Ganhou em Cannes geeft Lukas Dhont vleugels: “‘Close’ is al aan 100 landen verkocht” | Filme

FilmeEm al zeker honderd landen zal ‘Close’ van Lukas Dhont (31) binnenkort op het witte doek te zien zijn. Gratuito de filme de Gentse regisseur kaapte zaterdag no festival de cinema de Cannes de Grand Prix weg – de zilveren medaille – en dat hem hem duidelijk geen windeieren op.

Tijd om te bekomen van z’n overwinning heeft Lukas nog niet gehad. “Zaterdagnacht heb ik tot half twee het ene na het outra entrevista afgewerkt, daarna was er gelukkig ook tijd om een ​​glaasje te drinken een danske te placeren”, lacht hij. “Veel feesten zat er echter niet in, maar daar ga ik natuurlijk niet over klagen. Ik ben vooral zeer dankbaar dat ik die ‘Grand Prix’ heb gewonnen en dat ik overspoeld ben met zoveel enthousiaste reacties. M’n gsm é ontploft na zaterdagnacht en ik moet eerlijk toegeven dat ik nog geen tijd heb gehad om al die berichten te beanwoorden. Ok op het festival zelf heb ik heel veel lovende commentaar gekregen, onde outro ator Javier Bardem e Alfonso Cuarón (bekend van onde ‘Roma’ en Gravity’, red.), é um dos meus registradores favoritos. En m’n moeder foi uiteraard eveneens zeer trots. Zij is de eerste die me een camera gaf en al die tijd heeft ze me door dik en dun gesteund.”

Surreëel

Dat ‘Close’ – een intiem, maar ook tragisch verhaal over de vriendschap tussen twee tienerjongens – een gevoelige snaar raakte, blijkt ook uit de massale interesse vanuit het buitenland. O filme é intussen al aan 100 landen verkocht en zal hierdoor te zien zijn in zowat gans Europa, de Verenigde Staten een een groot deel van Azië. “Het is vrij uitzonderlijk dat het na één vertoning al zo hard gaat”, zegt Dhont. “Normaal verloopt zo’n verkoopproces iets gestager. Het doet enorm deugd dat zoveel mensen in ‘Close’ geloven en door de film ontroerd worden.”

READ  'Dertigers' foi voorbij, maar nu komt er dan toch een nieuw seizoen met volledig nieuwe cast

Na een vertraagde vlucht zette Dhont maandagavond weer voet op Belgische grond. “Ik ben blij dat ik alle hectiek eventjes achter me kan laten”, zegt hij. “De komende dagen ga ik dan ook de tijd nemen om wat rust te nemen. Vanavond gooi ik m’n smartphone aan de kant en ga ik lekker koken. Genieten van de doodgewone dingen dus, want de voorbije dagen waren al surreëel genoeg. (latch)”

Você pode ver ‘Close’, mas também pode ser encontrado no Film Fest Gent. De tweede Langspeler de Dhont aberto em 11 de outubro de 49ste edição do festival.

Olhar:

PORTRET. Lukas Dhont, ons prijsbeest em Cannes: “Als kind had ik heel weinig vrienden” (+)

Lukas Dhont vence o ‘Grand Prix’ no festival de Cannes, ok Felix Van Groeningen e Charlotte Vandermeersch vallen in de prijzen

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info