Gigi zal nooit meer zonder doodsangst leven

“Als ik vroeger een rouwkaart uit onze brievenbus haalde, moest ik van mijn moeder mijn handen met zeep wassen. Geen idee waarom, misschien uit een soort bijgeloof. en eng was. Mijn afkeer van alles wat met de dood te maken heeft werd erger toen mijn opa overleed.”

Em pânico

“Ik was toen 22. Hij woonde bij mijn ouders en mij is huis en ik was erg hecht met hem. Die avond was ik op de bank in slaap gevallen, toen mijn vader in paniek naar beneden kwam lopen en riep dat het opaven was. Hij foi sangrado aan het overgeven en stierf ter plekke aan een maagbloeding.”

“Ik durfde niet naar boven te roepen maar bleef onder aan de trap om mijn opa roepen. De begrafenisondernemer kwam naar ons huis en droeg mijn opa op een brancard naar buiten. Uiteindelijk mais de huisarts mijeen kalmeringsmiddel en een slaappil geven.”

“Daarna bleef mijn angst aanwezig, maar op de achtergrond. Ik trouwde en kreeg een zoon. Daarna raakte ik weer zwanger, maar kreeg ik met elf weken een miskraam. Dat er iets in mijn gest likchaam en ft. idee. Zes maanden later was ik weer zwanger, maar toen kreeg mijn oudste zoon Max het CMV-virus. O vírus é transmitido por meio de coleta de urina.”

Bang em overbezorgd

“Als ik ermee besmet zou worden, was er een kleine kans dat mijn baby een hersenafwijking of ontwikkelingsachterstand zou hebben. Ook was er dan een hoger risico op ernstige complicaties zoals een wedroteg onstigboorte mi I. huisarts handschoenen alsuffelbe Max verschoonde en durfde niet eens aan te raken.”

“Gelukkig werd mijn tweede zoon Chiel gezond geboren, maar hierna bleef ik bang en overbezorgd. Overal zag ik dood en gevaar. Zo werd ik bang para bloemen en planten, uit angst lie dat deze. mijn kinderen speelgoed met drumijen anraakten, uit angst dat de bateria zouden lekken. Gelukkig ebde de angst voor planten en bateria mais tarde weg.”

READ  A gripe tem que se recuperar neste outono e pode atacar com mais violência do que o normal

“Maar mijn angst voor de dood – ook wel necrofobie genoemd – werd steeds groter. De moordpartij door Kim De Gelder, morre na Bélgica em uma creche twee baby’s een kinderleidster vermoordde, wakkerde las dat k nogrant me en. foto de ouders met. het kleine doodskistje van hun kind. Die foto raakte ik per ongeluk aan. Daarna heb ik een half uur mijn handen staan ​​wassen, omdat ik voor mijn gevoel ‘de dood’ had aangeraakt.”

“Op mijn dieptepunt heb ik weleens gedacht: als ik nu een pistol had, dan maakte ik er een eind aan. Dan was ik er tenminste vanaf, want mijn doodsang doorst was zó overheersend. mijn fobie. Natuurlijk heb ik jaren geleden al hulp gezocht” . Meerdere keren, bij diversos psychologen e conheceu behulp van verschillende terapias. Maar niets hielp.

Angstremmers

“Ik kreeg later wel angstremmers voorgeschreven. Die slik ik nog steeds and helpen wel iets. Het zit me well dwars dit deze angstremmers verwerkt zijn in antidepressiva, terwijl ik nature helemakief ben niet. wel aan die medicijnen. Daar leg ik me maar bij neer” , quero que você faça mijn angsten wel dragelijker.”

“Ik kan er nu mee leven, maar mijn fobie is zeker niet weg. Lees ik de krant en raak ik het word ‘dood’ ‘kerkhof’ de ‘moord’ aan, dan moet ik van mezelf mijn handen wassen. Het wa tafelkleed. krant – de rouwpost – op lag gooi ik in de was.”

“Begrafenissen zijn erg moeilijk voor mij. Op kerkhoven vind ik het verschrikkelijk dat de as van mensen uitgestrooid wordt en dat die op me kan terechtkomen. Vorig jaar overleed onverwachts mijn ha ha ha to d echtkomen hand. die op de hand van mijn vriendin.”

READ  Vincent van Gogh no podcast Psicopatologia | Bill e massa

“Daarna heb ik thuis heel lang gedoucht en mijn kleren vier keer gewassen, want ik voelde me besmet met de dood. Ik had zoveel verdriet om haar en toch moest ik me heel goed douchen. leek het net tambémf ik ‘vies’ was van haar .

Bijgelovig

“Mijn bijgeloof é erg sterk. Rijd ik langs een kerkhof, dan zal ik nooit de airco aanzetten. En zie op tv iets over de dood, dan hou ik mijn adem in omdat ik dat niet ‘evenak briik me wil.” dan doe ik drie paar plastic handschoenen over elkaar aan als er rouwkaarten bij zitten. op een kerkhof is geweest. Zo ja, dan moet ik zo snel mogelijk mijn handen kunnen wassen mét zeep.”

“Mijn vader é acht jaar geleden overleden. Ik heb hem aangeraakt, maar daarna meteen weer gedoucht. Daar voelde ik me dan ook weer ongelooflijk poet schuldig om, want ik hield zogra veel van sen hem, heagar teen zoik gewoon niet. Het kerkhof oplopen” vind ik al vreselijk. Soms kijk ik vanaf de parkeerplaats naar zijn graf.”

“Alleen op Allerheiligen durf ik te gaan, met speciale kleding waarmee ik alleen op een kerkhof kom. Ook mijn gezin moet dan hun kleding bij thuiskomst meteen in de was gooien. En de schoenen moeten moeten sowijven mi garage in de j Door al deze handelingen verlies ik veel kostbare tijd om te genieten met mijn gezin. Ele é doodvermoeiend.”

“De man van mijn beste vriendin wil nu waarschijnlijk ieder jaar een herdenking voor haar houden bij haar graf, met muziek, familie en vrienden. Hij weet niet wat dit bij mij teweegbrengt, ik heb nach lape de lo nu. reden waarom ik nu over mijn fobie vertel. Ik merk namelijk dat hier een groot taboe op rust. Mensen denken vaak heel simpel over angsten, zo van: stel je niet aan, zet je er overheen. Was het maijk.” zo mak

READ  As diretrizes para uma boa dieta também se aplicam a pessoas com diabetes tipo 2

Zonder angst willen life

“Ik weet dat waarschijnlijk meer mensen last hebben van necrofobie, maar ik kan er maar weinig over vinden. schaam ik me for myjn angst, ik hang het niet aan de grote klok. Hoewel ik het last wel aan goede collega’s heb verteld. Zij reageerden calcanhar begrip doorvol, dat vond ik zo fijn. necrofobie een beetje kan doorbreken.”

“Ik zou er alles voor geven om zonder deze angst te leven. Ik zou er echt zo graag van af willen zijn, maar ik vrees dat dit nooit meer gaat gebeuren. Toch heb ik het ide na eets word dat word dat. Het is niet” meer iedere dag allesoverheersend.

“Ele é niet zozeer voor mezelf dat ik bang ben dat mij iets overkomt, maar mijn bijgeloof é vooral dat als ik niet voorzichtig genoeg ben, mijn naasten iets zal overkoment. is mijn uitlaatklep. Ik ben gek op muziek en als ik dans, vergeet” ik alle stress en zorgen. Dan bestaat de dood mesmo niet voor mij.”

De name in dit artikel zijn gefingeerd wegens privacidade redenen.

Will je geen aflevering van deze rubriek missen? Clique na opção Nooit Meer-tag hieronder em vervolgens linksboven em ‘Volgen’.

Nooit mais?

Wil jij ook je verhaal kwijt en vertellen wat je ‘nooit meer’ wil meemaken, doen of juist laten? Nós zijn benieuwd naar jouw verhaal. Envie mensagens para [email protected]

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info