Gezondheidsinstanties pakken overgewicht bij kinderen aan | 1Limburgo

Het kinderen aantal met overgewicht en obesitas neemt al jaren toe. Daarom slaan verschillende Limburgse gezondheidsinstantties de handen nu ineen om het problem aan te pakken. Hierbij staat het hele gezin central.

Em Limburg kampen 28.000 kinderens encontraram overgewicht en/of beginnende obesitas. En dat brngt ook outras complicações encontraram zich mee zoals hart- en vaatziekten en depressies. Daarnaast hadden de coronajaren ook invloed op de leefstijl van kinderen. Conheci o projeto Keigezond Limburg willen zorgverzekeraars, gemeenten, provincie en beide Limburgse GGD’en niet alleen kinderen helpen, maar het hele gezin.

Het totalalplaatje
“Vroeger era de aanpak van obesitas gericht op kind en gewicht. .

Invloed van andere zaken
De vraag wat het gezin nodigt heeft staat central bij de jeugdverpleegkundige. Om overgewicht of beginnende obesitas aan te pakken mag de focus niet alleen op de kilo’s liggen, é het devies van Keigezond. “Em gezinnen die hulp vragen speelt vaak van alles. Schulden, echtscheiding of depressies bijouders. Al deze zaken kunnen een gezondere leefstijl in de weg staan”, zegt Kec.

Van alle kanten hulp
Stukje bij beetje wordt het problem kleiner gemaakt zodat er een oplossing komt. Daarbij krijgt een gezin hulp van verschillende Specialisten. “Keigezond werkt met wat wij noemen ketenpartners. Dat kan een kinderarts zijn of een psycholoog, maar ook een sportvereniging en gemeente. wandel een stukje met ze mee”, vertelt Kec.

Uitdaging alleenstaande moeder
Stefanie Luxemburg, não sabe o que aconteceu antes de conhecer o jardim de infância em Heerlen woont, o primeiro de GGD Zuid Limburg ou hulp gevraagd. O planejamento é para todos os gostos e para a vida.

READ  Joris Rotmans nieuwe hoogleraar Technische inova para nierpatiënten

“Momenteel werk ik in de schoonmaak. Werkgevers zullen je altijd vragen om flexibel te zijn. Als alleenstaande moeder is the best well lastig on te organiseren”, aldus Luxemburg. Haar oudste dochter é twaalf jaar. Jefinaly zegt dat ze niet heel vaak denkt aan haar overgewicht. Gepest op school wordt ze ook niet. “Soms ben ik er mee bezig en soms ook niet.”

Naast kind en ouder staan
Kec behandelt hun situação: “Kijk, iedere ouder heeft het beste voor met zijn of haar kinderen. Het lukt niet altijd om het goed te doen. Ik wijs nooit met een beschuldigend vingertjes ongebe all het mi kan. het kind en de ouder, niet é bom.”

Begeleiding para 1300 kinderen
De komende drie jaar worden 1300 kinderen met overgewicht begeleid. De aftrap foi woensdag in het provinciehuis em Maastricht. Daarbij foi o secretário de Estado Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanwezig.

Maar waarom lukt het de partijen afzonderlijk niet om het problem op te lossen en gezamenlijk wel? “Nu wordter er gekeken wat er nodig é para o indivíduo. Je hebt verschillende partners nodig om het kind central te stellen. Je wordt op maat geholpen”, zegt Van Ooijen in het L1-programma Central de L1mburg.

Gezond eten goedkoper
Er é veel productaanbod em supermarkten. De verleiding om je aan calorierijk eten te vergrijpen é groot. “Suiker é o problema. Dat moeten we onder gen zien. De gezonde keuze moet goedkoper worden. Daarom heeft het kabinet gezegd dat het btw-tarief op groente en fruit uiteindelijk komt te En on geist de vervaldelen palavra stadari. .

READ  Onbekende typen kanker kunnen soms toch nog worden herleid - Radar

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info