kelderman é veel, zo niet alles, mogelijk.

Simon Yates – foto: Cor Vos

Nós verwachten dat de klassementsrenners het gaan uitmaken voor de ritzege, maar toch geven we Simon Yates seca esterlina. De Britse klimmer de BikeExchange-Jayco você pode ganhar várias maneiras. Door de favorite te volgen en op het einde weg te springen, wat hij demonstreerde in de rit naar Turijn, maar Yates kan het ook afmaken vanuit een vroege vlucht. De 29-jarige renner é inmiddels geen gevaar meer voor het roze en zal dus wel de ruimte krijgen, mocht hij in het start van de rit besluiten om mee te gaan in een ontsnapping. Yates zal graag nog een derde ritzege willen binnenhengelen voor zijn ploeg.

READ  Onde está Peng Shuai? Suposta agressão sexual de um ex-líder chinês | tênis

Wat webben geleerd van de voorbije etappes? Dat nós een superkampioen als Vincenzo Nibali nooit mogen afschrijven. De italiano, morra em zijn laatste seizoen en dus Giro zit, é bezig aan een fraaie afscheidstournee. De renner van Astana Qazaqstan lijkt herrezen na enkele mindere jaren é bezig aan een flinke opmars in het klassement. Nibali staat nu achtste, op 2m58s de Richard Carapaz, maar zal toch ook com iets tastbaars afscheid willen nemen. Een ritzege staat op het verlanglijstje van Lo Squalo: é dinsdag een dag om dat af te vinken? Als Nibali er nog bij zit na de laatste klim, mogen we vuurwerk verwachten in afzink naar de finish.

Vincenzo Nibali – foto: Cor Vos

Mikel Land heeft er na twee weken nog nooit zo goed voorgestaan ​​​​in het klassement. De Spanjaard começou uma semana de slots de um grote ronde vaak com minuto achterstand, maar de (mede)kopman van Bahrain Staat vitoriosa nunca nenhum binnen de minuut de Leider Carapaz. Landa é kortom nog in de running voor de eindzege, maar dan zal hij wel over zijn allerbeste benen moeten beschikken. In de rit naar Turijn moest hij nog alle zeilen bijzetten om de schade te beperken. Een geruststellende gedachte voor Landa: zijn terrein, het echte hooggebergte, komt er nu aan. Dat moet een puro klimmer als Landa als muziek em oren klinken. Let ook op zijn teamgenoot Pello Bilbau.

Dois outros renners com winstkansen zijn João Almeida pt Domenico Pozzovivo. Almeida está em deze Giro vooral bezig met volgen, maar dit doet hij zo goed dat hij nu derde staat in het klassement en nog altijd uitzicht heeft op meer. Almeida heeft nog nergens de indruk gegeven dat hij bergop kan wegrijden van zijn tegenstanders, maar de Portugees van UAE Emirates é taaier dan taai en gaat dus nooit echt kapot. De Carapazzen em Hindleys van deze weld moeten van Almeida af in derde week, aangezien die último zijn slag kan slaan in de slottijdrit em Verona. Dit zal para um interessante koersdynamiek zorgen.

Het verhaal van Pozzovivo é até mesmo o waard vertellen. A partir de 40 jardas italianas, a parada de Qhubeka NextHash varia de acordo com a área de ploeg, bleef doortrainen e kreeg até o último momento do toque, sem que você entre no Intermarché-Wanty-Gobert. Nós zijn nu een pode ser verder en zie nu, de kleine klimmer staat staat vijfde no klassement (op 1m01s van Carapaz) em zit op het vinkentouw. Pozzovivo é bijzonder goed op dreef en hoort bergop bij de beste renners in deze Giro. Misschien kan dat dinsdag resulteren in ritwinst in de etappe over de Mortirolo. Het zou de kers op een al hele lekkere taart zijn voor zijn ploeg.

Giulio Ciccone – foto: Cor Vos

Voor mannen als Buchmann, Juan Pedro López, Guillaume Martin e Alejandro Valverde é o mesmo que você pode ver, de mais de uma vez por todas as maravilhas. Onze último twee sterren gaan naar twee mannen, die het waarschijnlijk zullen proberen vanuit een vroege vlucht. De Giro van Trek-Segafredo kan al niet meer stuk, na de holdendaden van López en de ritzege van Giulio Ciccone. De Italiaan começou a conhecer klassementsambities aan deze Giro, maar koerst nu weer rond als rittenkaper. En met sucesso, desejo em zondagetappe naar Cogne foi het raak voor de explosieve klimmer.

READ  Conversa de Futebol. Rooney keert também é treinador no DC United - Antuérpia em tweede vooronde Conference League tegen Kosovaarse vicekampioen | Voetbal

Ciccone heeft de smaak ongetwijfeld te pakken en bewaart bovendien ook goede herinneringen aan de Passo del Mortirolo. Em de Giro van 2019, as noites de gengibre e en rit sobre de Mortirolo, enriquecendo o acabamento em Ponte di Legno. De winnaar? Giulio Ciccone. Verder noteren nós conhecemos stip de naam van Santiago Buitrago. De jonge colombiano é bezig aan een uitstekende Giro, was al meerdere keren mee in de aanval en eindigde zondag, in de rit naar Cogne, knap als tweede. É het dinsdag wel raak voor Buitrago? De 22-jarige klimmer zal misschien ook wel moeten knechten voor zijn kopmannen Landa en Bilbao.

Outros nomes estão no gate houden, mocht een vluchtgroep vooruit blijven, como Hugh Carthy (EF Education-EasyPost), Antonio Pedrero e Iván Sosa (Movistar), Lucas Hamilton (BikeExchange-Jayco), Thyren AreamnsSM (Thyren Areamnsman), Fortunato (EOLO-Kometa), Joe Dombrowski (Astana Qazaqstan), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) e Rein Taaramäe (Intermarché-Wanty-Gobert). Bij renners als Kelderman en Kämna é o vraag de ze de ruimte krijgen van de ploegleiding, aangezien er ook andere belangen spelen.


Volgens favoritas WielerFlits
**** Ricardo Carapaz
*** Jai Hindley, Simon Yates
** Vincenzo Nibali, Mikel Landa, João Almeida
* Domenico Pozzovivo, Pello Bilbao, Giulio Ciccone, Santiago Buitrago

Giro 2022: Deelnemerslijst


Ver na TV

De renners hadden de voorbije weinig te klagen over het weer, maar in de slotweek zijn de weergoden de renners een stuk minder gunstig gezind. De kans op (flinke) regenbuien é namelijk behoorlijk groot. Em startplaats Salò tem um grau de 25, em finishplaats Aprica é atingido 16 graus e stuk koeler. Op de verscheidene bergtoppen é het een grad of tien. Er is verder een kleine kans op een onweersbui gedurende de rit, aldus Online.

De uitzendrechten van de Giro d’Italia in Nederland en Vlaanderen zijn in handen van Eurosport. De ritten van de Italiaanse ronde zijn elke dag van start tot finish te volgen op Eurosport 1 de via Jogador Eurosport. Dinsdag é Eurosport er vanaf 10.50 uur live bij. Bekijk hier onze volledige tv-gids. Você pode ouvir os koers e outros beeldbuis kan volgen, você também pode ter WielerFlits terecht ou ter um liveblog uitgebreide. Zo hoef je niets van deze koninginnenrit te missen!


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info