GGD em queer-artiest vragen com Pride aandacht para PrEP: “Wachtlijsten zijn zorgelijk lang”

A administração da PrEP está disponível para a administração do flink na cidade. A PrEP é een comprimido die je preventief slikt om te voorkomen dat je met HIV besmet raakt. De GGD verstrekt het medicijn aan dryuizend mensen, maar nog zeker de helft van dat aantal staat op een wachtlijst. Dat baart de GGD zorgen: “Iedereen moet kunnen worden beschermd tegen HIV.”

Om meer aandacht te vragen for PrEP, treedt de GGD tijdens of Pride op Samen com o artista Kiri Mioki. “Go PrEP, een tablet per dag. Go PrEP, en een brede lach”, clique no refrão do número de Kiri. Kiri Mioki gebruikt ook PrEP: “Het is een middel dat je neemt om je te beschermen tegen een van de ergste soa’s die er is, dat vind ik de moeite waard om een ​​nummer over te schrijheft sekrijhe te jem Het om. minder gevaar .”

Ook GGD-arts Kenneth Yap viu o meio-dia e belangrijke ontwikkeling: “Het heeft voor minder mensen met HIV and AIDS gezorgd, het geeft mensen een positieve sekservaring en het is heel toegankelijk.” De overheid gaf een antal GGD-locates in Nederland de mogelijkheid om vanaf 2019 het middel te verstrekken, Amsterdam kan vanaf dat moment dryuizend mensen van PrEP voorzien. De meeste mensen komen via de GGD aan het middel, e também manieren zijn via de huisarts of privé-klinieken.

Lange wachtlijsten

“Inmiddels gebruiken in Amsterdam in totaal vijf duizend mensen PrEP”, vertelt Yap. De GGD zit inmiddels no máximo. “Dit heeft er het afgelopen jaar voor gezorgd dat de wachtlijst enorm is. De helft van het aantal mensen dat PrEP gebruikt, staat nog op de wachtlijst. Nós fizemos ons daar zorgen om.”

READ  Indra heeft van PMDD (Transtorno Disfórico Pré-Menstrual): "O impacto é geral"

Kiri foi er op tijd bij met het slikken van de pil, maar mensen in zijn omgeving helaas niet: “Zij hebben HIV gekregen voordat het middel hier verkrijgbaar was. vonden het allemaal te gek dat er op deze manier aandacht is voor de preventie.”

O número é gravado na melodia do número Go West do The Village People. “Ik wist meteen dat het zou worden, het in de jaren ’70 geschreven en gecoverd posterior. Toen zaten we midden in de AIDS-crisis.

De GGD em Kiri staan ​​​​op zaterdag 6 agostus samen open een boot om aandacht te vragen for het onderwerp. Drie GGD-artsen, waaronder Yap, estellen Sameen conheceu a mais artística e nova versão do The Village People para o The Village People. “Het is spannend, maar vooral heel leuk en belangrijk om dit te doen.”

De reden é duidelijk: de GGD wil mensen oproepen om andere manieren te leren kennen om aan PrEP te komen: “Zoals de huisarts of privé-instellingen.” Maar het is ook een oproep aan de politiek: “We hebben meer geld nodig, want we hebben meer plekken nodig om mensen te kunnen helpen”.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info