Gasprijs Europese stijgt com meer dan 70 procent naar nieuw record, beurzen gaan fors omlaag | Economia

De Europese gasprijs está chegando a um novo recorde gestegen en ligt nu op meer dan 335 euro por megawattuur. Ook de prijs de olie stijgt fors, naar het hoogste niveau sinds 2008. De vrees voor tekorten op de energiemarkten neemt alleen maar toe. Beleggers lijken te vluchten in goud. De prijs van het edelmetaal é gestegen naar zijn hoogste niveau em setembro de 2020. De Europese en de Aziatische beurzen zijn dan weer met stevige verliezen aan de nieuwe week gestart.

Dez steeg gasprijs Europese steeg deze ochtend conheceu mais de 70 procent naar een nieuw record door of oorlog in Oekraïne en de vrees para verstoringen van de Russische gasleveringen aan Europa. De prijs voor gas op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs ligt nu op mais de 335 euros por megawattuur.

Vrijdag custa para mais de 200 euros por megawattuur betaald te worden para aardgas na Europa. Die dagen mais tarde é de grens van 300 euros por megawattuur al doorbroken.

Europa é para ongeveer 40 procent van de aardgasbehoefte afhankelijk van Rusland. Vanwege de harde sancties vanuit de westerse wereld tegen Rusland é er de vrees dat de gasleveringen ontregeld kunnen raken. Ook zou Moskou bijeen westerse ban op Russische olie kunnen besluiten de gaskraan naar Europa dicht te draaien als strafmaatregel.

Want de roep om een ​​​​boycot van Russische olie weerklinkt steeds luider. Landen willen zo het Kremlin straffen for invasie van Oekraïne en Moskou financieel raken. O ministro de Amerikaanse van Buitenlandse Zaken Antony Blinken Liet Gisteren weten dat er serieus wordt gepraat door het Witte Huis conheceu zijn bondgenoten sobre uma proibição. Japão heeft al gezegd mee te kunnen doen.

READ  selecionar | Dicas internas e externas

Olieprijzen op hoogste niveau sinds 2008

Daardoor schieten ook de olieprijzen zeer sterk omhog. Rond Middernacht Belgische tijd flirtte de prijs van een vat ruwe olie van de Noordzeesoort Brent com de grens van 140 euro. Die komt daarmee almaar dichter in de buurt van het record van 147,5 euro van juli 2008.

Preços de uma cuba ou óleo da América do Norte West Texas Intermediate (WTI) steeg para os anos anteriores de 2008, ou seja, 130 dólares por cuba. Nadien zakte de prijs weer een beetje, tot 126 dólares por cuba (+9 procent).

Ook de elektriciteitsprijzen stijgen naar verso registros. A operação de termijnmarkt steeg de Duitse stroomprijs para alavancar o volume de energia atingiu 54 por cento e recebeu 650 euros por megawattuur.

Goudprijs de 2.000 dólares

De prijzen van metalen als alumínio, koper en nikkel zijn eveneens naar records gestegen vanwege alle onrust rond het conflito em Oekraïne dat steeds bloediger en gewelddadiger wordt.

De goudprijs heeft maandagochtend in de Aziatische handel de kaap de 2.000 dólares gerond. De waarde van het edelmetaal piekte por 2.000,86 dólares por uma onça. Het gaat om de hoogste goudprijs sinds setembro 2020. Beleggers zien het edelmetaal tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne als een veilige paraíso.

© ThinkStock

Beurzen começou nova semana com verliezen

De Europese en de Aziatische beurzen zijn deze ochtend dan weer met stevige verliezen aan de nieuwe week gestart.

Em Bruxelas noteerde de sterindex Bel20 enkele minuto na abertura de beurs com een ​​verlies de zowat 2,5 procent, waarmee hij duidelijk onde de 3.700 punten dook. Het verlies diepte al snel uit tot meer dan 3,5 procent. A semana de Tijdens de vorige teve de Bel20 no total meer dan 7 procent verloren, om voor het eerst em een ​​jaar onde de 3.800 punten te sluiten.

Ok anciãos na Europa openden de beurzen in de min: Frankfurt startte conheceu een verlies van 3,67 procent, Paris dook 2,88 procent lager en Milão 2,45 centavos. Dentro Londres bleef het verlies beperkt tot 1 procent em de eerste handelsminuten.

Eerder waren al de Aziatische beurzen em het rood gesloten. Op de beurs van Tokio verloor de sterindex Nikkei maandag bijna 3 procent. Este é o último niveu em 2020. A mesma raça Topix-index ging 2,76 procent lager tot 1.794,03 punten.

Ok tarweprijzen loopen op

Op de termijnhandel steeg de prijs van tarwe met cerca de 7 procent. Daarmee gingen de prijzen verder omhoog, terwijl de tarweprijs vorige week al met 41 procent was gestegen. Dat betekende de hoogste prijsstijging in éen week in bad zestig jaar. De tarweprijzen staan ​​​​op hun hoogste niveau sinds de voedselcrisis de 2008.

Oekraïne en Rusland zijn foi para meer dan een kwart van de tarwe-export van de wereld. Porta de aanhoudende gevechten zijn onde outros paraísos gesloten waardoor het vervoer stil is komen te liggen en de logistiek in de war is geschopt. De oorlog vormt ook een bedreiging para het aanplanten van tarwe dit jaar in Oekraïne, omdat boeren bij de gevechten betrokken kunnen raken.

De tekorten zullen waarschijnlijk overslaan naar het volgende seizoen, de mogelijk zelfs nog langer.

Volgens de Verenigde Naties (VN) staan ​​de voedselprijzen al op een historisch hoogtepunt en zullen de prijzen nog verder stijgen. Daardoor zullen de problemas de importadores nog groter worden en nog meer mensen zullen honger lijden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info