“Geen aanwijzing dat Russen kernwapens zullen inzetten”, zegt CIA | Buytenland

De belangrijkste Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft geen enkele indicatie dat Rusland zich voorbereidt om tactische kernwapens in the zetten in de orlog in Oekraïne. Dat heeft de diretor de CIA William Burns gezegd op een conferentie zaterdag.

Volgens CIA-diretor William Burns é er “op dit moment” geen bewijs dat de Russen tactische kernwapens willen inzetten of het mogelijke gebruik van deze wapens voorbereiden. Hij benadrukte echter ook niet te lichtzinnig te willen zijn, gezien de Russische oorlogspropaganda.

Moskou zelf teve uma série de especulações sobre o inzet van kernwapens em Oekraïne van de hand gewezen. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er duidelijke richtlijnen over het gebruik: “Die zijn niet van toepassing op de verwezenlijking van de doelen die zijn gesteld in het kader kader van de speciale milite in Ogeste.” De inzet van nucleaire wapens zou alleen aan de orde zijn als het voortbestaan ​​van Rusland wordt bedreigd.

O presidente do De Oekraïense, Volodimir Zelenski ziet dat anders. Volgens hem zou Rusland er niet voor terugdeinzen kernwapens in zijn land in te zetten. O presidente da Rússia, Vladimir Poetin, tinha kort na de invasie de nucleaire strijdkrachten van het land op scherp laten zetten. Ook sloot hij in nauwelijks verhulde dreigementen het gebruik van de wapens niet uit.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info