Festival zonder entreeprijs: ‘Moeilijk vol te houden’

Zo’n beetje elke middelgrote stad heeft wel een festival grátis. Denk aan Parkpop, Appelpop de Westerpop. Maar voor hoe lang nog? Werfpop em Leiden vraagt ​​​​dit jaar para a primeira entrada para o festival bevrijdingsfestival em Groningen mais bezoekers ou para 7,50 euro e kaartje kopen.

Volgens Rob van der Zwaan van Festivalinfo gaan er nog meer festivais volgen. “Festivais grátis zijn een zeldzaamheid aan het worden”, zegt hij tegen EditieNL. “Helaas é het zo dat een antal free festivals het moeilijk heeft. Het komt door de hoge kosten, de hogere regeldruk et cetera.”

“Festivais gratuitos draaien op baromzet, patrocinadores e subsídios. Gemeenten verzorgen de belangrijkste subsídios en hebben een ondersteunende rol in de organisatie. Ele é o vraag de zij dit blijven feito. van de wil van de gemeente.”

Ook zijn er volgens hem porta corona veel vrijwilligers verdwenen. “Ik denk dat het om een ​​combinatie van deze redenen voor de organisatoren moeilijk vol te houden is om hun festivais gratis te houden.”

Drankverkoop

Kleinere festivais zoals Ribs & Blues em Raalte – dat vandaag plaatsvindt – esperançosos bezoekers te kunnen blijven ontvangen zonder entreegeld te vragen. “Maar of dat ook lukt?”, vraagt ​​​​bestuurslid Jan Doppen zich hardop af. De tinta para o festival komen voornamelijk uit drinkverkoop. “Bij ons wordt hele festival bij elkaar gedronken. De provincie helpt ook een beetje en er is een businessclub. Ook zijn er 800 vrijwilligers die hand- en spandiensten leveen.”

Do festival volgend jaar ook nog gratis is, moet nog blijken. “Também nós dit jaar niet voldoende bezoekers halen, dan kan het volgend jaar, tijdens ons jubileumjaar niet nog eens gratis. En dat zou zonde zijn van hetorie van het festival in Raalte en al on de hulpjen Iulpjen ‘n 40.000 bezoekers. wel een vereiste om gratis te kunnen blijven.”

READ  A Epic compartilha ótimas ideias de Matrix Awakens: Experimente o Unreal Engine 5

Rob van der Zwaan van Festivalinfo hoopt dat het zover komt. “Het zou heel jammer zijn als de free festivals ooit helemaal verdwijnen. Ze hebben als belangrijke functie om het voor mensen die het minder race hebben mogelijk te maken om naar een festival te gaan.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info