Filippo (28) enkele minuten na vrolijke selfie bedolven onde lawine bij gletsjerbreuk na Itália | Wetenschap e Planeta

Veja os minutos de viagem de Italiano bergbeklimmer Filippo Bari (28) foi dormir onde een lawine van ijs, sneeuw en gesteente, nam hij nog een vrolijke selfie van of top van de Marmolada en studurdele die naar. “Kijk eens waar ik ben”, schreef hij erbij.

Bari, vader van een jongetje van 4 jaar, werd zondag met vele anderen bedolven tijdens de gletsjerbreuk op de hogste berg in de Italiaanse Dolomieten. Zes anderen kwamen ook om het leven. Nog eens acht personen liggen in het ziekenhuis, van wie twee personen ernstig gewond zijn. Dertien mensen zijn nog vermist.

De burgmeester van het Dorpje Isola Vicenina, waar Bari woonde, você pode fazer o overlijden van de twintiger em um bericht no Facebook. “Filippo glipte weg, de Marmolada hield hem bij zich. Isola Vicenina verzamelt zich rond moeder Emanuela, vader Beppe e zijn geliefde broer Andrea, zijn partner, zijn zoon e hele familie”, escreve Francesco Gonzo. Hij plaatste de selfie de alpinist bij het droevige bericht.

O irmão de Bari, Andrea vertelt op de televisão italiana sobre a selfie. Hij zou hem zo’n twintig minuten voordat het noodlot toesloeg, hebben gemaakt. Volgens Andrea foi zijn broer een ervaren alpinist wiens familie hem altijd zei voorzichtig te zijn in de bergen, “zeker bij deze (hoge, red.) temperaturen”. Hij zag zijn broer lachen op de foto. “Hij overleed terwijl hij escritura wat hij liefhad.”

VÍDEO. Hoe kan een gletsjer plots afbreken? Weervrouw Jill Peeters legt uit: “Recordtemperaturen hebben dit versterkt”

Alternativa dodental

Er zijn inmiddels zeven dodelijke slachtoffers teruggevonden. Zeker drie van hen hebben de Italiaanse nationaliteit, em een ​​ander geval é zeker dat het om een ​​Tsjech gaat. Daarnaast zijn acht personen naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen zijn em kritieke toestand. Het gaat om twee Duitsers, een 67-jarige man e een 58-jarige vrouw.

READ  O Taleban não permitirá que meninas voltem ao ensino médio depois que o Afeganistão assumir o poder

De reddingsdiensten vrezen dat aantal slachtoffers nog verder kan oplopen. Aan de voet van het bergmassief, op de plaats waar de klimroutes starten, werden eerder zestien auto’s geteld waarvan de eigenaar nog niet was opgespoord. “Nog niet of de auto’s aan dode of vermiste personen toebehoren, of aan mensen die niets met het ongeval te maken hebben”, Zei Maurizio Fugatti, presidente van de regio Trente.

Inmiddels wordt nog naar dertien vermisten gezocht: tien Italianen en drie Tsjechen. Bij de zoekactie wordt onde meer gebruik gemaakt van drones, helicópteros e honden. De kans dat slachtoffers van de lawine nog levend worden teruggevonden, é volgens de reddingsdienst echter “zeer klein tot nihil”. Gisteren werd de zoektocht ernstig bemoeilijkt door zware stormen. O mais importante do primeiro-ministro italiano, Mario Draghi, é feito para o helicóptero, que pode ser lançado e enviado para o auto verder reizen.Recordtemperaturen

Een dag para noodlottige lawine van ijs, sneeuw en rotsen in de Italiaanse Dolomieten, werd er een recordtemperatuur van 10 graus Celsius gemeten op de top van de Marmolada, com 3.300 metros de hoogste berg em het gebergte. Vermoedelijk speelden de warme temperaturen waar het noorden van Italië momenteel mee kampt – er is sprake van een vroege hittegolf – daarbij een belangrijke rol.

READ  Volgens het Pentágon kampen Russische soldten met voedseltekort en saboteren ze hun eigen voertuigen

Especialistas denken namelijk dat er mogelijk een verband is tussen de warmte en de lawine. De gletsjer é volgens hen verzwakt door de opwarming van de aarde en krimpt al enkele jaren. Het ijs smlt gestaag weg. Wetenschappers vermoeden zelfs dat de gletsjer binnen 25 tot 30 jaar volledig zal verdwenen zijn. Het gebrek aan (inverno) neerslag de afgelopen maanden zorgde ervoor dat er geen isolerend laagje bovenop de gletsjer ligt. “De huidige omstandigheden waarin de gletsjer zich bevindt, komen overeen met augustus, niet begin juli”, zegt de italiano wetenschapper Massimo Frezzotti.

De Marmolada encontra-se a 3.300 metros de hoogste berg em de Dolomieten. Um dia de noodlottige Lawine de ijs, sneeuw en podre een recordtemperatuur de 10 graus Celcius gemeten no topo de berg. © REUTERS

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info