Fotonica: een zorginnovatie voor de toekomst

De amada dat geïntegreerde fotonica de zorg toegankelijker kan maken is gestoeld op het feit dat patiënten straks zelf thuis onderzoeken kunnen uitvoeren en dus niet meer naar het ziekenhuis hoeven te re Daarnaast é de tecnologia goedkoper, waardoor de zorgkosten nog verder beperkt kunnen worden.

De technologie kan onder outro gebruikt worden para ele meten van het zuurstofniveau in het bloed, het scannen van een verdachte moedervlek of het maken van een hartfilmpje. Dit zorgt ervoor dat ziektes eerder, en mogelijk ook in een vroeger stadium, ontdekt worden. Ook dat draagt ​​​​bij aan een daling van de zorgkosten, omdat eerder gestart kan worden met een behandeling, de patiënt waarschijnlijk sneller hersteld en mede daardoor minder zorg nodig is.

Fotonica ontwikkeling por Enzyre

Enzyre é uma startup, um spin-off de Radboudumc, que tem uma grande capacidade de geração de fotos para zorginnovats. Zo werkt men daar aan een apparaat dat de stollingsfactor VIII in het bloed onderzoekt. Het bedrijf werd em 2015 opgericht door Waander van Heerde. Naast Enzyre é um grande cavalo, meio-período, com cascos de um caminhão especial de Radboudumc.

“Onze platformtechnologie zals eerste ingezet worden for hemofiliepatiënten. Deze mensen hebben in hun bloed een tekort aan factor VIII waardoor ze een grote kans hebben op bloedingen. Dat kun je heel goed behandelen via injecties waarmee patiënten zelf die hoeveelheid FVIII op het juiste niveau brengen. Met ons apparaat kan de patiënt thuis meten ho groot dat tekort aan Factor VIII is. Met een aanvullende injectie kan die patiënt het dan zelf snel aanpassen, waardoor de bloeding stop”, também Van Heerde.

READ  Waarom krijgen volwassenen geen HPV-prik (terwijl dat wel nuttig kan zijn)?

De toepassing meet het aantal fotonen in het bloed. Op dit moment wordt dat gedaan met een sensor die op klassieke chips werkt. Em toekomst moet dat mogelijk worden com geïntegreerde fotonica. Os sensores fotográficos fornecem diversos recursos. Dez palavras mais antigas são onderzoek goedkoper en sneller en is er minder bloed nodig.

Van Heerde voorpelt e ook een grote toekomst para fotonica em de zorg. De zorg moet goedkoper worden. Dat kan met geïntegreerde fotonica, omdat optische chips sneller zijn, minder energie gebruiken en het hierdoor efficiënter wordt. Door fotonica is het laboratorium niet meer in het ziekenhuis, maar brengen we het bij de patiënt in de huiskamer.”

Chips Fotonische

Bij fotonica worden lichtdeeltjes, fotonen, gebruikt om informatie over the dragen. Detecção de tecnologia, genereert, transporte e verwerkt licht. Fotonica wordt onde ere toegepast in zonnecellen, sensoren en glasvezelnetwerken.

Chips de foto, de circuitos integrados fotônicos (PICs), integram de verschillende fotonische (en elektronische) funciona em um microchip. Die worden gebruikt em ontwikkeling van energiezuinige aparaten en worden open een vergelijkbare manier geproduceerd als tradicionais chips. Door massaproductie zullen de kosten van fotonische chips dalen.

Een ander voorbeeld de mogelijkheden die fotonica in de zorg kan ontsluiten stamt uit 2019. Quix, um spin-off da Universiteit Twente, começou a conhecer o ontwikkeling de een fotonische chip para onderzoekers em R&D-afdelingen. Met deze chip moet het onder outro mogelijk worden om complexe berekeningen bereikbaar te feito para onderzoekers in de zorg. Denk dan bijvoorbeeld aan het doorrekenen van hoe een molecuul functioneert of het kiezen van een medicijn dat precies op het individu is toegesneden.

READ  pil veilig para jonge vrouw com hoge kans op borstkanker

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info