geral Roman Kutuzov omgekomen bij gevechten em de Donbas

Volgens het Oekraïense leger foi Kutuzov de opperbevelhebber van de troepen van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk en “werd hij gedwongen om de aanval te leiden”. O ministério russo de defesa não tem nenhuma geração de bericht. Kutuzov zou afgelopen zondag overleden zijn.

Op sociale media circuleerden al geruchten dat ook de general Roman Berdnikov die dag era gestorven, maar die bewering kon niet worden geverifieerd. Als beide berichten kloppen, zou de Russische presidente Vladimir Poetin twee generaals op één dag hebben verloren. Volgens sommige bronnen zou de dood van Kutuzov dan ook snel bevestigd zijn om het overlijden van de 47 jarige Berdnikov toe te dekken.

Hoeveel Russische generaals zijn er al omgekomen em Oekraïne?

Russische commandanten worden steeds vaker gedwongen om aan het front te vechten en zo meer vooruitgang te boeken in de strijd tegen Oekraïne. Tot nu toe bevestigde Moskou al het overlijden van vier hooggeplaatste generaals: Yakov Rezantsev, Oleg Mityaev, Andrei Kolesnikov e Andrey Sukhovetsky. Kiev beweert daarentegen dat al twaalf Russische generaals zijn vermoord.

Er é wel vaker verwarring rond de doodsberichten van Russische officieren. Zo werd van drie generaals die volgens de Oekraïense strijdkrachten dood waren, mais tarde gemeld dat ze toch nog leefden.

Em mart beweerde het Oekraïense leger dat de Russische generaal Vitaly Gerasimov foi vermoord nabij Charkiv. Op 23 mei ontkenden de Russische staatsmedia dat bericht. Outro comandante die zogezegd foi superado, general-majoor Magomed Toesjajev, bleek ook nog springlevend te zijn en duikt regelmatig op in video’s op sociale media. Op 18 de março de Kiev e dan weer dat generaal Andrey Mordvichev foi gedood bijeen luchtaanval in de regio Cherson. Mais tarde verscheen hij echter em een ​​videovergadering en op 30 mei bevestigde ook BBC Rusland dat hij nog in leven was.

Wat zeggen de officiële Russische slachtoffercijfers?

Rússia beschouwt de dood van militairen als een staatsgeheim. Heeft land officiële slachtoffercijfers in Oekraïne niet meer biggewerkt sinds 25 maart, toen werd meegedeeld dat 1.351 Russische soldten om het leven waren gekomen sinds het van de invasie beginari op.

In maart zei een functionaris uit de kring van de Oekraïense presidente Volodymyr Zelensky aan Jornal de Wall Street dat een team van Oekraïense militaire inlichtingen officieren of opdracht hadden gekregen om de hooggeplaatste officieren van Rusland op te sporen en te viseren. “Ze zoeken generaals met een hoog profiel, piloten, artilleriecommandante”, zei de functionaris toen.

READ  Jornalista russo em Kiev gedood 'porta Russische kamikazedrone'

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info